reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

hejka
ewcia ja ten wozek widzialam raz jak babka w nim bobasa wiozla i te kółka z przodu jej latały na wszystkie strony, nie wiem czy to ze starosci czy po prostu tak te wozki maja... ja chyba kupie tako warrior tylko jeszcze nie wiem czy 3 w 1 czy 2 w 1 bo cena 2w1 to jakies 1200zl a 3w1 1300zl wiec w sumie mała różnica, ale my fotelik mamy wiec nie wiem czy warto kupowac z fotelikiem wozek czy bez.

ja przewijak mam na łóżeczko nakładane ale przypuszczam ze na łóżku będę przewijac bo bezpieczniej bo nie bedzie maluch gdzie spasc a tak to sie chyba bede bala ze mi do łózeczka sie skulnie jak tylko sie odwroce po cos.

agnieszko ja sie tez bede zastanawiala czy u ciebie te kropelki nie zakupic :-) no ale dam ci znac zanim pojedziesz

olu ty sie tak nie boisz ze ci wody poleca i bedziesz na szybciora pakowac ciuszki? ja dzis mojego na zakupy poslalam i co... polowy nie kupil :-p i przyjechal wykonczony hahaha :-D

jutro ide na zakladanie pessara jak ktoras chce wiedziec jak to wyglada to strzele temu czemus fotke tylko to wielgachne jest.... strasznie wyglada... :/

no nic ide zalegnać

reklama
Pati- ja widziałam sporo kobietek z takimi wózkami i nic nie latało :))
one strasznie mi się podobają i to od dawna :))
dla Maciusia też miałam taki kupić tyle, że z kolekcji 2009...
no i wiele osób chwali sobie je...

powodzonka jutro...

co do przewijaka, to mam czas na zastanowienie :))

jak pojadę do szwagierki, to zobaczę jak u niej się sprawdza :)

Ostatnia edycja:
Ewciu ja planowalam komodę z przewijakiem zresztą z serii tej co chcesz łóżeczko.ale w koncu łóżeczko wzieliśmy z piwnicy i kupiliśmy przewijak na łóżeczko(moim zdaniem fajny patent).a komodę odpuściliśmy w ogóle. moja koleżanka przewijała córeczkę na pralce i w sumie też nie głupie.ale póki co na łóżeczku przewijak mnie przekonuje

Pati jakoś wyluzowana jestem prawdę mówiąc:) założyłam,że odejście wód w tamtej ciąży było przypadkowym uszkodzeniem mechanicznym i tyle.i że teraz mały nie będzie się spieszył więc mam czas. w razie czego mam wszytsko ułożone w szafie.listę co spakować mam ze SR więc luz.

Agnieszka jak dla mnie 3grudzien dobra data:) a na co one są na kolki czy wzdęcia?i faktycznei takie super?

Gosiu mój to tak faluje brzucholek :)

Olu- no, ja komodę muszę kupić, gdyż u nas w meblach nie ma zbyt dużo miejsca...
ale nie chcę do kompletu do łóżeczka :))
nie wiem czemu, ale nie przekonała mnie :))

Ewcia przewijak jest usztywniany więc na łóżeczko się nadaje, możesz go położyć gdzie chcesz też, na komodę, na tapczan, gdziekolwiek.
Ja komodę też kupuję z Ikei, aleo na jest wyższa i nie położę tam leżaczka, ale podręczne kosmetyki do przewijania i będę miała wszystko pod ręką, bo komoda będzie niedaleko łóżeczka. A ta komoda z tej serii co łóżeczko to jest fajna ale mała, ma tylko 3 szuflady a ja za tę samą cenę mam z Ikei.
IKEA | Przechowywanie w sypialni | Komody | HOPEN | Komoda, 6 szuflad

No i ja też jeszcze nic nie kupiłam, ale oglądam i przeglądam rzeczy różne od początku, zdanie zmieniało mi się kilka razy, ale teraz to już wiem co chcę i niedługo zaczyna zakupy.

ojj dziewczyny ale ruszylyscie z kopyta:tak::-D

ewcia ja mam to samo komode tez musze kupic ale jak ogladalam takie co do lozeczka to szeka mi opadla takie ceny a tylko 3 szuflady:szok: moj tato pracuje w sklepie meblowym wiec ja juz tam u niego cos wyczaje i to napewno za mniejsza kase:tak: a miejsca bedzie wiecej. co do brzucholka to ja zauwazylam takie etapy najp[ierw jak @ miala przyjsc to takie ciagniecia szarpania ze myslalam ze cos tam zgubie... potem 8 tc, 12 tc, i teraz 16-17 wszystko sie chyba rozciaga na calego tyle ze mnie ulge przynosi jak po chodze troche a nie jak leze czy siedze po nocy wstaje połamana:sorry2:

pati.b ewcia co do tego wozka to niestety widzialam to samo jak babka jechala chodnikim po kostce to mialam wrazenie ze koła odpadna adziecko jakis wstrzas ma w srodku :dry::baffled:
martusionek brzucholek cud , miód i orzeszki :-D:tak:
teraz nie pamietam ktora co pisala ale odpisze ogolnie... co do kropelek i czopikow na kolki to moj siostrzeniec chyba bral wszystko i nic nie pomagalo az lekarze rozkladali rece tak sie darl w koncu powiedzieli ze wyrosnie i tak sie stalo (oj pamietam jak siostra plakala razem z nim na calego) ale on ogolnie byl jakis nadpobudliwy jak rok skonczyl to dopiero zdarzylo mu sie cala noc przespac a tak to po 3 razy mleko w nocy :tak: teraz juz wiem czemu on tera taki madry jest . Ostatnio wyczytalam ze dziecko ma pic w nocy mleko z dwoch powodow poniewaz mamusia w nocy ma tlusciejsze mleczko a dzidziusiowi rozwija sie w nocy mozg i potrzebuje takiego mleka:tak:;-)

