reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

wiecie, stało się coś dziwnego...napisałam posta, kliknęłam zatwierdź.zatwierdziło, a post się nie wświetlił:(i muszę jeszcze raz...
to my też się w dwupaku meldujemy:)a piszę tak, bo zaczynam schizować, że do terminu nie wytrwamy i oglądam się po 100 razy, czy mi się brzuch nie obniżył, chociaż kompletnie nie wiem, jak wyglądałby obniżony.
co do rozstępów-póki co nie mam, ale może dzięki temu, że przez obie ciąże od początku i regularnie 2xdziennie smaruję się kremem-nie z górnej półki, ale brzuch jak pupa niemowlaka.chociaż wolę nie chwalić, żeby jutro się nie zdziwić...

reklama
Witam niedzielnie i biało, na Wybrzeże zawitał śnieg w nocy. W sumie to nie wiem czy sie cieszyć, nie lubię chodzić i brodzić w tym śniegu. A teraz jeszcze nie mam żadnych ciążowych leginsów, kozaków dopiąć na skórze nie mogę, bo lekko łydki puchną, więc spodnie luzem na kozaki i będą pewnie co chwile mokre.

Odnośnie rozstępów to ja póki co nie mam, ale to nie znaczy, że ich nie będę miała, smaruje się oliwką w żelu Penatena cały czas

Julitka co to za schizy, spokojnie dotrwasz do terminu na pewno.:-)

Kaira ty to rzeczywiście masz bezsenne noce, ja to tej nocy też spać nie mogłam, bo mnie jedna noga bolała jak się przewróciłam na jeden bok, ale nad ranem usnęłam i spałam.

Witam i ja niedzielnie!

Ale tu w brzuszki obrodziło może i ja coś pstryknę ale nie wiem czy zmieszczę się w obiektywie;-)
U mnie też biało ale to nic co mnie jeszcze czeka na moim biegunie zimna od wtorku -15 płaszcz mam ale na nogi to nie wiem bo butki się nie dopinają:-(

A mnie dziś brzusio pobolewa i taki twardy jest jak nie wiem co dobrze że Tomaszek bryka chociaż czasami mógłby pospać:tak: A on taki nie ospały jak mama.

Wczoraj byłam na tych zakupach i wszystkiego nie kupiłam ale mam dwa namioty dla siebie, przewijak, pieluchy tetrowe , pojemniki na pokarm, kocyk i komplecik sweterek, czapeczka i śpioszki z takiej dzianiny babcia kupiła. łóżeczka nie kupiłam w hurtowni ale kupiłam na allegro i rożek jeszcze na allegro dziś kupiłam. Wózek dopiero w styczniu kupimy albo M sam kupi bo wie jaki bo ja nie wiem czy będę jeszcze w stanie jechać. Jakaś taka nie poradna jestem przez ten brzuch nawet ciężko mi bity zakładać,i strasznie drętwieją mi ręce a w nocy takie skurcze nóg że szok i biorę magnez ale nic nie pomaga. Jutro maszeruję na badanie moczu wiec proszę o kciuki:-)
Pozdrawiam!!!

Ostatnia edycja:
ja tak na szybko w tym celu co Ola81:) melduję się posłusznie w dwupaku,ze dziś kolejny dzień i raczej porodówki nie odwiedzę:)
jutro ktg.
buźka

Kaira dzięki za rady co do rozstępów
JUlitka ja też się smarowałam:) ale podobno jak ma się tendencje to niewiele pomoże

pozdrawiam was wszystkie i śmigam na spacer albo na cmentarz.spacer tak czy siak a ślicznie biało:)

