reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Jestem dziewczynki:-)

po wczorajszym mega sprzątaniu -wszystkie bóle mi przeszły jak ręką odjął... ani jednego skurcza, ani jednego kłucia i wyspałam sie w końcu:confused::sorry2: dementuje więc plotki ze przenoszenie mebli w ciąży prowadzi do szybszego porodu:-p

Ewela no ustawia się kwotę do której komp ma licytować, co ile ma podbijać itp... przecież nie każdy siedzi na allegro jak się aukcja kończy i czycha:-D jak wróci S zapytamn Go jak to ustawić;-)

Aneczka77 faktycznie nieciekawie... 12 tygodni -taki maluszek malutki... z kim ma zostać później? jest chociaż jakiś dobry dostęp do żłobków? bo tutaj koleżanka złożyła wniosek do 10 i do ani jednego jej córcia się nie dostała -prywatny żłobek 1200zł, niania 2200:baffled: nic tylko w ramach oszczędności zrezygnować z pracy:-p

Lilijanna ja sie nie śmieję!!! szkoda czasu po prostu -jak masz od 4 do 6/7 leżeć i myśleć "zasnę czy nie" to już lepiej zrobić obiad i po południu tylko go podgrzać:tak: tak trochę na jakiś czas zmienić porządek dnia żeby mieć więcej czasu dla siebie

reklama
Ewela pochwal się co wylicytowałaś :-)

Mi się udało wylicytować jeszcze 2 rzeczy i póki co bastuję na trochę (jeszcze tylko zastanawiam się nad jedną sukieneczką). Szafę co prawda kupiliśmy nim zaczęłam kupować, ale póki co nic więcej mi się nie podoba. Mam jeszcze 4 m-ce, więc z czasem pewnie coś zamówię.

DISNEY-BOSKI RAMPERSIK Z KUBUSIEM 3-6 M (950926328) - Aukcje internetowe Allegro

Pajacyk Tygrysek rozm.6-9mies firmy DISNEY (945070663) - Aukcje internetowe Allegro

Fajny ten rampersik, ale tygrysek jest cudny!!! Będzie piękna mała tygrysiczka :-D imię już wybrane ?

Witam :-)

melduję, że w końcu wymiękłam/zmądrzałam czy jak to nazwać i wylądowałam na ponownym zwolnieniu. Od poniedziałku wróciłam do pracy, ale godzinny powrót we wtorek do domu składał się z nieustannego napinania brzucha, wczoraj w pracy też co jakiś czas coś mi się tam spinało. Niby macica ćwiczy itd. i tak może być, ale częstotliwość jakoś dziwnie mi się zintensyfikowała od poniedziałku. Tak więc pora teraz nabrać rozumu, a nie jak trafię na patologię ciąży i wtedy przymusowo będę mądrzeć.

Wczoraj byliśmy na pierwszej szkole rodzenia :-) Fajnie było, tylko do późna, a że dziś wcześnie wstałam to jestem średnio przytomna.

Póki co pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, a za chwilę (krótszą lub dłuższą) poodpisuję coś do Was, bo teraz tak tylko o sobie

Dziewczyny gorąco was pozdrawiam. Nie ma siły odpisywać , bo jakieś choróbsko mnie zlapoalo i strasznie słaba jestem.

Just - dobrze ze w końcu zmadrzalaś :)
Agatko - a myślałam że już nam sie bedziesz rozpakowywać

Buziaki dla Was , ja wracam zaraz do łozia

Aneczka, faktycznie kiepsko macie z tym wolnym po urodzeniu maluszka, bo co to jest te 12 tygodni L

Lilianna, powodzenia przy projektowaniu ogrodu J pięć lat minie migiem i będziesz cieszyć się wymarzonym ogrodem J

Asiu, słodkie ciuszki J

Agatko, pewnie przestraszyłaś Małą, jak zobaczyła, że po tej stronie brzuszka się tyle sprząta, to pewnie stwierdziła, że nie ma do czego się tak spieszyć ;-)

Kasikz, zdrowiej szybko! Eh, teraz taka zdradliwa pora roku, i zarazki tylko grasuja i szukają kogo by tu dopaść.

