reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczyny mi A. powiedział, że się boi by wody mi w czasie seksu nie odeszły, bo dla niego byłaby to trauma do końca życia.
A dwa to "on nie będzie dziecka po głowie pałką bić" :-p

Ola** - nie zazdroszczę, ja cały czas tęsknię za Poznaniem, choć mam bliziutko, to jednak nie codziennie. A dwa lata mieszkam już na wygnaniu ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ehh, no jedak moze dzis spróbuje nad nim popracowac;)
Ola, nie martw się-jakoś sie wszystko ułoży.a ja jestem dowodem na to ,że da się żyć w tym miescie;)

dziewczyny a Wy kupowałyscie od razu dwa kpl poscieli?

dziewczyny wpadłam jeszcze na chwilkę przed kąpaniem...

Zaczynam panikować:-:)-(

powiedzcie mi czy miałyście tak, że śluz bywał u Was czasami wodnisty?
Boję się, że to mogą mi się wody sączyć...:-(

wizytę mam na za tydzień, teraz boję się iść, gdyż jak nie daj Bóg okaże się to prawdą, to nic mi na to nie poradzą...:-:)-(

czytałam, że jak by były to wody, to byłyby zabarwione na różowo, a u mnie to takie białawe...

ja zwariuję...:-(

a już myślałam, że wyluzowałam...
mam nadzieję, że z Maluszkiem wsio ok...

julitka ja kupilam dwa komplety a efekt jest taki ze mlody spi z nami w lozku:)))))))
ewcia prosty test jest taki kladziesz sie na plecach kaszlesz i jak nic nie wyplywa to nie wody tylko sluz, spokojnie kochana bo nerwy nie pomoga
Lili no to widze ze twoj maz mial bardzo podobne podejscie w sprawach seksu do mojego:))))
ewela no to z Tomaszka kawal chlopa juz:))) ale wy jestescie wysocy wiec proste ze Tomaszek tez bedzie wysoki. nie to co u mnie metr piec w kapeluszu i jedyna nadzieja ze sie do dziadka poda ktory mial ponad 180 cm

Ostatnia edycja:
Lucy- dziękuję :*
sprawdziłam...
nic nie wypływa... :))

no nic idę się wykąpać, jeszcze na chwilkę wpadnę... :)

Ewcia, nam położna mówiła, że jak się sączą wody, to jest tak, że coś się z Ciebie leje, a Ty przecież nie siusiasz.podejrzewam, że to śluz taki wodnisty.mi też się czasem taki biały rzadki śluzik pojawia.spróbuj tak, jak Lucy radzi.a jeśli masz się denerwować, to zadzwoń do lekarki i zapytaj.spokojnie KOchana,wszystko jest na pewno ok.
Lucy, no ja właśnie się zastanawiam, czy jest sens od razu 2 kpl kupować-chociaż to teść funduje.no ale jeśli założenie jest, że dziecko korzysta z łóżeczka przez -nie wiem sama-2 lata?to może wykorzystać sytuację.tyle, że też nie wiem, bo jeden kpl chcę 5elem/podusia, kołdra, wypełnienia i ochraniacz/a drugi to 3el/tzn z ochraniaczem/czy bez sensu?
kurka, a tak szczerze mówiąc, to mam nadzieję, że nasz kropek będzie wolał jednak w swoim łóżeczku;)

Ewa, to co straszysz kozucho jedna!!!!

julitka jak tesc funduje to kupuj, nie zastanawiaj sie;-) zawsze to jeden wydatek mniej. u mnie tesc nastaszyl ze kupi ciuszki albo lepiej wysle pieniadze zebym sama dla Milosza kupila i na obiecankach sie skonczylo:( wiec kupuj bo naewt jak na poczatku sie nie przyda to w koncu posciele sie doczekaja:) wystarczy Ci jeden 5 -el :) i dokladnie mam tak jak Ty planujesz kupic jak bylam w ciazy to mowilam ze nie ma mowy zeby dziecko spalo z nami w lozku z zycie to zweryfikowalo:))))))))
ewcia no widzisz:-) wszystko jest ok:-) mniej nerwow ale z drugiej strony w 100% Cie rozumiem bo sama niezle schizowalam i tez tak jak Ty m\yslalam ze mi wody odchodza cos kolo 15 tyg a to byl tylko sluz. trzeba wziac pod uwage ze teraz moze go byc naprawde duzo

Ostatnia edycja:
Co ja bym bez Was zrobiła...

Julitko- przepraszam...
ale już odchodziłam od zmysłów...

a z Maciusiem nie wiem czy mi się sączyły czy nie,
ale jak poszłam do jednego lekarza z bólami brzucha (gdy ten do którego chodziłam był na urlopie) to stwierdził, że mam mniej wód... a bóle to od smażonego...:wściekła/y:
na drugi dzień zaczęłam plamić, gdy w pewnym momencie ze mnie chlusnęło krwią, no to już wtedy odeszły mi wody...
ale nie kojarzę, aby ze mnie cokolwiek leciało wcześniej...

no i właśnie teraz się tego przestraszyłam...:-(
bo świadomość tego, że nic by nam teraz nie pomogli przeraża mnie...
jedyna co to w okolicy szpital gdzie leżałam z Maciusiem... (50km)
ale tam to nie położyłabym się za chiny, bo przez nich Maciuś zmarł...

Lucy- ja wiem, że może teraz go być naprawdę dużo i fakt jest do czego się przyzwyczaiłam... ale to wodniste mnie właśnie przeraziło... ojj, jak w środę będę na wizycie, to poproszę o nr do doktorka, bo jakoś nie mam...

No ale już się uspokoiłam dzięki Wam:tak:
i już złe myśli odganiam i o żadnych szpitalach nie myślę:-)

dziękuję, że jesteście!!!!

Ostatnia edycja:
ewcia tak trzymaj, mysl pozytywnie:) kazda ciaza jest inna i nie wolno porownywac do poprzedniej choc to trudne. sa jeszce takie testy w aptece bobo safe ktore wykazuja czy to wody czy nie ale jak mi zaczely odchodzic przed porodem i sprawdzalam to pokazalo ze to nie wody:sorry2:wiec nie do konca temu ufam a do doktora wez nr koniecznie i zadreczaj go telefonami tak jak ja mojego:))))
oj mykam spac bo mi moja kolka dala dzis popalic wiez trzeba wykorzystac ze teraz bedzie 3 godz spal i zregenerowac sily na jutro, milej nocki

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcia ja mam cały czas wodniste upławy i też już raz schizowałam, ale jest ok.

Julitka jak teść chce kupić to korzystaj, na pewno się nie zmarnuje.

Do góry