Co do wozka to mnie sie podoba ten tylko nie wiem jak w realu
GTi ______ NOWOŚĆ ______ 999 (1234043324) - Aukcje internetowe Allegro

co do lozeczka to mam az dwa:sorry2: mamusine czyli jeszcze po mnie super odnowione i po siostrzencu i nie wiem co zrobie szkoda wydawac kase na nowe tyle ze ani jedno ani drugie nie jest w kolorze mebli w naszym pokoju wiec jest zonk:confused::confused: wszyscy sie oglaszaja tzn moi rodzice juz dawno zapowiedzieli ze kupuja wózek a tescia na to ze dadza na co chcemy tzn dolaza sie do wyprawki itp:-D:tak:ciuszkow to ja mam tyle ze jedynie jak cos super extra cool wpadnie mi w oko to kupie o ile nadal nasz synuś zostanie synkiem bo wszystko mam na chłopca:tak:

co do wózków na tych duzych kolach pompowanych to powiem tak komfort jazdy dziecka super prowadzacego ciut gorzej gdyz ciezko np pod kraweznik podjechac a jeszcze gorzej zaladowac go do bagaznika:shocked2: bo wozek dla siostrzenca jechalam osobiscie focusem i musial isc na tylnie siedzenie bo do bagaznika to zapomnij (wozek tako city voyager) wiec ja bede patrzyla tez pod tym wzgledem zeby pozniej nie bylo up tym bardziej ze auto mam peugeota 307 wiec cos ala focus no mzoe ciut wiekszy bagaznik:cool2:

edit: a co zrobilam w sobote to nie pytajcie zakupilismy nowe krzeszlo do pokoju no i najpierw usiadlam wygodne a potem ukleklam kolanem jednym cala sila i co lzy mi pociekly wstalam ledwo doszlam zeby sie usiasc... w krzesle byla zszywka jaka edtykieta byla od spodu przybita dziura w kolanie az do kosci krew to moment i tak ciekla, dzis juz jest dobrze ale normalnie zginac nie moglam i do tego podarlam moje ulubione leginsy wyłam jak krowa a maz nie wiedzial dlaczego a ja o leginsy haha

Ostatnia edycja:
Gosiu- to i zapewne mi jeszcze może się pozmieniać :))
choć znając siebie, to jak się na coś uprę, to nie ma mocnych :))

Komoda fajna :))

Jankesowa- a ja Ci jeszcze nie gratulowałam Synka!!!
a więc GRATULUJĘ!!!
Jeszcze chwila i ja się dowiem kto sobie rośnie :))

eh... no to mnie nie pocieszyłaś z tym wózkiem...
ale nap. do jednej z koleżanek z bb, która ma sklep i zapytałam jak z reklamacjami tych wózków...
bo niestety, ale ja jestem na niego cały czas nastawiona :))

ewcia hehe dziekuje : wiem cos na ten temat wiec jak mi ktos powie ze z tym wozkiem cos nie tak to ja i tak go kupie tak mi sie podoba , nie jestes sama. a czesto zdarza sie tak ze nikomu sie nie psuje a jednemu sie popsuje i juz firma skreslona .

Julitko ja tez bede trzymac kciuki obiecuje nic sie nie denerwuj bedzie dobrze boszzz i jak to mowie sama cos na ten temat wiem przed wizyta w poczekalni siedze jak w jakims amoku moga do mnie gadac i gadac a ja tak zamknieta w sobie na poczatku wizyta gin do mnie gada a ja nic albo tak cicho ze nie slyszy i juz facet wie ze jak zrobi usg to odrazu mi sie geba smieje. Ostatnio sam mowil ze dzis nie potrzeba usg to mnie juz mina opadla.. a on ale wiem ze pani sie martwi to zobaczymy jak nam maluszek urosl i macha raczkami i nozkami normalnie facet wie czego mi trzeba. potem to juz siedze jak na szpilkach i czekam kiedy wyjde i bede sie cieszyc i opowiadac takze glowa do gory... (pamietaj zebys mnie to napisala kolo 24 listopada jak bede przed wizyta )

Jankesowa- ja przed wejściem do gabinetu trzęsę się jak galareta...
no, ale co ja na to poradzę...
a u mnie wizyta za 2 tyg:-)

reklama
ewcia- jak szlam na pierwsza wizyte to czekalam na nia w poczekalni 20 minut wiec jak weszlam do gina to sie pytal czy bedzie mnie bil czy co bo tak kiepsko wygladalam, dopiero przekonalam sie jak weszlam do auta ze w oczach to mi wszystkie mozliwe zylki po pekaly:sorry2:i naprawde wygladalam jak jakis ZOMBI czy cos:-Dniom u mnie za troszke wiecej bo tyle co mialam 3 listopada:tak: aty masz jakies przeczucia co do płci ? bo ja czulam jakosze chlopak tzn chyba moj Ł mi to wmoil wrecz:-D

Do góry