reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Agatko - moja koleżanka rodziła tydzien na raty, w nocy wlasnie miała skurcze , :-)I w ciągu tygodnia urodzila. A odzszedł ci już czop?
Daa - trzymam kciuki zeby to plamienia przeszlo jak najszybciej
Ewela - chyba wiem o czym piszesz, to takie dziwne uczucie jakby coś ci siew korczu działo :) czasami taki jakby ucisk. Ja tam mam czasami. Pani dr powiedziała że obiaw ciążowy, i nie martwić sie póki nie wzmaga sie i nie jest o charakterze regularnym
Just - ja chyba też z ciekawości dzisiaj zmierze :-)

A ja dalej choruje, dzisiaj dostałam kaszlu, wiec musze syropek z cebuli zrobić, bleee.

U mnie teraz zmierzone obwód na wysokości pępka 93

Kurde a ja mam to od dłuzszego czasu wlasnie taki bol jak piszesz, wzmaga sie jak zaczynam chodzic,a nie pytalam lekarza,bo myslalam,ze to normalne. Hmm.. i teraz niewiem,a czym to grozi jak jest regularnie?
To ty masz maly obwód, kurde ja to chyba jak słonica :/

reklama
Ale na wysokosci pępka:) I rano :)
Ale nie jest to jakiś dokuczliwy bol tylko raz na jakis czas cie tak ściska. Ja mialam taki tydzień że codziennie czulam ale potem przeszło teraz raz na jakis czas. Jeśli masz się denerwowoać to moze skontaktuj sie z lekarzem.

Jestem na chwilkę -już łeb mi pęka...
dzwonię do szpitala zapytać czy na powtórkę ktg muszę się zarejestrować -pani z przychodni mówi ze już mnie łączy po czym przerzuca mnie do informacji gdzie pan każe mi zadzwonić do przychodni:baffled: w bajce "12 prac Asteriksa" był dom który czyni szalonym... jeśli ktoś nie wie o czym mówię -polecam;-)

Ewela może nie tyjesz a gromadzisz wodę -zwracaj uwagę na to co jesz, jeśli już zwracasz na to uwagę to pilnuj tego by nie puchnąć -bo to już nie jest dobre. Poza tym taka może być Twoja uroda -ale jeśli to woda to szybko zejdzie po porodzie -nie martw się o to:tak:

Just79 w takim tempie to chyba nie urodzę -choć nie mam nic przeciwko o ile nie będzie to godzina korków w stolycy:-)

Kasikz nic mi nie odeszło -wszystko mnie w środku kłuje a jak mała się napina to wow:szok: no nic -jeszcze się okaże że przenoszę;-)

To i ja się zmierzyłam teraz hehehe 95:-p

Ech dobrze ze pogoda piękna i spacerek udany:-)

Och lasencjo 95? Matko no to nas zdołowałas:-)
A wogóle na ktg trzeba się rejestrowac , myślałam że idziesz , czekasz w kolejce i robią.Tak było na Inflanckiej

metoda kolejkowa ktg działa też na izbie przyjęć w szpitalu bródnowskim

Agatko, te Twoje 95 strasznie dołujące jest, mogłaś do stówki zaokrąglić ;-P

Och lasencjo 95? Matko no to nas zdołowałas:-)
A wogóle na ktg trzeba się rejestrowac , myślałam że idziesz , czekasz w kolejce i robią.Tak było na Inflanckiej

No i właśnie tak też zrobię -po prostu pójdę. Ostatnio wystarczyło że S był ze mną i już każda położna pytała "a pani mąż gdzie sie podział?":baffled: bo o wszystko pytał i za każdą chodził:sorry2:

metoda kolejkowa ktg działa też na izbie przyjęć w szpitalu bródnowskim

Agatko, te Twoje 95 strasznie dołujące jest, mogłaś do stówki zaokrąglić ;-P

O to dzieki za info -więc już nie mam wątpliwości -jadę ale najlepiej wieczorem jak już tłok się zmniejszy;-)

Co do zaokrąglenia -to raczej Alicji brocha -ja robię co moge ostatnio przy pomocy twixów, pawełków, jeżyków i czekolad...

Agatko, to Ty uważaj na siebie, bo jak Twój S tak wpadnie w oko położnym na porodówce to jak będą musiały się nim i Małą zatroszczyć, to nie wiem czy nie będziesz zdana sama na siebie ;-)

a co do słodyczy to jeszcze mi się przypomniało, że w szoku jestem co ten mój dzidziol z moimi zwyczajami żywieniowymi zrobił, że ślinotoku nie dostałam jak patrzyłam na te Wasze imponujące lody. jakbym zamówiła taki "pucharek" to na pewno cały bym wtrząchnęła, ale to by działało moje stare przyzwyczajenie, że co słodkie to nie może tak sobie leżeć i marnować się ;-) i jak coś kupię słodkiego to oczywiście zjem, ale nie ciągnie mnie do tego (mogłoby mi tak zostać na zawsze - please, please, please)

She – ale sobie napis trzasnęłaś hihi :-D:-D:-D
Just79 – no i dobrze, widocznie maleństwo wie lepiej co dla mamusi potrzebne, niż mamusia co potrzebne dla dzidzi :-p
Kasik – kurcze zdradliwa pogoda, uważaj na siebie i syropek z cebuli ;-)

Daaa – trzymam kciuki żeby wszystko było ok. i nie trzeba było wizyty w szpitalu

Agata – no no 37tc to już tuż tuż, ale jesteś mądra dziewczyna i dasz sobie radę :tak:

Ewela – no zakupy pełną parą, dwie szuflady to już nieźle

A mi się właśnie pralka wyprała już :baffled: A wczoraj odebrałam to:
RESERVED , RE KIDS , BEŻOWE BOJÓWKI , R. 62 !!! (937554219) - Aukcje internetowe Allegro
RESERVED , RE KIDS , BOJÓWKI kratka , R. 62 !!! (937554201) - Aukcje internetowe Allegro
!MOTHERCARE & MOHINI ogrodniczki + sweterek! (950691384) - Aukcje internetowe Allegro
lady bird kurteczka 3-6 miesięcy (941584796) - Aukcje internetowe Allegro
No to na tyle :-)

Dzisiaj jedziemy na cały dzień poza dom, musimy pozałatwiać parę spraw w Poznaniu a potem na parapetówkę. Do zobaczenia jutro i miłego weekendu.

reklama
Lilijanna brzydki napis? :-(

Agatko przejście Alicji na drugą stronę zbliża się ogromnymi krokami. Uważaj na siebie :-)

Just ja też ostatnio miałam awersję do słodkiego. Mogły leżeć przede mną moje do tej pory ulubione słodkości, a ja nawet się na ich widok nie śliniłam. Teraz od kilku dni mi to zaczyna mijać i codziennie coś słodkiego wszamam.

A moja Córcia nadal cichutko siedzi w swoim domku. Nic nie chce mamusi kopnąć, dając znak o sobie. Bu :-(

Też u Was już w powietrzu czuć wiosnę?

Do góry