reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

carri odpisala ze miala na wkładce krew i pojechala do szpitala, dali jej kroplowke i juz tylko lekko brudzila na usg wszystko ok dzidzia i łozysko wiec trzymamy kciuki zeby nadal bylo ok ;-)

reklama
dzięki Pati, dobrze ,że z maluszkiem wszystko w porządku, będziemy trzymali kciuki za nich a może to jakieś naczynko pękło?
Oj mamy my dziewczyny przeżycia ale warto walczyć o ten mały cud !!!!

Pati dzięki za info ale sie przestraszyłam.
Carri jednym słowem KONIEC SPRZĄTANIA I BIEGANA!!!! dobrze że z maleństwem jest ok CZekamy na wieści.
Martusionek no to będzie ciężko z tym moczem, ja bym nie dała rady ja wstaje ok 5 razy na noc:)I wieże co przeżyłaś już też tak miałam też jest obrócona pleckami wcześniej była jeszcze poprzecznie.
co ruchów każda z nas to przechodziła czy to już to czy nie. JA pierwsze poczułam koło 16 tyg ale takie naprawdę mocne dopiero po 22tyg.
olu** ja też mam tak jak ty tym bardziej że moja od 2 dni jakas ospała.Poszłam sobie dziś posłuchać tętna czy wszystko ok a ta jak-gdyby nic zaczęła kopać w aparat. Ach te nasze maluchy:) A też dostałam Próbkę
A ja byłam w Biedronie i pokupiłam sobie akcesoria dla niemowlaka z Kubusia Puchatka a co mi tam:p
Lili-Mój aniele a kiedy pójdziesz na kontrol po cc????????????????????????????????????????

Ja tylko na chwilę...

Od wczoraj jesteśmy w domu...
Nie jestem w stanie póki co wchodzić na forum i cokolwiek pisać...
Małej źle wyszły badania przesiewowe słuchu... w obydwu uszkach...
Nie mogę teraz myśleć o niczym innym :-:)-(

Cześć kochane...
moje fasolkowe szczęścia....ciągle Was podczytuje...i mam ogomną nadzieje, że jeszcze chwile i znowu będę mogła tu z Wami pisać.

Mam pytanie....jak to u Was jest z tymi zastrzykami clexane....bo mi lekarze nawet ich nie proponują...a dziewczyny na cpp piszą, że mam się upomnieć i brać bez względu na wyniki kardiolipinowych i krzepliwości. ile z Was "jedzie" na nich? I czy faktycznie tak profilaktycznie ich nie wybłagać? bo może tylko dzięki nim dane mi będzie donosić?
u mnie w rodzinie nie było nigdy problemów z zakrzepami i im podobnymi, wyniki też są ok....jeszcze tylko jadę zbadać ten gen na trombofile, ale pewnie też nic nie wniesie...?
już sama nie wiem co robić...u tylu ginków już byłam i żaden nie widzi potrzeby, żebym je brała?

Ostatnia edycja:
mysza gratuluje slicznego dzidziusia :-)
daa mam nadzieje ze z Daria to nic powaznego i szybko minie.....
carri uwazajcie na siebie....juz tak niewielke zostalo.....dobrze ze z dzidzia ok...
i wybaczcie ale nie pamietam co wiecej mialam odp :baffled:
aaaa lili,kasikz,karola,agnieszka dziewczeta wasze sliczne-co jedna to ladniejsza!!!:tak::tak::tak:
a my po sklepowym maratonie wkoncu wybralismy wozek :-) juz zamowiony,zaliczka wplacona-teraz czekamy na kolor od producenta i w polowie listopada odbior :-D alez sie ciesze....mam wozek w cenie w ktorej chcialam sie zmiescic,jest lekki i czadowy ;-) zamowione jest tez lozeczko zeby razem odebrac i wanienka,stojak i takie tam wieksze rzeczy :-) znalezlismy super sklep w zabrzu i tamjest wszystko czego potrzebuje male dzidzi :-)
a dzis kupilismy spiworek do wozka,rozek,wyprawke 4 czesciowa,kocyk cudny z mikrofibry,szczoteczke do wloskow :-D reczniczek,pieluszki flanelowe i tetrowe,czapeczke grubsza,zestaw butelek tomme tippee(2x mala,2xduza,kubek niekapek,2x smoczek nr 2 i smoczek uspokajajacy-byla promocja-i kosztowalo 65zl :szok: wszystko wiec grzechem by bylo nie skorzystac z takiego rabatu ;-)) i nozyczki do paznokci :-)
mielismy kupic dopiero w listopadzie ale........takie fajne rzeczy byly ze nie wytrzymalismy :-D a jaka frajda :sorry:

