reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Cześć dziewczyny...

Ewela buahahaha no co mogę napisać :-D ładne. Super że z dzidzią wszystko ok:tak: nie ma to jak dobre wieści

Asiu mała zacznie się ruszać odczuwalnie i do 22 tc wcale nie musisz tego czuć... niestety ja też naczytałam się o dziewczynach które w 13 tc poczuły ruchy ale uważam to za totalną bzdurę -czekałam i doczekałam się:tak:a teraz z mojego ciała wystają kończyny różne albo pupa:baffled: wczoraj np miałam kwadratowy brzuch :-p

Lilijanna te mebelki są urocze ale to żerowanie na rodzicach. Przecież za cene jaką sobie śpiewają możnaby urządzić niejeden pokój... nie ma co świrować;-)

Daaa cola -i to jedyne co Ci zostaje. Pilnuj tylko żeby się nie odwodnić -o malucha się nie martw -on sobie wszystko weźmie z Ciebie co potrzebuje;-):tak: taki mały pasożyt:-p
A to znalazłam na wp Rozwiązano tajemnicę fatalnego leku! - Odkrywcy - WP.PL

Kasikz widziałam taką piękną kołyskę -tzn na kółkach kołyskopodobne łóżeczko -było boskie:-D ja ciągle się zastanawiam w czym będę moje dziecię po domu przemieszczała -bo mam zasadę -gdzie ja tam i Ona tzn -ja gotuję i oglądam tv a Ona leży

Uciekam dalej:-)

reklama
Ewela ja to podziwiam tych naszych ginów, że u takiego Szkraba potrafią poznać gdzie co jest :biggrin2: Mam na myśli ptaszki i dziurki :biggrin2:

A ja się wkurzyłam, bo startowałam do 3 licytacji sukienek. I w każdej ktoś na chwilę przed końcem mnie przelicytował. Może to znak od losu, żeby sukienek nie kupować, bo chłopak jednak będzie? A lekarz po prostu się pomylił... :-(

Więc żeby nie kusić mojej Córki do figli pod postacią zmiany płci, wycwaniłam się i zakupiłam 2 sukienki za pomocą kup teraz. O!

DISNEY C&A roz.68 + 2 sukienka gratis (961193774) - Aukcje internetowe Allegro

e tam, najlepiej to zaznaczaj po lewo,zeby wyswietlalo aukcje konczace sie np.za 2 godz to wtedy masz najwieksze szanse, mi tez nie raz ktos w ostatniej minucie przebil oferte i lipa :(,ale co zrobisz, ktos tak czycha jak ci pisze,ze na koncowe aukcje. A sukieneczka sliczna,ja zakupilam ostatnio ogrodniczki i taki zestawik

FAJOWE OGRODNICZKI DLA CHŁOPAKA ROZM 62 (947928339) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

5.10.15. KOMPLET ŚPIOSZKÓW 62 (949297191) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ewela ostatnią aukcję tak próbowałam, ale ktoś i tak mnie przebił :)

Ciuszki bardzo ładne.

A ja mam do Was pytanie: od czego może twardnieć brzuch? I pytanie z kategorii głupich: jak poznać, że brzuch twardnieje? Co wtedy czuć?

halo halo!!
to ja czarna owca, która zagląda i się nie odzywa :zawstydzona/y:

Asiu, nie wiem jak to jest z tym twardnieniem brzucha, bo też się naczytałam, dziewczyny tu mi opisywały co i jak, potem przed wizytą panikowałam, że mi twardnieje, ale ginka po macaniu powiedziała, że ona nic tam złego w twardości mego brzucha nie widzi, więc pewnie to nie było to.
no a teraz chyba przez gabaryty człoweczka nieraz mam takie wrażenie, że brzuch się napina, ale to takie punktowe i po krótszej/dłuższej chwili przechodzi, więc może ludek się akurat przeciąga i ja tak to odczuwam.

