reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Gosiu śliczny brzuszek... matko jak ja tęsknię za tamtymi czasami:-)

Nianię mamy -kupiliśmy jak mała miała prawie 3 miesiące tylko dlatego ze były chrzciny i -po kąpieli -żeby nikt z małą nie musiał siedzieć w pokoju to nabyliśmy -przydaje się cały czas:tak:

Jestem rozbita tym tygodniem w pracy ale przydał mi się baaaaaardzo!!!!
A S teraz żałuje że nie wykorzystał swojej połowy macierzyńskiego:-D
I dla mnie i dla Niego to było potrzebne doświadczenie

Miłego dzionka

A ja mam doła, prawie całą noc nie spałam, sporo sobie popłakałam, muszę dziś kupić test, @ kolejne dni nie ma, jestem rozdarta między ewentualną fasolką a Adrianną ...

Lili- a Ty nie karmisz piersią?
Słyszałam, że jak się karmi, to @ mogą nie przychodzić...

albo coś przeoczyłam za co z góry przepraszam...

Ostatnia edycja:
To nie tak do końca jest, bo ja karmię a @ miałam już dwie, co 26 dni, a trzeciej nie ma, no chyba, że może zniknąć i to nic złego. Ja z kolei słyszałam, że jak jest się w ciąży to nie wolno karmić piersią, a nie wyobrażam sobie odstawić nagle Adrianny i to był mój główny powód płaczu, Ona tak sama się dostawia, nawet po ciemku umie znaleźć cyca, jest taka więź między mną a Nią. Po prostu obdarłabym Ją z Jej nie wiem jak to określić nawet, ale z drugiej strony płakałam, że jeśli mam pod serduchem fasolkę to by tam została, że ja się bardzo cieszę.

Ech nie potrafię na razie podzielić tej miłości ...

Muszę kupić test i zatestować, bo inaczej zwariuję.

Lili- właśnie tak się zastanawiałam czy już miałaś...

Kochana szybciutko do apteki i wszystko się okaże... bo po co masz się denerwować nie potrzebnie...

Lili podobno przy karmieniu cykle moga byc nieregularne. A o karmieniu piersia i ciazy to nie prawda . Chyba że dziecko nie bedzie chciało. Testuj to bedziesz wiedziec.
Agatko ciesze sie że tydzien w pracy udany. Rozumiem że wracasz do nas:)

Kasikz- ja gdzieś czytałam, że jeżeli przebyło się poronienie czy poród przedwczesny, to nie jest polecane karmienie...

Zaś w drugim jakimś artykule, że jeżeli nie występują plamienia itp. to można karmić...

reklama
Bardziej chodzi o to że jesli sa skurcze przedwczesne to karmienie może powodować większe skurcze macicy. A Lili raczej nie miała problemu ze skurczami. Ale nie ma co gdybać Lili kochana rob test

Do góry