reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ewcia super, ze wszystko jest OK!
Gosia powodzenia jutro.
Carri no to się naczekałaś, ale w poradniach to tak jest. Ja jak jadę na wizytę USG na Klinikę to 2 godzinki się wyczekam, choc jestem zapisana na konkretną godzinę. A USG mam juz za tydzień, juz się boję, co tym razem wyjdzie.
Ja byłam dzisiaj u gina. Wyniki krwi kiepściutkie i musze łykać żelazo. Brr, a ja juz teraz czasem zaczynam się zmagać z zaparciami. Znacie jakiś dobry preparat, który nie powoduje zaparć? Bo gin polecił mi Pregnamedu, ze niby super przyswajalne.
Krzywa cukrzycowa wyszła mi po 50g 86/114, więc dobrze.
No i ja cisnienia to za niskiego teraz nie mam, zawsze ok 130/80 a w poprzedniej ciązy to 100/50.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewitka ja łykam feminferal 2 x dziennie, lekarz mi polecił i jak na razie zaparć po tym nie mam, ale tam aż takich dużych też dawek nie ma żelaza jak w niektórych, tylko ja jeszcze miałam na pograniczu to żelazo, zobaczymy, pamiętam po poronieniu jak miałam anemię to straszne miałam zaparcia po tardyferonie.

Carri tak to jest w przychodniach, dobrze, że ja jak mam umówioną wizytę na godzinę to tak wchodzę, wyjątek był dziś, ale to niekompetencja jakiejś kobiety.

Witam z rana coś spać nie umie od 3:) Ostatnio coraz częściej pojawiają mi się skurcze i twardnienie brzucha, zmienił mi się śluz za tydzień wizyta ja ma nadzieje ze wytrzymie do tego 37 tyg. Lekarz kazał mi pomału zmieszać dawkę tego leku i zaczęły się znów schody. Znów będę musiala ja zwiększyć bo nie jest to za przyjemne uczucie. Zmykam leżeć. Zycze miłego dnia

Natanek daje popalić w dzień pięknie śpi a w nocy nie chce spać
Ewidentnie ma pomyloną noc z dniem, Adrianna też tak miała, ja od 16 nie pozwalałam Jej spać do 19, to po kąpieli i cycu zasypiała koło 21 i spała całą noc z przerwami na karmienie. U nas było tak, że w szpitalu była kąpana rano, a my Jej zmieniliśmy kapiel na wieczór i stad u Niej było to przestawienie. Trzy dni i spokój. :tak:

Ewitka, GosiaLew - czyli jak zaparcia to brak żelaza? Bo ja się z tym problemem zmagam od urodzenia Adrianny i do tego hemoroidy i po ścianach chodzę w trakcie wypróżniania :zawstydzona/y:

Ewitka, GosiaLew - czyli jak zaparcia to brak żelaza? Bo ja się z tym problemem zmagam od urodzenia Adrianny i do tego hemoroidy i po ścianach chodzę w trakcie wypróżniania :zawstydzona/y:

Lili jak się przyjmuje żelazo to są często zaparcia. A jak u Ciebie jest ten problem to nie mam pojęcia od czego. Spróbuj więcej błonnika w pożywieniu żeby było, chociaż nie wiem jak to przy karmieniu y wyglądało, bo nie wiem czy brokuły można jeść.

Witam i ja:-):-)

w końcu noc przespana...
bo ostatnie 2 były okropne...

wczoraj szybciutko zasnęłam nawet nie wiem kiedy:-)

a dziś z rana na dzień dobry ładne ruchy Maluszka:tak:
fakt, musiałam chwilę potrzymać rękę na brzuchu, ale nic piękniejszego nie ma:tak:

jestem w szoku, że tak szybciutko je czuję...

No i ta świadomość kolejnego Chłopca jest SUUUUPER:-D:-D

Witam!
Gosiu mam nadzieję, że dziś wizyta będzie udana i już Cię tam nie zdenerwują. Teraz wiem, że mam dobrze bo mimo , że moja ginekolog przyjmuje tylko 3 dni w tyg to zawsze mnie przyjmuje nawet bez umówionych wizyt :)

Carii trzymam kciuki za wyniki ja chyba w poniedziałek pomaszeruje z siuśkami i tez mam stracha :(

Kaira więc leż i odpoczywaj a najlepiej jak możesz to zadzwoń do gin i powiedz, że się tak czujesz.

Lilli te zatwardzenia o których piszą dziewczyny powoduję preparaty z żelazem. A jak Ada?

a ja dziś przeżyłam poranny zawał serca M pojechał do pracy i za 15 min dzwoni. u mnie przed oczami czarna wizja coś się stało wypadek czy co no bo to 5.40. A mój M zgubił klucz od zakładu oczywiście zaczęłam szukać ale nie ma a on w mroziku czekał aż przyjedzie kolega z kluczem swoim i otworzy. Trochę to dziwne bo klucz nosił przy wszystkich kluczykach razem od garażu , do samochodu i tylko tego jednego nie ma? Ni już nie było spania.
Siedzę i czekam na swoją wypłatę to zaraz pójdę do banku wziąć pieniążki na zakupy jutrzejsze:)
A tak naprawdę proszę Was bardzo mocno abyście trzymały za nas kciuki o 15.30 bo mamy te badanie!

Pozdrawiam Was wszystkie!

Martusionek- nom dziwne z tym kluczem...:dry:
a kciuki oczywiście, że będą trzymane:tak:;-)

powiem szczerze, że te Wasze kciuki się sprawdzają!!!:tak:

Witam się dalej w dwupaku :-)

Ola suwaczek juz mam :-) Też bym chciała sobie jeszcze okna pomyć ale mam kategoryczny zakaz, więc nawet ich nie ruszam.

Julitka
oj cierpliwość mi sie kończy. U Słodziutkiej dobrze. Miała wczoraj do domu wyjść najpóźniej dziś. Laurka grzeczna a rodzice w niej zakochani.

Ewcia dobrze że jesteśw domku. Musi byc wszystko dobrze.

Gosia no to nieźle Cię załatwili. Mam nadzieje że uda Ci sie wcisnąc dziś do lekarza.

reklama
Do góry