Hey kochane....

ja jak zwykle się melduję....
znowu plamię :dry::dry: tzn mało tego jest, ale jednak.... 3 dni nic, jeden dzień plamienie, trzy dni nic, jeden dzień plamienie i tak w kółko od tego 5 tyg :dry::dry::dry:
Jeśli do jutra nie przejdzie, to pani dr kazała jechać do szpitala :dry: Mam nadzieję, ze to nie będzie konieczne... Nic więcej tam nie zrobią.... Brać leki i leżeć to mogę i w domu... Poza tym średnio mi się widzi leżenie w szpitalu biorąc pod uwagę, że co zjem, to od razu biegnę do kibelka :baffled: Ehhhh

No to trochę pomarudziłam :sorry2::sorry2: Przepraszam :sorry2::sorry2:

Koti gratulacje dla Ciebie i buziaki dla Gracjanka!!!!!!!!!!

Dziewczyny... boli:baffled:
całą noc mnie bolało... gdybym nie wiedziała tego co wiem pewnie już wybrałabym się do szpitala ALE wiem ze to są skurcze przepowiadające i póki nie są regularne to d...a:baffled: czyli dalej rodzę na raty... jestem przez to niewyspana i wściekła:-(

Mysza84 a jak samopoczucie?? u mnie od 6 tyg były mega mdłości:baffled: ale to chyba przez duphaston tak się nasilały:sorry2:

Just i dobrze -nie ma co przesadzać;-) teraz delikatne spacerki, relaksująca książka i już tak niedużo zostało;-)

Kasikz no też myślałam:-p ale widać moje dziecię ma inne plany:sorry2:

Daaa
a wiadomo skąd te plamienia?? może to jakiś krwiaczek mały albo nadżerka czy coś? moze to nie jest groźne -a w szpitalu może Ci pomogą na te wymioty?? trzymam kciuki żeby przeszło jak ręką odjął i żebyście obydwoje odetchnęli:tak:

Witajcie dziewuszki

A wylicytowalam takie cudo ; 5.10.15. KOMPLET ŚPIOSZKÓW 62 (949297191) - Aukcje internetowe Allegro

Ale to juz ostatnie naprawdę.

Mnie cały czas bolą strasznie mięśnie pochwy masakra jakas jak w okresie czasem tak miałam,a teraz codziennie :baffled::baffled: wiem jak to brzmi,ale jak to inaczej napisac :sorry2:

A tak to nic specjalnego, tyje wciaz niewiadomo z czego, obwód brzucha z rana 118cm, a brzuch dalej jakis mały,a sama juz niewiem co jest...

Agata, to trzymam kciuki, żeby ten poród na raty miał dalej podobny przebieg jak u mojej przyjaciółki, co się namęczyła na raty to jedno, ale jak już przyszło co do czego to kolo 6 odeszły wody, o 8 ruszyli do szpitala, jakimś cudem o 8.15 byli na miejscu, a o 8.30 mala byla juz z nimi

Daaa, trzymam kciukasy, żeby to krwawienie to nie było nic złego, tylko taka "twoja uroda"

Ewela, fajny komplecik :-) cena tez fajna :-)
chyba tez zaraz sprawdze swoj obwód ;-)

Edit:
110 cm wokół pępka :-O

Ostatnia edycja:
reklama
Agatko - moja koleżanka rodziła tydzien na raty, w nocy wlasnie miała skurcze , :-)I w ciągu tygodnia urodzila. A odzszedł ci już czop?
Daa - trzymam kciuki zeby to plamienia przeszlo jak najszybciej
Ewela - chyba wiem o czym piszesz, to takie dziwne uczucie jakby coś ci siew korczu działo :) czasami taki jakby ucisk. Ja tam mam czasami. Pani dr powiedziała że obiaw ciążowy, i nie martwić sie póki nie wzmaga sie i nie jest o charakterze regularnym
Just - ja chyba też z ciekawości dzisiaj zmierze :-)

A ja dalej choruje, dzisiaj dostałam kaszlu, wiec musze syropek z cebuli zrobić, bleee.

U mnie teraz zmierzone obwód na wysokości pępka 93

Ostatnia edycja:
Do góry