reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Pleni nie mamy żadnej metody, znalazłam takie ćwiczenia, które pokazuje fizjoterapeutka,żeby zachęcić do raczkowania. Zocha generalnie jest ruchliwa - turla się, umie siedzieć, macha nogami, wszystko dotyka etc, tylko chce i nie chce się poruszać. Próbuje do czegoś dotrzeć, podnosi dupcię, wspina się na palce i nie może, po czym kładzie głowę na dywanie i płacze lub krzyczy "mamama". Nie wstaje i nie wspina się na nic. Wydaje mi się, że rączki ma jakieś słabe.

lili dzięki za przypomnienie o GMO. Kleik kukurydziany znika. Pamiętajcie też o lecytynie sojowej. Jest prawie wszędzie, czekolada, mm.. ciekawe czy ta w mm też jest GMO.. Wywiad: Wpływ GMO na zdrowie dzieci | Zdrowie - eMaluszki.pl ato pierwsze z brzegu, ładnie nas nasi politycy urządzili, jakoś Niemcy i Francja mają zakaz upraw GMO a nam kit wcisnęli - nasz wspaniały rząd i prezydent. brak mi słów, poczytajcie o ekspresowych nowotworach u szczurów po spożyciu GMO.. Wstrząsająca prawda o GMO | Jestem za, a nawet przeciw EKOGAZETA - GMO a zdrowie dzieci tutaj doszło mi trochę siwizny, niestety chyba jesteśmy na przegranej pozycji, USA m,a tylko GMO i forsują to u nas.. Kampania “Stop dla GMO w Polsce”

Magda skorzystaj z tej wizyty, może załapiesz się na pełnoobsługową rehabilitację zamiast tylko na 6 h. Może jeszcze ma czas, ale lepiej żeby lekarz małą obejrzał. Moja zołza też tak robiła jak opisujesz tylko bez mamama, stawanie na głowie zniknęło gdy zaczęła raczkować.

Ostatnia edycja:
Polecam film "OMG GMO".

Plenitude - ja jestem miłośnikiem kotletów sojowych i zrezygnowałam całkowicie, soja tak samo jak kukurydza jest już praktycznie GMO. W Polsce są jeszcze tylko rolnicy co mają czyste ziarna kukurydzy bez GMO, ale jest już ich garść.
Także chrupki kukurydziane do odstawienia - ja się np. dziwiłam dlaczego dziewczynkom po zjedzeniu chrupek sztuk 3 wychodzi wysypka i całe ciało jak kaszka miały, OBIE a 2 lata różnicy między nimi jest, stąd nie jadły, a teraz już wiem.

Moja siostra ma zaburzenia jedzeniowe, chodzi do specjalistów i teraz wymieniamy się wiadomościami, bo tam mówią o zdrowym stylu życia i generalnie na początek informują co wywalać.

Ja np. jestem przekonana, że od kiedy dziewczynki m.in. jedzą zdrowiej (eko) to mi nie chorują. Nie jestem jeszcze tak szalona jak dziewczyny z pewnej grupy na fb co jestem (ale one zaczęły szaleć gdy się okazało, że ich dzieci niewiele mogą jeść), ale jest u nas zdrowiej na stole zdecydowanie w porównaniu do stołu sprzed roku, a ten sprzed roku był zdrowszy niż rok wcześniej, więc chyba idziemy w dobrym kierunku.

Teraz jeżdżę na rowerze z Weroniką i odkrywamy miejscowe hodowle i domowe małe produkcje. Wczoraj np. zjechał do nas serek mozzarella, bez porównania z tym sklepowym, a zapłaciłam za niego tyle samo co w sklepie. O serze śmietankowym nie wspomnę, rozpuszcza się w ustach, nie trzeba gryźć, jest boski. A cena porównywalna. Będą dzisiaj pierogi. :cool2: Już nie wspomnę, że gdyby nie A. to w ogrodzie u nas by koza chodziła. :-p

To co kleik ryżowy z nestle też jest na GMO? Chrupki też? Moja Oliwka je uwielbia...
Człowiek się całe życie uczy...
Lilijanna ja mam koze:-D skubana zjadła nam już wszystkie kwiatki, winogrona, poobgryzała drzewka:wściekła/y: wchodzi za nami do domu. Wszystko jej wolno. I Oliwkę bardzo lubi, bo np dzieci brata szturcha głową, bo rogów nie ma.

Dzień dobry.

Ja znów po ciężkiej nocy, ehh. Czy to moje dziecko kiedyś prześpi spokojnie noc:confused:

Lil: A możesz podać jeszcze raz nazwę tej gr na fb?

Dziewczyny witam was. Dawno nic nie pisałam :-p

Zdrówka dla chorowitków!!! niech nie chorują.

Pijra moi też jeszcze nie chodzą, u Dominika to daleka droga, a Tomuś sam stoi bez trzymanki więc kto wie, moze ruszy do przodu.

Magda, mój Dominik sam usiadł jak miał 10 msc, a raczkował jak 11msc :szok: fakt martwiłam się, bo może to wina wylewów i krwiaczka....no ale ruszył i od razu spokojniesza jestem.

Co do dzieci mój D tez jak się złości to do tyłu się przechyla, kiedys to by mi z rak wyleciał, dobrze że wózek stał, a czasem jak sie razem bawia i sie wkurzy to leci do tyłu....

Pleni moi też przestali mówić, ale znów zaczynają, mi sie wydaje że to może jakis etap? bo Tomcio potrafił powtarzać np mama, tata, baba, da, nie, a potem to zanikło, teraz powie, ale nie powtórzy specjalnie za mną.

Pozdrawiam wszystkie mamuski.

reklama
Bibi wiem,że ona się generalnie dobrze rozwija, ale martwi mnie wyłącznie turlanie, niewspinanie się nigdzie. Pewnie za bardzo się przejmuję, ale z drugiej strony jeśli mam darmową i szybką wizytę u neurologa, który codziennie widzi niemowlaki, to chyba warto iść :)

Do góry