reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Hej dziewczynki wlasnie jak to jest z tymi pierwszymi ruchami???jakie to dokladnie ucuzcie wiem ze kazda ma inaczej ja cos czuje juz od 21 tc czuje tak jabym miala tam pileczke i ona mi sie tam odbija i codziennie mam takie samo ucuzcie wiec chyba to dzidzia :-) zwlaszcza pod wieczor tak od 22 do 24

reklama
Alicja ja czuję takie pukanie, mniej więcej pod pępkiem i też czuję już to od jakiegoś czasu, więc nie sądzę, żeby to jelita tak się dziwnie uaktywniły. A Ty już jesteś w tym tygodniu, ze czujesz bardziej niż my z jankesową:) Trzymaj się.

annas gratuluje poloweczki :tak: co stawiasz??

alicja ja wlasnie czasem czuje takie pukanie czy cos, tyle z rzadko z 3 razy dziennie wiec ta pileczka to napewno bobas:tak:

Witam się dziewczynki. Ja jestem po wizycie. Przemuś dalej ułożony miednicowo więc już raczej cesarka gwarantowana. Rozwarcie sie powiększa. więc może coś szybciej zacznie się dziać. :-)

witajcie mamuśki!!!pada u Was już śnieg??u nas wczoraj taka pogoda była, że byłam pewna, że spadnie biały puch,ale na szczęście dziś piękna słoneczna pogoda.
dziś znów na sr idziemy.już się doczekać nie mogę, bo bardzo lubię te zajęcia.
Kochane wyglądające ruchy:)to pukanie stukanie odbijanie się to może być dzidziuś-na razie delikatny, ale jak się rozkręci...to będziecie płakać jak ja, jak będzie testował, jak mocno można maminy brzuch rozciągnąć;)
jankesowa, miałam Ci właśnie dziś przypomnieć, że jak ja się stresowałam przed wizytą,to bez mrugnięcia okiem zapewniałaś, że na pewno będzie wszystko ok:)to teraz to samo, tylko ode mnie dla Ciebie.u mnie się sprawdziło, więc ja oddaje Tobie dobre słowo z doliczonymi procentami:)ciekawe ile już Twój maluch urósł?
Agnieszka, Julcia ze zdjęcia na zdjęcie coraz większa i śliczniejsza.popieram Ewitkę i Jeżynkę w kwestii rodzeństwa, bo zapomnisz jak się pieluchy zmienia;)
Ola, może rzeczywiście Julka na porodówce Mikołaj odbierze, ale by było;)
Pati, ja najczęściej jak myślałam, że na pewno oblałam egzamin czy zal, to o dziwo dobre stopnie zbierałam, czego i Tobie życzę;)
Ola81, ale jakiś przybliżony termin?do kiedy czekacie?no bo skoro cesarka, to rozwarcie już nie ma znaczenia raczej

Jankesowa trzy razy dziennie to wcale nie rzadko! ja to jak raz dziennie cuzłam to się cieszyłam.
Jankesowa ,Julitka ja myślałam.ze na mikołaja już będziemy w domu:) bylam pewna,ze bedzie dziecie listopadowe
choć może faktycznie tak jak Annas mówi lepszy śnieg niż deszcz:)Annas ja chciałam iśc na doktoranckie,ale zaszlam w ciąże z bliźńiakami więc stwierdzilam ,ze to już za dużo by bylo jak prace się dołoży:)oj ten pęd do wiedzy hehe:)
ola81 skoro cesarka i tak to nie wyznaczyli daty ?
Ewcia wizyta jutro? kciuki trzymam
JUlitka a co u Missiiss?bo na pw mi nie odpisała
a co do ruchów to takie pulsowanie ja czułam na poczatku w jednym miejscu zazwyczaj po kąpieli wieczorem leżąc na plecach.

Ostatnia edycja:
Ola, dobrze, że przypomniałaś-napiszę też do niej, bo jakiś czas temu jak pisałyśmy, to Missiiss miała mieć pod koniec listopada ściągany szew, a i z cholestazą walczyła.u niej chyba 37tydz już, ale jeszcze chyba nie rozpakowana

Kurka, Ola81, to jeszcze tylko 10 dni:)są już motyle w brzuchu??? z jednej str, to zazdroszczę, że dokładnie wiesz już kiedy będziesz miała swoje ok 3kg Szczęścia przy sobie, bo mnie trochę ta niewiedza paraliżuje

reklama
witam
jestem po wizycie i oglaszam rozpoczecie wyscigow na porodowke :-p szyjke mam skróconą w 90%... krążek jest i jakby go sciagnal ginek to stwierdzil "mam wrazenie ze akcja by sie zaczeła... :-D " smial sie przy tym jak to mowił.... ma mi go sciagnac planowo 10 grudnia ale jak cos mi sie zacznie dziac to mam do nich przyjechac.. maluszka mi nie mierzyl, ma zmierzyc tego 10tego wiec nie wiem ile wazy :-/ ale przeplywy pepowinowe sa ok, wiec maluszek dobrze sie roziwja... lekarze ktorzy maja zwykle usg sprawdzaja tylko stopien dojrzalosci lozyska ale jak jest dopler to nie ma sensu takie badanie bo wazne jest zeby przeplywy byly ok..

dziewczyny co jest grane jak w moczu pojawia sie cukier?? bo ja mam i kazal mi zrobic glukoze na czczo jutro rano

a co do szczepionek to moj ginek uwaza ze nie ma co przesadzac z tymi platnymi i kombinowac ze zmianami na "lepsze" bo moze sie przekombinowac.. ja tam nie wiem mam metlik w glowie i chyba po prostu polece wg schematu tylko go troche rozciagne w czasie tzn nie pojde po 6tygodniach a no po 8 tygodniach do szczepienia z maluszkiem a z platnych raczej zrezygunje

no to narazie, lece pisac prace... :/

Do góry