reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dzień Dobry!

Smutny ten dzisiaj i taki pełen zadumy i tęsknoty za tymi co odeszli...na razie jeszcze siedzę w domku tylko m powiózł moja mamę żeby poustawiać kwiaty potem o 12 pojedziemy razem na cmentarz z roku na rok mam coraz więcej grobów do odwiedzania, kolegów którzy za wcześnie odeszli, synek sąsiadki... i wszyscy mieli tyle życia przed sobą...a potem wieczorem przejedziemy się M na cmentarz bo moja ulubiona pora bo w tedy jest tak tajemniczo i te moje rzeźby na cmentarzu i wtedy siedzę i rozmawiam z moim maleństwem, które miałoby już roczek, ale wiem że za rok będziemy jechali razem z Tomusiem wszędzie, nawet teraz mnie kopie chyba żeby pocieszyć mamusie....
Przytulam Was wszystkie

Dla wszystkich aniołków
[*]

reklama
Just - She na pewno do 25 walczyła by zaksięgować tą firmę, więc pewnie teraz łapie oddech choć ciężko, bo jednak to święto, też już o Niej myślę od jakiegoś czasu.
Tyle, że mi się coś kojarzy, że już 20-stego pisała, że w ramach łapania oddechu od księgowania szaleje na allegro, a potem znikła. Jeszcze dzień i skrobnę do niej smska

Witam Was kochane, ja zmykam zaraz na obiadek do mojej mamy, na grobach byłam wczoraj i powiem Wam ze u nas piękne słońce świeci już nie pamiętam takiej pogody 1 listopada.Dziś mi nawet weny brak na odpisywanie.
Spokojnego poniedziałku

Jestem już jestem
Ale komp sie psuje -monitor mi zalewa i nie bardzo mam jak cztać
Wpadnę wieczorem
Tęskniłam za Wami brzuchatki:)

gosiu ja też nie wiem o co chodzi z tymi spodenkami i nei przekonuje mnie to kompletnie:) po prostu jakas dz na wątku wszystko dla malenstwa napisała,ze na szkole rodzenia mówili, że lepiej na początek spodenki i kaftanik nie body( bo wtedy mniejsze ryzyko jest uszkodzenia pępuszka).
a na pakowanie torby mam czas:) poza tym nie mam nawet wszystkiego :)
Carri jak znajdziesz chwilkę napisz o tym szpitalu ,co się stało

a ja dzis sama ,bo M pojechal do Lublina(jutro ma tą rozmowę o prace...) .pójdę na obiad do babci i tyle planów na dziś.
na cmentarzu byliśmy wczoraj.a domowe porządki już chyba zostawiam, aż zobaczę 37 na suwaczku:)

przytulam was wszystkie i mam nadzieję,że ten dzień szybko minie i obejdzie się bez łez

56.jpgdla wszystkich Aniołków i drogich nam ludzi, którzy na zawsze pozostaną w naszych sercach

hej hej, u mnie dziś 17 st w cieniu!!!
pięknie, a ja zostałam sama w domu.T wstał po 6 bo wyjeżdżał koło 7, to i ja się podniosłam.miałam zamiar kawkę w łóżku wypić i jeszcze poleniuchować, ale jakoś tak wyszło, że nie wyszło i mam za sobą sprzątanie w szafie, prasowanie, wycieranie kurzy.
tak piszecie, że ten dzień taki smutny...może pomyślicie, że jestem dziwna, ale ja mam inne trochę podejście.śmierć mnie nie przeraża, wierzę, że jest ona początkiem nowego-może lepszego życia.wiadomo, po tych co odchodzą zostaje smutek i tęsknota, ale wiara w to, że gdzies jest im może lepiej pomaga mi tu -na tym ziemskim padole.niezwykle podoba mi się kultura obchodzenia tych świąt przez Romów, czy mieszkańców Ameryki Łacińskiej czy Południowej. nie wiem czy wiecie, ale np w Meksyku pierwszy dzień świąt dotyczy zmarłych dzieci, które są nazywane aniołkami, drugi wspomina osoby dorosłe, ale generalnie jest to prawdziwe świętowanie.nawet kiedyś Cejrowski pokazywał cmentarze, które są kolorowe i jeśli tak można powiedzieć "radosne".
Ola, no to mogłabym 3mać kciuki za tą rozmowę kwalifikacyjną, tylko że nie wiem, czy Ci na tym zależy;)

Ostatnia edycja:
Hejka, ja w tym roku zostaje w domu. Na groby to mam najbliżej 100 km więc postanowiłam, że zostaję w domu.

Ola** jak pisałaś o spodenkach to myślałam, że to dla matki mają być a nie dla dziecka. Niektórzy na początku używają kaftaników i półśpiochów np albo na to śpiochy czy pajace a body później. Są te takie małe koszuleczki dla dzieci wiązane.

Julitka też słyszałam o celebrowaniu Święta Zmarłych w Ameryce Łacińskiej. Ja dziś pójdę tylko na cmentarz i zapalę znicz przy pomniku ogólnym za Aniołki i za tych do których nie mogłam pojechać.

Odnośnie mojej diety cukrzycowej to jak się okaże, że mam jak moja siostra łagodną nietolerancję glukozy to nawet i na niektóre ciasta mogę sobie pozwolić, wszystko wyjdzie po tym, jak będę mierzyła cukier i jak mi skacze i po czym. Oczywiście bez obżerania się, ale mały kawałeczek raz na jaki czas.

Gosia, no to miejmy nadzieję, że wyniki będą do przyjęcia!ale to tak jak wczoraj chyba napisałaś odnośnie słodkości, że Ci się chce,że jak masz coś dostępne na co dzień bez ograniczeń, to nawet nie przywiązujesz wagi, ale już jak jest zabronione, to od razu myślisz o tym zakazanym owocu - i blachę sernika na raz;)

Witamy się poniedziałkowo!

Mam do Was pytanie...czy możecie mi polecić jakąś nianie elektroniczną ?!?
Bo stwierdziłam że jednak warto to zakupić, bo jak mały śpi to możemy sobie z W posiedzieć w drugim pokoju i nie gonić co chwilę sprawdzać co u niego.

Pozdrawiam Was wszystkie!

reklama
Mysza mój M zrobił rozeznanie i wyszło mu na to ,ze najlepiej angelcare.ma zamówić monitor oddechu z nianią coś takeigo
Julitka no chyba właśnie mi nie zalezy:p dobrze mi na starych smieciach:)
Gosiu nie wiem ztymi ubrankami:)ja mam body,śpiochy i kaftaniki:)

babcia i mama oburzyły się,że wszystko mam dla małego:) babcia np planowała pościel kupić:)

Ostatnia edycja:
Do góry