Ewela, to już kawał dzidziusia nosisz pod serduchem :-) najważniejsze, że wszystko z nim ok, a Ty łykaj witaminki, żeby być silną mamusią :-)

Daaa, leż kochana na tym odpowiednim - niepawiowym boku ;-)

wczoraj był pierwszy dzień w pracy po zwolnieniu, efekt jest taki, że co wstaję to mnie boki dółu brzucha plus pachwiny taaaaak ciągną, że ałć. do tego przy nocnym wstawaniu taki ból okolicy dowcipnej miałam, że ałć. nie wiem co tam jest kości, chrząstki, ścięgna - tak czy siak boli. no ale pewnie tak ma być. dosłownie jakbym szpagaty, czy inne rozciągania ćwiczyła.

ludzikowi coś się chyba zaczyna nudzić siedzenie cichaczem, bo momentami to ostro się turla po brzuchu ;-) jeszcze trochę to będę mu mówić, żeby trochę przystopował, a on wtedy pewnie w ramach zemsty za wcześniejsze prowokacje: żeby się ruszył, da mi jeszcze parę kopniaków gratis ;-)

Just pytam o to, bo ostatnimi czasy dużo jestem zmuszona siedzieć. Zaczynam więc odczuwać i bóle pleców i zaczyna mnie pobolewać brzuch. I nie wiem czy twardy jest od tego, że ostatnio mam problem z wypróżnieniem, czy dlatego, że coś się dzieje...

Fajnie, że Mały się rusza. Moje łóżysko wpełzło na tylną ścianę macicy, więc liczę, że i moja Córcia niedługo się uaktywni...

She - co do twardnienia to ja też nie wiem, ale wydaje mi się że to takie uczucie że brzuch na chwile robi się taki cieżki. Gdzieś czytałam że podobno aż odróżnia sie macica , i widac jej kształ. Ale jak będę u gin to też o to podpytam
Just - no tak zupelnie nam się nie odzywasz, co to za strajk
Ewela - sunuś klejnotami to się pochwalił
Agatko a ty juz wszystko masz przygotowane? Kiedy pakujesz torbe czy już spakowana?
Lilianna - co do pokoiku to nie był mój z kubusiem. Ja narazie mam pomalowane sciany a reszta jest popakowana poza zwykłą komoda z ikei. Także jeszcze nie ma czego zdjecia robić. Łóżeczko takie jak ma Agatka tylko chyba inny wzorek, sama nie pamietam:-)
A kolyske bede miala taką, odkupuje od koleżanki:
Kolcraft - Easy Reach

Co do mnie to w niedziele poparzylam palucha a wczoraj zahaczylam i rozbebłała sie rana . Posypałam tym żółtym zeby zaschlo. Ale teraz cieżko az zgiąć palucha i już nie wiem co robić

A i jeszcze się pochwale . Dzisiaj dzidzia pierwszy raz tak kopnęła że brzusio podskoczyło

Asiu, problemy kibelkowe jak najbardziej mogą być przyczyną bólu brzucha. nieraz miałam tak, że po wizycie w toalecie ból przechodził jak ręką odjął.
A malutka na pewno lada dzień się uaktywni :-)

Kasikz, ja nie wiem co to za fenomen, że brzuchata musi wsadzić gdzieś tak łapkę, żeby się poparzyć??!!?? ja zaliczyłam ochlapanie olejem, bo się omleta zachciało, przyjaciółka polała się wrzątkiem przy robieniu herbaty, a teraz Ty
Gratuluję solidniego kopa :-)

Kasikz ja też tak chcę z tym kopaniem :-)

A kołyska pierwsza klasa!

Just właśnie dlatego staram się nie panikować, bo przyczyny mogą być różne. Swoją drogą podziwiam tą moją Córę, że tak długo wytrzymuje ze mną w pozycji siedzącej. Myślałam, że będzie szybko dawała mi znak, że Jej to nie pasuje, ale chyba jednak nie jest to problem :-)

Co do oparzeń. Też mi się już zdarzyło. Może coś w tym jest...

reklama
Witam mamuski
Mam nadzieje ze mnie pamietacie !!
Nie moge sie nadziwic jak Wam te suwaczki mkna do przodu I OCZYWISCIE jak przybywaja NOWE !!
Widze ze watek pełna para idzie :) Te wasze zakupki - ciuszki, łózeczka, mebelki zapieraja dech w piersiach ....

Za kazda z Was i za kazde malenstwo Trzymam kciuki tak mocno ze az mi zsiniały
Przesyłam buziaczki dla Waszeych malenstw

Do góry