reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Wybaczcie, że nie odpiszę, ale nie mam dziś weny i będę aktywna od teraz...

a tak w ogóle, to dzień dobry!!!

reklama
Witam i ja:) U nas też biało niby leci taki puszek ale nawaliło strasznie.Osobiście zaszywam sie w domku, nie wychodzę bo nawet nie mam butow a po 2 zawsze mam zaszczyt pocałować ziemię:) Moj maruda śpi po nocy potem ma zaczynać coś w tym domu robić. U mnie nrazie sie uspokoiło jak znów zwiększyłam ta dawkę leków do 5 tabl i więcej leże. Uda nam sie wytrzymać do tego Sylwestra. Wczoraj byłam u babci i mi mówi ze modli się w mojej intencji ostania intencje modli sie we wigilię Mówię jej babciu jeszcze 3 dni dłużej i mogę rodzić:) Zbieg okoliczności że modliła sie tak za każdą moja kuzyke jak skonczyła a one na porodówkę sie dostawły.
Ciesze sie że Jankesowa i Annanasek poczuły ruchy- teraz dziewczyny będziecie się stresować ze nie za często się będą ruszać:p
martusionku- może to z jakiegoś przetarcia, zaobserwuj ale pewnie bedzie ok:)
Maruszka jak mozesz być na l4
ewcia- Witaj:)
lucy już pisałam Miłoszek sam miód
Olenko daj znać co tam u Was pewnie wrócisz:)
carri uważaj na siebie
julitko wyspana??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jestem wróciłam....z lżejszym portfelem:)
A na podwórku wieje strasznie ledwo dech łapałam jak szłam pod wiatr, samochody suną powolutku. A mój brat siedzi cały w nerwach bo jego głupia żona sie go nie posłuchała i pojechała samochodem (mając tylko dwie opony zimowe)do SR i potem ma wizytę do lekarza. Dziewczyny a z niej taki kierowca że strach mówić i jeszcze taka pogoda, sama się martwię...

A ja bylam w aptece wszystkiego nie mieli ale sprowadzą z hurtowni mi te witaminy :) Ale mam już puder, smoczek, maść Alantan, spirytus, gaziki, podłady dla siebie (ile kupowałyście paczek?), kremik ochronny na buźkę i czopki od gorączki :) Co wy jeszcze kupowałyście w aptece?
No i co najlepsze kupiłam kozaki bo stare się nie zapinały i porwały środku i tak wogle to ciężko mi buty zakładać.

Boszysz, laseczki, u nas jakaś masakra się dzieje za oknem.zalepione mam z jednej strony mieszkania do połowy śniegiem...
z łóżka nie wychodzę-chyba że na obiadek-który zresztą sama muszę zrobić;/
dzięki dziewczyny za słowa otuchy
zwłasza Pati, za rozstępy;P, a jak to jest właśnie, jak brzuch opada, widać to wyraźnie?chociaż podobno to zależy od kształtu brzucha.a tak na marginesie, to nie Ole pierwsze miały być?ale też słyszałam, że po tym jak opadnie, to jeszcze ze 3 tyg może do porodu zejść.co do skierowania, to nie ma takiej potrzeby-przynajmniej nie słyszałam o tym.przecież Cię nie odeślą jak wpadniesz ze skurczami;)
Kairko, ja wciąż przymulona i niewyspana.wstaję po 8, śniadanko i znów w wyrku, ale juz postanowiłam z tym nie walczyć-ostatnie chwile w sumie, a te 49dni na suwaku...szykujesz się na "po świętach"?a ja jednak wolałabym styczeń
Martuś, ja podkładów kupiłam 5 op po 10szt.na początku dużo się zużywa, później można już przejść na podpaski, jak trochę mniej wydzieliny.możesz też nabyć dla siebie czopki glicerynowe-tak nam na sr położna zalecała.zasypki z kolei nie polecała, bo jak się zastosuje na niedokładnie wsuszoną skórę, to może wieej szkody narobić niż pożytku.może Ci się też sól fizjologiczna przydać.ale wydaje mi się, że nie ma co kupować wszystkiego na zapas-zwłaszcza jeśli chodzi o leki, bo do apteki nie daleko.
jednak ja na liście aptecznej mam jeszcze rumianek do przemywania oczu, czopki glicerynowe dla dzieci, infacol/na wzdęcia,zaparcia/,esputicon na kolkę
aaaaa, a gacie kupujesz jednorazowe?

