reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Gosiu gratuluję synusia, synusie są fajowe:) A tak swoja drogą to faktycznie u wielu znajomych maja być chłopcy. Chyba naszych chopów czeka walka o kobity;-)
Ola 81 Twój synuś jest przecudownie słodki.
Kaira24 na szczęście jeszcze troszeczkę i będziesz w terminie, na razie wytrzymaj.
ramari ja miałam bóle i drętwienie krocza, nawet i wczoraj. Bałam się, ze skraca mi się szyjka, ale szyjkę mam jak do tej pory w porządku. Koleżanka położna powiedział mi, ze nie czuć jak szyjka się skraca (podobno wie to z racji wykonywania zawodu oraz dlatego, ze sama przez to przechodziła). Jak jest naprawdę, nie wiem. Co do postepowania w razie skrócenia, to tez za wiele nie wiem. Mojej kuzynce szyjka skracała się od 23tc, leżała w szpitalu, ale zarówno lekarze stamtąd jak i lekarz prowadzący był przeciwny zakładania czegokolwiek u niej. Ciążę (bliźniaczą ) donosiła, więc chyba u niej mieli rację, niestety nie wiem od czego to zależy. Mam nadzieję, ze u Ciebie będzie w porządku i szyjka trzyma.
Pozdrawiam ciepło i miłego weekendu:)))

reklama
Ola81 ja wiem, że czasu to ty nie masz, ale powoli to suwaczek zmień

Kłaczku Oli81 Przemuś to 7 dni ma dopiero :-) To jeszcze noworodek. Zresztą ja też na początku nieśmiało zaglądałam na wieści od ciężarówek, ale teraz to na ccp nie mogę się odnaleźć chociaż czytam w miarę na bieżąco, ale do ogarnięcia za dużo.

Annas rzeczywiście dużo chłopaków się zrobiło:-)

7 DNI?? O, rany! Przepraszam, kopać mi się zwyczajnie nie chce za wiedzą, ale ileż on miał urodzeniowej? Wygląda naprawdę okazale i buzia też nie taka noworodkowa. Ja mu tak z miesiąc dobry dawałam.:zawstydzona/y:I nie jest to pierwsze dziecko jakie widzę, naprawdę.

Gosialew gratuluje synusia :tak::tak::tak:
Lucyf bylo duzo pomyslow i wogole ale Gracjan :):-D
kaira dziekuje za pamiec i zyczenia :-D
ola81 prze sliczny twoj synus :tak:

A ja po gosciach w koncu przyjechali i pojechali ale jeszcze jutro ktos ma byc:cool: troche prezentow dostalam ale jeden najlepszy"śliczny zolty kocyk z kaczuszka" po prostu cudenko i nic mnie tak nie ucieszylo jak ten kocyk dla synusia :-):-):-) tato na takie genialny pomysl wpadl :-) ide sie kompac i do lozeczka bo jakos dosc juz mam na dzisiaj:zawstydzona/y:

Pozdrawiam Milej nocy

Witam serdecznie i przepraszam, że wcinam się Wam w temat :biggrin2:
Mam pytanie: Czy któraś z Was miała problemy z bólem krocza pod koniec pierwszego trymestru. Od paru dni odczuwam taki ból. Gin powiedziała, że trzeba sprawdzić czy szyjka się nie skraca. Proszę o pomoc. Jeśli któraś z Was miała takie bóle to proszę o odpowiedź czy faktycznie oznaczały skracanie szyjki macicy. Co w takim wypadku? Szew?
Pozdrawiam
Takie bóle się zdarzają, ale jak masz takie wątpliwości to najlepiej udać się do lekarza i niech sprawdzi czy jest ok. Jakby coś było nie tak (tfu tfu tfu) to szew albo pesser.

GosiaLew - no nareszcie się ujawnił mały nicpoń, super gratuluję Kubusia :-)
Kłaczek - ale przejście z cpp na wieści to żadna zmiana, stamtąd przecież nikt Cię nie wygania, a strach/ obawa zawsze już będzie :-(
Kaira - super suwak, u nas już lepiej ze zdrówkiem, choć rano katar u mnie wzmożony :dry:
Julitko - kurujemy się, a Ty przestań się stresować, bo jeszcze faktycznie tymi obawami wygonisz maleństwo, a niech sobie jeszcze posiedzi troszkę :tak:
Ewelinka28 - czy Ty widzisz jak Twój suwak ruszył z kopyta? :-p
Pati - i jak tam seksy? :-p
Jankesowa - odpoczywaj :tak:
Annas81 - rozumiem, że nadal na L4 ;-)
Martusionek - nie przejmuj się chłopem ;-)
Ewcia - Ty 16.12 jedziesz? Wiesz coś o EdyśG? :sorry2:
Ewitka - jak się czujesz? :dry:
Alicja1985 - pozdrawiam, mam nadzieję, że lista pomoże ;-)
Angelka123 - Ty już 32tc :szok:
Ola_PM - rozumiem, że dalej w dwupaku :-D
Jeżynka - zbieraj siły na przeprowadzkę :tak:

