reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczyny,dzięki za &&. ja wróciłam, miałam tylko ktg.mały szalał jak wariat.gin powiedziała, że tym razem mi jeszcze szpital daruje, ale jak jeszcze raz się powtórzy...
Ewcia, ja to normalnie zadziwiona jestem, że Ty sama masz sobie załatwiać szpital,a Twój prowadzący to co?święta krowa jakaś?nie wie jakie realia są?nie może Ci pomóc.nie rozumiem.mi moja w poprzedniej ciąży to chciała centrum zdrowia matki polki załatwiać i wiem, że by na głowie stanęła, gdyby moja córcia miała jakieś szanse...
dobijaj się więc do gina!!!
a jakie skierowanie???najprościej pojechać na izbę i powiedzieć, że miałaś np plamienie.najlepiej przynajmniej u nas jechać wieczorem, to wtedy na bank Cię zostawią, bo nie ma nikogo, żeby zbadać.no a jak już zostaniesz, to rano się Tobą zajmą.ja poprzednio dwa razy trafiłam, bo zauważyłam krew w domu, no i chociaż w szpitalu nie było już po niej śladu, to i tak mnie na obserwacji zostawiali.trzymam kciuki Kochana.będzie dobrze!!!tulam
Ola, to cierpliwie czekamy
a JAnkesowa i Aniołki??cisza jeszcze?

mam jeszcze pyt odnośnie zakupów dla maluchów-kupujecie okrycia kąpielowe takie dziecięce, czy będzie zwkły ręcznik w użyciu?

Ostatnia edycja:
reklama
Ewciu tylko tym razem walka zakonczy się sukcesem,zobaczysz!mocno trzymam kciuki!!! i daj znać jutro czy zostajesz czy nie.masz nr do kogoś w razie czego?
kaira najlepsze,ze tzry tyg temu chyba juz gin mówila,ze do grudnia to raczje nie posiedzi i co i nic:)
a co do rzeczy bobasowych ja wózka nie mam:)ale zdążę:)
Martusionek tak to i ja śpię i to bez poduchy więc pewnie bardziej przygniatam.niby na boku ale jednak prawie na brzuchu

ja to w ogóle przkręcam się z boku na bok rzucając brzuchem i śpię jak zabita.tylko dziś nie mogłam,ale m stwierdzil,ze to jak zawsze panika przed ktg czy wizytą:p
a dzis starsza kobitka w szatni powiedziala mi ,ze nic brzuch się nie opuścił

JUlitka dobrze,ze jestes:) a moj spal na ktg oczywiscie ,leniuch jeden i położna brzuchem pofalowała i obudził się.stwierdzila,ze nie na spanie przyjechal:)

Ostatnia edycja:
Julitko ja mam 2 takie dziecięce , reszta normalne takie jak ja mam nawet nie wiem ile ich musi być.
Olu wózek jak zamówiłam w 3 dni miałam w domu to zdąrzysz
Ewciu no własnie Julitka ma racje dlaczego twój lekarz na cito nie wypisał skierowania do tego spzitala czy nie przedzwonił.Jesli jest to prawda to jest to zagrożenie dla dziecka wiec powinnaś się dostać do odpowiedniego szpitala. Daj znać co jutro załatwisz i bardzo mocno zaciskam kciuki!!!!!

Ewcia, bardzo mocno trzymam kciuki!

Kasiu, przytulam mocno. Tylko nie wyrzucaj sobie, że to przez to rtg Karolek odszedł. Tak jak dziewczyny pisały, co komu pisane to się zdarzy.

Karolcia, super, że wróg został rozpoznany. Wierzę, że skuteczne leczenie doprowadzi do tego, że zostaniesz mamusią w przyszłym roku.

Julitka
, co do okryć kąpielowych to mam jedno 80x80 - na początku było fajne, teraz jest już takie przymałe i drugie większe tylko nie wiem czy 100x100 czy 120x120 tak czy inaczej BabyOno - nie polecam, bo jakościowo jest kiepski - to czym jest brzeg obszyty kulkuje się już po pierwszym praniu. Prawdę powiedziawszy wole duże kąpielowe ręczniki. Tak czy inaczej to przynajmniej z 3 ręczniki trzeba mieć, bo zdarzyła się i kupa, i siku zaraz po kąpieli - czytaj w ręcznik ;-)

pozdrawiam serdecznie :-)

Ewcia kciuki zaciśnięte, za jutro.

Julitka ja się też zastanawiam nad okryciem kąpielowym z kapturkiem, ale chyba kupię ręczniki kąpielowe.

Ja byłam na zakupach i byłam w najpierw w Tesco a potem w Biedronce i tam weszłam z siatką z zakupami i jak już zapłaciłam przy kasie to ochrona mnie chciała sprawdzić, bo weszłam z siatką z zakupami. Pokazałam mu paragon i się odczepił. Qrde, ale tam nawet nie ma gdzie tych zakupów zostawić. A nawet nie wykonywałam jakiś dziwnych ruchów, tylko niosłam tę siatkę w ręku, nawet nie wkładałam jej do wózka.

Jesteście Kochane!!!

Ja mam skierowanie...
lekarz mi powiedział, że to może być tak, że mnie przyjmą od razu a tak, że będę musiała poczekać parę dni...

ale ja tam jutro sobie poradzę, że mnie zostawią...
jak nie będą chcieli, to poproszę, aby nap. mi to na piśmie;-)
no a w między czasie dodam, że jak coś się stanie, to oni za to odpowiedzą i żeby wiedzieli, że już jeden lekarz ma na pieńku ze mną w prokuraturze...

a co? jak nie po dobroci, to szantażykiem:-p

dla Malucha zrobię wszystko:tak:

Olu-
mam nr do Julitki i Eweliny:tak:
tylko muszę spjrzeć czy aby na pewno zapisane w komórce...:zawstydzona/y:

Ewa, ja zmieniłam nr we wrześniu i nie pamiętam czy Ci dałam, ale wydaje mi się, że tak...wyślę Ci na PW.i masz rację-jak nie drzwiami to oknem, bo tu chodzi o najważniejszą małą niewinną istotkę w Twoim życiu
Gosia, to Ci się upiekło, bo generalnie jest tak, że nawet jak masz paragon, to się mogą dowalić do Ciebie, bo to nie jest wg przepisów żaden dowód, że z innego sklepu masz rzeczy, bo paragon, to sobie mogłaś zachować, zakupy w domu zostawić...wiesz, z tą ochroną to różnie bywa z tego co się słyszy.z okryciami, to ja się też tak zastanawiam, bo za 30parę zł/tyle kosztuje ręcznik dla dzidka, to można spory ręcznik kąpielowy kupić...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry