reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
no właśnie coś czytam, ale to widzę i od lekarza zależy, bo może niby wypisać dla męża..
Myszko, a skoro już jesteś..widzę, że Szymek ma takie pieluszki tetrowe w niebieskie kwiatuszki.piękne są i też chcę je kupić.kupowałaś może na allegro.jakiej jakości ta tetra?aaaa a podkłady na łóżko kupowałaś, bo nie wiem mówiąc szczerze ile nabyć.powiem Ci, że Twój Synek jak aniołek na zdjęciach:)

aaa jeszcze pytanie..czy słyszałyście o takim przepisie, że mężczyzna może wziąć zwolnienie lekarskie 2 tyg na opiekę nad kobietą w połogu??
Po normalnym porodzi też się należą ale lekarze nie przepisują Do tego 2 dni okolicznościowe i tydzień macierzyńskiego:)
Jankesowa ale ten suwak ci wyszczelił, co do wózka moi znajomi go mieli niezadowoleni ze względu na koła i hamulce
Oluś boże kochana ty już prawie na finiszku kiedy to przeleciało?????
Gosiu też zażyłam ostatnio nospe i pomogła niestety spojenie też boli:-( Nie pomyślałabym że pomoże
carri co tam u Was????
Lili Lucy just co dziś taki spokój???
A ja jutro jadę na te komisje mam nadzieje że dostane jakieś odszkodowanie za ten wypadek. Czarno to widzę ale pojadę.Mój A dziś przespał dosłownie cały dzień już wiadomo po kim te nasze dziecko takie spokojne.

julitko ja kupowałam tutaj Pieluszki pieluchy TETROWE kolorowy nadruk 6szt (1303224658) - Aukcje internetowe Allegro
mam te w kwiatuszki i te w paseczki, jakość rewelacyjna, prane już były kilka razy i nic się z nimi nie dzieje...a faktycznie są piękne :-) polecam

Co do podkładów to Szymonkowi do łóżeczka kupiłam takie http://allegro.pl/motherhood-podklad-pod-przescieradlo-i1292160358.html i mam też takie jednorazowe http://allegro.pl/podklady-kolorowe-do-przewijania-60x60-cm-10-szt-i1292928239.html ale w sumie te jednorazowe na razie mi się nie przydały. Może będą pomocne jak zaczniemy w gosci chodzić i będzie konieczne przewijanie w różnych miejscach.

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Angelka tak jak dziewczyny piszą na początek trzeba mieć, bo niewiadomo jakie dziecko duże urodzi się no i szybciutko rosną:)
Kaira no w sumie już końcówka:) dz miały rację ,ze ostatnie meisiące to jakoś przyspieszają:)skoro nie z Twojej winy to dostaniesz:)
Julitko mnie to nawet bolało jak o porodzie opowiadali.wspomnienia wracały i tylko dziewczynki widziałam:(więc nie dziwię się ,że na aniołka tak zareagowałaś.mój znajomy wziął zwolnienie na opiekę nad żoną i też dziwiłam się.i to już dziecko z miesiac miało chyba
Aneczka rany to już ponad dwa meisiące od Twojego rozpakowania;)szok.ucałuj Alanka

Myszko, a mi chodzi o te podkłady poporodowe do szpitala na Twoje łóżko.czy nie kupowałaś?
Ola, boszysz, 37tydz.zaraz będzie Julek:)jak to leci!!!czy to tylko mi???dopiero połówkowe a tu już koniec!!!!a ja też jak będzie taka możliwość to T namówię na to zwolnienie.zus i tak na mnie zarobił, to nie będę go żałować;)
Kaira, 3mam kciuki za powodzenie na komisji!!!

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926&order=p&change_view=1 tego jeszcze dorzucę, polecała koleżanka -dość tanio i dużo drobiazgów ma

Ostatnia edycja:
hejka!

Kaira, u mnie cisza, bo weny brak, a Lili pojechała do siostry (pewnie na cały dzień)- rano była na chwilę.

Co do pieluch kolorowych tetrowych to mam te: *BOBAS* Pieluszki tetrowe kolorowe 6szt Niebieskie (1253589481) - Aukcje internetowe Allegro i fajne są. Ja odbierałam osobiście kupione rzeczy, więc nie wiem jak się sprzedawca pod względem wysyłki sprawuje.

A jeśli chodzi o wózek, to ja mam roan marita, duży na pompowanych kołach i w sumie nie powiedziałabym, że źle się prowadzi, na krawężniki też się lekko wjeżdża, ale bagażnik to faktycznie duży trzeba mieć na niego :-)

Julitka, teraz się zdziwisz jak czas zacznie zwiewać, bo właśnie od tego usg to mknie jak szalony :-)
ja podkłady na swoje łóżko kupiłam, a raczej miałam jeszcze po poronieniu, i leżą nówki nieśmigane. W szpitalu na łóżku było coś takiego na wysokości tyłka co chroniło przed zabrudzeniem (jakieś tworzywo, bo nie materiał)

Ostatnia edycja:
reklama
Julitko powiem Ci,ze juz nie mogę się doczekać:) choc czasem lęk powraca:( w czwartek konczy mi się zwolnienie więc w pt wizyta pewnie.zobaczymy co tam.i caly czas zastanawiam się czy nie mam za mało ciuszków,zwłaszcza tych 56

Do góry