Lili za niedługo my będziemy nad Twoim znów się rozczulać:)
Julitko w sumie zostało nam już tylko 50 dni:)
Gosiu ja ostaniu kładę się koło 8 i śpię do 14;:)
MArtusionek z tym dretwieniem przechodzę to samo tylko że już co chwilke przez cały dzień.I mi wogóle nic magnez nie daje MASAKRA
ola81 kochana tobie zostało jeszcze tylko 5 dni do CC
Ola jak się nie mylę Lucy też się meldowała a parę godzin później już maiała Miłoszk
Ps.godz 22-20:) normalnie miałam problem żeby zmieścić sie do swoich butów zimowych ale mi te nogale urosły:) Przede mna ciężki tydzień, w środe komisja, czwartek wizyta o 14, sobota Barbórka( w tym roku u moich rodziców).Buziaki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam
ja tez melduje sie nadal w dwupaku ale brzuch to mi opadl chyba juz na maksa... powiedzcie mi wiec czy potrzebuje skierowanie do szpitala bo mi lekarz jeszcze nie wypisal wiec nie wiem czy do nich nie zadzwonic, ja mysle ze bez skierowania w razie czego mnie przyjma.

julitko mi rozstepy na posladkach wyszly gdzies w 34tc a daa z tego co pamietam to tez dlugo rozstepow nie miala az do 38tc wiec spokojnie na ciebie tez przyjdzie pora :-p (żartuje)

zaliczyłam dzis infe ufff

a mi nic nie opadł:)
oj Pati wbijasz się poza kolejkę?:)
a po co Ci skierowanie? mozesz iść do jakiego chcesz szpitala jak zaczniesz rodzić.grunt to mieć potrzebne dokumenty

Kairko ja już nie nastawiam się.czekam potulnie aż się określi i wyjść postanowi

na cmentatrzu bylismy ,cieszę się, bo śniegu sporo i mi aniołkowe dziewczynki zasypało

Witam w niedzielny wieczorek:-)

Dzis czuje sie nie najlepiej brzuszek boliplecki ,zabek bolał ale poki co jest w miare ok :baffled:
Poza tym jakos leci ...

Bylam pojedzic po sklepach za kozaczkami ale nic nie znalazłam dla siebie, jakos ten dzien jest taki ze tylko bym sie polozyla i lezała

Dziekuje wszystkim za pochwałe zdjecia :-):-)

Ewitka ty tez mam sliczny brzusio :happy2:

Kaira cale szczescie to tylko sny .... mój mąż tez zastanawia sie nad wolnym na jakies dwa tygodnie by skonczyc wszystko na czas

Jezynko ty juz 31 tydzien .... jak Ci ten suwaczek mknie:rofl2:

Ola to ty masz duzy piekny domek Julusia :sorry2: Czekam na wiesci po jutrzejszym ktg;-)

Ewela28 jezdze motocyklem ale jako plecaczek:tak:

Gosialew okna chcesz myc , wiesz ze to nie wskazane dla kobiet w ciazy??:wściekła/y:

Aniołki sliczna posciel:-)

Ola81 jeszcze troszke , tylko pare dni i bedziesz miała synka przy sobie:-)

Martusionek oj widze ze zakupy byly udane ;-)

Pati spokojnie przyjmna Cie do szpitala bez skierowania O a jak Ci brzuszek opadł to oznaka ze to tuz tuz:happy2:

Ja znikam poki co moze sie poloze bo jakos tak brzuszek nie chce przestac bolec

A ja do wczoraj miałam na balkonie piękne pelargonie, teraz niestety już pokryły się śniegiem i zmarzły w nocy. Ale i tak szok, tak długo wytrzymały!

reklama
Pati skierowanie Ci nie jest potrzebne, musza cie przyjac tam gdzie chcesz no chyba ze nie bedzie miejsc albo jakas dezynfekcja
ola81 i ola ja Was przywoluje do porzadku, na porodowke marsz:))))
jak ogladam te Wasze brzuszki to juz mi teskno........
dokladnie bylo jak kaira pisala :) zameldowalam sie a kilka godzin pozniej Milosz juz byl:))
pozdrawiam Was wszystkie Carri , martusionek, jankesowa, aniolki,kaire. pati obie ole, gosie, ewitke, maruszke(czekam na info jutro), julitke,ewcie, jezynke no i wszystkie niewymienione tez:))
podczytuje Was ale czasu na odpowiadanie coraz mniej, u nas kolki prawie przechodza ale Milosz to ssak towarzyski do tego stopnia ze nawet ciezko mi do toalety wyjsc:sorry: a oto i OnZobacz załącznik 304561

Ostatnia edycja:
Do góry