Kogo tym razem ominęłam? :zawstydzona/y:
Co na prezent dla faceta? :eek:

Ostatnia edycja:
Lili- każda z nas ma chyba ten sam problem oglądałam ostatnio przez przypadek Tvn program. Co kupić facetowi? - Aktualności - Między kuchnią a salonem i min tam było o Toaletowy Zestaw Golfowy z 2future.pl i ja to chyba kupię mojemu bo on nic nie chce:)
i jeszcze to hihi http://allegro.pl/drapaczka-do-jajekpo-polsku-prezent-turbokrowa-i1320762927.html
Ola 81- jest śliczny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale mamuśki Wam zazdroszczę
Julitka halo gdzie jesteś????
Angelka jak sie czujecie??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ola81, ależ cudo :-) widzę, że też całuśnik Ci rośnie :-)

Gosia, świetnie, że synek się w końcu ujawnił :-)

Pozdrawiam Brzuchatki :-)

Ps. Aż podejrzałam ten zestaw golfowy :-D:-D

Aga, baaaardzo się cieszę i gratuluję i nudy nudy nudy i szczęścia!!!!
Kaira, może i hormony, ale coś na rzeczy było, bo dziś przylazł z siatką mandarnek na przeprosiny, czyli nie do końca sobie wymyśliłam.kurka, moja mama też mówiła, że mi się brzuch obniżył, ale ja tego nie widzę, chociaż może faktyczie ostatnio rzadziej mi się duszności zdarzają.świruję z tym, że mokro w gaciach coraz bardziej, bo baardzo chcę do stycznia dotrwać!!a imię jeszcze nie wybrane:/ boję się-coraz bardziej chyba mnie strach oblatuje..a mój maluch też jak się wierci, bo razem z brzuchem moim się przemieszcza-do tej pory nie było tego tak widać, ale od paru dni wyraźnie widać gdzie się wypina.no i boooli nie raz nieźle.a masz uczucie jakby bólu w kroczu, bo ja tak w nocy miałam, jakby mi się rochodziło, no i pachwiny na poważnie już bolą.a noc to już dla mnie prawdziwa udręka, bo boli przy każdym przekręcaniu się no i do kibelka coraz trudniej się „stoczyć”.ale co, trwamy do stycznia, nie?bo jak zechcesz się wybić, to ja się jeszcze bardziej zestresuję i nie ręczę za siebie:p
Pati, z tą wagą z usg to tak różnie bywa.mojej siostrze wywołali wcześniej poród, bo lekarz stwierdził, że mała waży ponad 3500 i już bezpiecznie możńa wcześniej rodzić, a tu się okazało, że 2600 ważyła.znajomej natomiast wyliczyli maluszka, a 4100 prawie ważyłJ
Ola PM, jak samopoczucie?może jakieś oznaki?
Gosia, no w końcu!!!!długo Wasz synio trzymał nas w niepewnościJbardzo się cieszę, że ok.!!!!
Ola81, jaki piękny Przemuś!!!fajnie, że już go możesz tak obcałowywaćJ
Ramari, podnobno jak się szyjka skraca, to nie odczuwa się tego fizycznie.ja miewałam kłucia i różne bolesności, ale to podobno w związku z powiększającą się macicą i „rozchodzeniem”się wszystkiego tam w środku.
Kłaczku, rozumiem Twoją ostrożność co do przenosin na wieści.ja też długo bałam się ujawnić, chociaż nie wierzę, w twierdzenie „żeby nie zapeszyć”, ale jednak...będzie dobrze-musi-ściskam kciuki!!!
[FONT=&quot]Lili[/FONT][FONT=&quot], jeszcze raz duuużo zdrówka i gorące przytulasy na te zimne dni!!!a z tymi stresami to nie tak łatwo wygonić[/FONT]L[FONT=&quot]z jednej strony już bym chciała a z drugiej coraz bardziej boje się godziny ZERO i jak to będzie...a mojemu T to zamówiłam póki co ręczną niszczarkę, bo on ma obsesję na punkcie nie wywalania papierów w całości-w sumie to i racja jeśli chodzi o jakieś dokumenty z danymi teleadresowymi[/FONT]

reklama
Lilijanna juz 32, ale dla mnie to "dopiero" :) czas wlecze się niemiłosiernie... Juz tak bardzo chcialabym miec Stasia po tej stronie brzuszka :)

Kaira u nas ok :) Ja coraz cięższa i przestaję byc aktywną cieżarówką hi hi Poki co wszystko idzie pomyslnie, oby tak zostalo do porodu :) Stas kopie i rozpycha się bardzo i juz nie moge doczekać się kiedy będzie po tej stronie brzuszka

Do góry