Pati dzięki za wieści od Carri

Carii najważniejsze, że z dzidzią ok

Karolcia ja niestety nie pomogę, bo nie mam clexane

Daa oby wszystko wyszło dobrze i było to tylko błędne wyniki

Martusionek to ciężko z tym moczem będzie wytrzymać, bo mnie to aż pęcherz boli i muszę wstać.

Aniołki a jaki wózek wybraliście? Zakupy pełną parą widzę, ja to listę tworzę właśnie i przeraża mnie, że co chwilę robi się dłuższa.

Ja tylko na chwilę...

Od wczoraj jesteśmy w domu...
Nie jestem w stanie póki co wchodzić na forum i cokolwiek pisać...
Małej źle wyszły badania przesiewowe słuchu... w obydwu uszkach...
Nie mogę teraz myśleć o niczym innym :-:)-(

Kochana zobaczysz ze na powtórce badania będą pozytywne już nie raz słyszałam o takich wynikach a dzieciaki idealnie się rozwijają:)
Ucałuj Darię od e-ciotki:*

karolcia na cCp dostałaś chyba wyczerpująca odp od Słodziudkiej i nie tylko. Po 3 poronieniu jest to standard, nie masz co błagać lekarza powinien sam ci to zaproponować>Bezdiesz szukała przyczyny możliwe że nie znajdziesz i będziesz dalej ronić w tym samym okresie ciąży.
Trzy lub więcej niewytłumaczonych kolejnych spontanicznych poronień przed 10 tygodniem ciąży po wykluczeniu patologii anatomicznych lub hormonalnych u matki i patologii chromosomalnych u ojca i matki.Ginekologia i Położnictwo

Kochana zobaczysz ze na powtórce badania będą pozytywne już nie raz słyszałam o takich wynikach a dzieciaki idealnie się rozwijają:)
Ucałuj Darię od e-ciotki:*

karolcia na cCp dostałaś chyba wyczerpująca odp od Słodziudkiej i nie tylko. Po 3 poronieniu jest to standard, nie masz co błagać lekarza powinien sam ci to zaproponować>Bezdiesz szukała przyczyny możliwe że nie znajdziesz i będziesz dalej ronić w tym samym okresie ciąży.
Trzy lub więcej niewytłumaczonych kolejnych spontanicznych poronień przed 10 tygodniem ciąży po wykluczeniu patologii anatomicznych lub hormonalnych u matki i patologii chromosomalnych u ojca i matki.Ginekologia i Położnictwo

Tak...ja wszystko już wiem na ten temat....a tu na wieściach chciałam się tylko zorientować ile z Was na tym "jedzie"? Jak duża jest skala brania Clexane? Ile z Was to dostało od ginków, ile wybłagało....czy brałyście wcześniej a mimo to się nie udało?
nie chcę kolejnego wyjaśniania co to jest i na czym polega...bo to już znam na pamięć....

reklama
daa mam nadzieje ze sie wszystko wyjasni i okaze sie ze te przesiewowe badania robione w szpitalu byly pomylka, trzymam kciuki

Mysza tez sie nie odzywa choc pisalam jej pare sms-ow dzis .... mam nadzieje ze u nich wszystko w porzadku, jakos sie zaczynam stresowac

Carri dobrze ze z dzidziusiem wszystko w porzadku, czas zwolnic i zaczac sie oszczedzac
aniolki widze ze ogarnal Cie szal zakupowy, baw sie przy tym dobrze:))))

Do góry