dziewczyny, a czy maści bepanthen można używać zamiast sudocremu?mam zamiar ją kupić, bo posłużyłaby i malemu i mi ewentualnie na sutki, bo nie trzeba jej zmywać przed karmieniem

aha jeszcze jedna sprawa, bo dla mnie to była ciekawostka np, jak położna na sr powiedziała, żeby po porodzie nawet jak się nie chce to chodzić często do toalety, zeby się zapalenia nie nabawić.z uwagi na fkt, że nasz pecherz nagle zdobędzie dużo miejsca, to nie będziemy odczuawły potrzeby częstych wizyt i będą zastoje moczu=stany zapalne.dlatego trzeba pilnować, żeby chodzić i nawet sobie np kran odkręcać, żeby odruch spowodować
Maruszka, tak jak dziewczyny piszą-myśl o dziecku teraz.na dworze też jest jak jest -sezon zachorowań-zwłaszcza w szkołach i koziołka fiknąć nie jest trudno na dworze, bo ślisko.nie funduj sbie dodatkowych wrażen.ja też nieraz myślałam, że mogłam do prac jeszcze trochę pochodzić, ale doszłam do wniosku, że u mnie duuuużo stresu, latanie z segregatorami ciężkimi.po co miałabym się stresować, a w naszej sytuacji, to os strach nie trudno.a w domu, jak chciałam poszłam na spacer, jak coś kuło, bolało, to się kładłam i spokój.

Ostatnia edycja:
Julitko dziękuję za rady dokupię jeszcze tych podkładów bo jak bedzie leciało tak jak na okres to będzie dużo bo ja zawsze @ strasznie obfite miałam. Czopki glicerynowe zapomniałam a wiem ,ze są potrzebne bo u nas zalecana jest lewatywa do zrobienia sobie samemu w domu :) Rumianek też ma ale jeszcze coś tam do kupie. A gacie już kupiłam ma 7 par dwie takie co można prać i 5 jednorazówek :)
Kurde ale ten czas leci szybko zaczynam się chyba bać ...

Kaira- to czyli spokojnie wytrzymacie z babci modlitwą :))

Martusionek- ja całą zeszłą zimę przejeździłam na całorocznych:-p
a wiadomo jakie one są...
ale mimo to, że czuję się pewnie za kólkiem, to teraz na pewno nie wsiądę...:no:

Julitka- mi gatki te co można prać po porodzie się nie sprawdziły jak ur. Maciusia:no:

właśnie wróciłam ze sklepu:szok:
tam jest porażka:baffled:
nie wychodzę z domu:no:
a auto, to tak zasypane, że szok:szok:

Ewcia, ja mam 2 pary wielorazowych siateczkowych, musze dokupić jednorazowe, ale też położna mówiła, żeby siateczkowe, a nie te z fizeliny czy czegoś, bo w nich to się dupsko paruje;)
Martuś, a Ty jakie kupiłaś te gacie?a co do obfitości tych odchodów poporodowych to ponoć nieporównywalnie więcej niż przy @.a ponadto trzeba często zmieniać podkłady, żeby w /bądź co bądź/ranę zakażenie się nie wdało.i nawet jak się ma cc, to reszta wyglada jak przy normalnym porodzie, tzn jeśli chodzi o te odchody.a czopki, to nie tylko przed porodem-raczej nawet bardziej po powrocie do domu.

Ja pamiętam że po poronieniu strasznie dużo i długo mi leciało i myślę,ze po porodzie tak samo będzie. A majtki to takie kupiłam tylko nie na allegro ale w hurtowni:
Jednorazowe Majtki Poporodowe Horizon dla Kobiet40 (1337089803) - Aukcje internetowe Allegro
i drugie takie:
Wielorazowe Majtki Poporodowe Horizon 40-44 HiT (1337089805) - Aukcje internetowe Allegro

takie majtki są też w aptece i tyle samo ja płaciłam w hurtowni :
http://www.cefarm24.pl/cgi-bin/index.fcgi?Mode=Simple&qs=majtki&x=0&y=0

Ostatnia edycja:
ale te horizon to sa z włókniny czy z siateczki-bo o to mi bardziej chodzi
a tak w ogóle to Ola czekamy na wiesci po ktg...ja teraz co miałam robione, to aż się trochę martwiłam, bo małemu skakało tętno od 140do 190!!!ale szalał jak głupi:)

Ostatnia edycja:
reklama
Julitka te co są dwie pary pakowane to z takiej siateczki a te co więcej to z tej włókniny ja myślę że jeszcze te z siateczki jedne kupić

Julitka to ty już miałaś robione KTG ja myślałam,że to trochę później się robi?

a tak wogle dzisiaj jak wychodziłam z apteki to przymarzłam do takiej metalowej kratki nogami bo środku pani zmywała podłogę i jak wychodziłam to przymarzłam :)

Ostatnia edycja:
Do góry