reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczyny mi A. powiedział, że się boi by wody mi w czasie seksu nie odeszły, bo dla niego byłaby to trauma do końca życia.
A dwa to "on nie będzie dziecka po głowie pałką bić" :-p

Ola** - nie zazdroszczę, ja cały czas tęsknię za Poznaniem, choć mam bliziutko, to jednak nie codziennie. A dwa lata mieszkam już na wygnaniu ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ehh, no jedak moze dzis spróbuje nad nim popracowac;)
Ola, nie martw się-jakoś sie wszystko ułoży.a ja jestem dowodem na to ,że da się żyć w tym miescie;)

dziewczyny a Wy kupowałyscie od razu dwa kpl poscieli?

dziewczyny wpadłam jeszcze na chwilkę przed kąpaniem...

Zaczynam panikować:-:)-(

powiedzcie mi czy miałyście tak, że śluz bywał u Was czasami wodnisty?
Boję się, że to mogą mi się wody sączyć...:-(

wizytę mam na za tydzień, teraz boję się iść, gdyż jak nie daj Bóg okaże się to prawdą, to nic mi na to nie poradzą...:-:)-(

czytałam, że jak by były to wody, to byłyby zabarwione na różowo, a u mnie to takie białawe...

ja zwariuję...:-(

a już myślałam, że wyluzowałam...
mam nadzieję, że z Maluszkiem wsio ok...

julitka ja kupilam dwa komplety a efekt jest taki ze mlody spi z nami w lozku:)))))))
ewcia prosty test jest taki kladziesz sie na plecach kaszlesz i jak nic nie wyplywa to nie wody tylko sluz, spokojnie kochana bo nerwy nie pomoga
Lili no to widze ze twoj maz mial bardzo podobne podejscie w sprawach seksu do mojego:))))
ewela no to z Tomaszka kawal chlopa juz:))) ale wy jestescie wysocy wiec proste ze Tomaszek tez bedzie wysoki. nie to co u mnie metr piec w kapeluszu i jedyna nadzieja ze sie do dziadka poda ktory mial ponad 180 cm

Ostatnia edycja:
Lucy- dziękuję :*
sprawdziłam...
nic nie wypływa... :))

no nic idę się wykąpać, jeszcze na chwilkę wpadnę... :)

Ewcia, nam położna mówiła, że jak się sączą wody, to jest tak, że coś się z Ciebie leje, a Ty przecież nie siusiasz.podejrzewam, że to śluz taki wodnisty.mi też się czasem taki biały rzadki śluzik pojawia.spróbuj tak, jak Lucy radzi.a jeśli masz się denerwować, to zadzwoń do lekarki i zapytaj.spokojnie KOchana,wszystko jest na pewno ok.
Lucy, no ja właśnie się zastanawiam, czy jest sens od razu 2 kpl kupować-chociaż to teść funduje.no ale jeśli założenie jest, że dziecko korzysta z łóżeczka przez -nie wiem sama-2 lata?to może wykorzystać sytuację.tyle, że też nie wiem, bo jeden kpl chcę 5elem/podusia, kołdra, wypełnienia i ochraniacz/a drugi to 3el/tzn z ochraniaczem/czy bez sensu?
kurka, a tak szczerze mówiąc, to mam nadzieję, że nasz kropek będzie wolał jednak w swoim łóżeczku;)

Ewa, to co straszysz kozucho jedna!!!!

julitka jak tesc funduje to kupuj, nie zastanawiaj sie;-) zawsze to jeden wydatek mniej. u mnie tesc nastaszyl ze kupi ciuszki albo lepiej wysle pieniadze zebym sama dla Milosza kupila i na obiecankach sie skonczylo:( wiec kupuj bo naewt jak na poczatku sie nie przyda to w koncu posciele sie doczekaja:) wystarczy Ci jeden 5 -el :) i dokladnie mam tak jak Ty planujesz kupic jak bylam w ciazy to mowilam ze nie ma mowy zeby dziecko spalo z nami w lozku z zycie to zweryfikowalo:))))))))
ewcia no widzisz:-) wszystko jest ok:-) mniej nerwow ale z drugiej strony w 100% Cie rozumiem bo sama niezle schizowalam i tez tak jak Ty m\yslalam ze mi wody odchodza cos kolo 15 tyg a to byl tylko sluz. trzeba wziac pod uwage ze teraz moze go byc naprawde duzo

Ostatnia edycja:
Co ja bym bez Was zrobiła...

Julitko- przepraszam...
ale już odchodziłam od zmysłów...

a z Maciusiem nie wiem czy mi się sączyły czy nie,
ale jak poszłam do jednego lekarza z bólami brzucha (gdy ten do którego chodziłam był na urlopie) to stwierdził, że mam mniej wód... a bóle to od smażonego...:wściekła/y:
na drugi dzień zaczęłam plamić, gdy w pewnym momencie ze mnie chlusnęło krwią, no to już wtedy odeszły mi wody...
ale nie kojarzę, aby ze mnie cokolwiek leciało wcześniej...

no i właśnie teraz się tego przestraszyłam...:-(
bo świadomość tego, że nic by nam teraz nie pomogli przeraża mnie...
jedyna co to w okolicy szpital gdzie leżałam z Maciusiem... (50km)
ale tam to nie położyłabym się za chiny, bo przez nich Maciuś zmarł...

Lucy- ja wiem, że może teraz go być naprawdę dużo i fakt jest do czego się przyzwyczaiłam... ale to wodniste mnie właśnie przeraziło... ojj, jak w środę będę na wizycie, to poproszę o nr do doktorka, bo jakoś nie mam...

No ale już się uspokoiłam dzięki Wam:tak:
i już złe myśli odganiam i o żadnych szpitalach nie myślę:-)

dziękuję, że jesteście!!!!

Ostatnia edycja:
ewcia tak trzymaj, mysl pozytywnie:) kazda ciaza jest inna i nie wolno porownywac do poprzedniej choc to trudne. sa jeszce takie testy w aptece bobo safe ktore wykazuja czy to wody czy nie ale jak mi zaczely odchodzic przed porodem i sprawdzalam to pokazalo ze to nie wody:sorry2:wiec nie do konca temu ufam a do doktora wez nr koniecznie i zadreczaj go telefonami tak jak ja mojego:))))
oj mykam spac bo mi moja kolka dala dzis popalic wiez trzeba wykorzystac ze teraz bedzie 3 godz spal i zregenerowac sily na jutro, milej nocki

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcia ja mam cały czas wodniste upławy i też już raz schizowałam, ale jest ok.

Julitka jak teść chce kupić to korzystaj, na pewno się nie zmarnuje.

Do góry