reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam:-) Ja niedawno dopiero wstałam:-p Prawie co noc przebudzam się w środku i tak sobie leżę i zasypiam ponownie nad ranem. Tak więc mój sen jest często przerwany+moje sny, baaaaaaaardzo dziwne i czasem wręcz straszne:baffled: Ale słyszałam, że takie w ciąży są;-)
Daa,Mysza,Zjola... co się z Wami dzieje???
she, Emi śłiczna:-) A co to za ładny kocyk?
Lili, też bym chciała być tak zorganizowana i wszystko ogarniać:zawstydzona/y: Ja póki co z porządkami stoję na bakier... ale zaraz miotła w dłoń i do roboty:-p
julitka mi ginka polecała te witaminy jak byłam w pl i są niedrogie http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=205&products_id=925

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam sobotnie, ale nerwowy weekend, zero wieści od żadnej.

Julitka ja mam falvit mama na razie, nie jest drogi chyba z 24 zł kosztował, wcześniej łykałam feminantal 400 dha, ale nie było u mnie w aptece i co się okazało zmienili nazwę handlową na femibion natal 2, z tym ,ze on kosztuje z 57 zł. Poza tym to jest tyle tych witamin na rynku, że to nawet farmaceuta doradzi, ewentualnie można porównać składem. DHA czy omega to to samo jakby co, kwasy tłuszczowe - do rozwoju mózgu i wzroku dziecka.

Ola** masz rację każdy kupuje jak mu pasuje, na szczęście jest wybór :-)

Annas no jakbym miała rodzić tak jak ty to chyba takiego problemu z kurtką by nie było, bo to prawie 2 miesiące do tyłu i ja nie mam dużego brzucha jeszcze, teraz jeszcze mieszczę się w swoją jesienną kurtkę z zeszłego roku.

Jankesowa słodka herbata, winogrona, coś słodkiego co ma dużo cukrów prostych, najlepiej glukoza - to stawia człowieka na nogi, pijanego człowieka. Cukier przyspiesza metabolizm alkoholu z krwi.

Ja dziś zaliczyłam upadek na tyłek, ale na szczęście z niskiej wysokości, chciałam usiąść na podłodze i zapomniałam, że środek ciężkości mi się zmienił i nie utrzymałam równowagi i z pół przysiadu padłam na tyłek aż się podłoga zatrzęsła.:tak:

Ostatnia edycja:
Cześć kochane
Czekam na wieści od oli81, zioli, myszy, daa - kurcze
Lili - ja jeszcze nie prałam kombinezonu. Za to teraz piore cały fotelik i inne takie, bo Pola nam psikusa zrobiła

Wrociłam od fryzjera, mąż nakarmił butlą wcześniej , ja jak przyszłam piersią. I stwierdziliśmy ze jakieś napęczniałe ma te brzusio a kupki ani widu . No ale w koncu cos poszło wiec poszłam przebrać. jak zaczełam przebierać , to poszla dalej , strzelajaco. Wiec ja obrobiona, fotelik który był na dole i wszystko dookoła. Ciekawe czy założymy z powrotem pokrowiec, bo nie było to łatwe:)

Ja tylko na sekundę, Mysza odpisała na smsa, niestety nie ma telefonu do Zjoli też, W. przywiózł Jej lapka to potem wejdzie na forum, póki co oto takie wieści od Niej, też nie za dobrze :confused2:

"U mnie nieciekawie, pojawiło się białko i podają mi dodatkowo antybiotyk. Mam nadzieję, że w poniedziałek dowiem się czegoś więcej bo będzie mój lekarz. Najchętniej to w poniedziałek chciałabym urodzić albo wrócić do domu"

My po spacerku, Ada na dole dalej śpi, a ja już prasowanie zaliczone i obiad zaraz gotowy, może uda nam się zjeść zanim Ada-głodomor się obudzi.

GosiaLew - to uważaj na siebie, ja kiedyś siedziałam oparta na łóżko i ramiona na łozko no żeby wstać i też rypłam, no nie wspominając już tego upadku w 39tc, wtedy to byłam przerazona :/ Więc uważamy i dbamy o siebie :)
Kasikz - to, niezłą niespodziankę Wam Pola walnęła hihi
Just - Wy macie teraz chrzciny czy mieliście już w zeszłym tygodniu? Mimo wszystko dla Szymona oto taki wierszyk od nas:

Serce tak ciche jak wiatr z muszelki
Daj mi o Panie – Boże mój wielki
Daj mi też święte rączki i nóżki,
żeby trzymały się Twojej dróżki.

Ostatnia edycja:
Witam babeczki!

Bardzo Was przepraszam za milczenie. Było ono spowodowane tym, że nie chciałam, żeby mój syn zerknął mi nieopatrznie wczoraj przez ramię o tym co do Was piszę. Jest to spowodowane jego złym stanem zdrowia i sama nie wiem jeszcze jak z tego wszystkiego wybrnąć.
Moja wczorajsza wizyta równała się z usłyszeniem wyroku: puste jajo płodowe.
Koniec 9-tego tygodnia a na usg widnieje wielka, czarna dziura. Lekarz powiedział, że zarodek obumarł prawdopodobnie w bardzo wczesnym stadium, kiedy jeszcze nie widać go na monitorze. Dzisiaj miałam zrobić betę, we wtorek wynik, w środę zabieg.
Gin powiedział, że prawdopodobnie wchodzi w grę jakaś wada genetyczna u jednego z nas lub u obojga albo jest to spowodowane moim wiekiem. Powiedział, że możemy udać się do kliniki leczenia niepłodności i zbadać nasze genotypy. Powiedział też, że nawet jak się okaże, że coś jest nie w porządku, to niewiele można w tej sprawie zrobić. Podobno możemy się dalej starać i może nic z tego nie wyjść, albo za którymś razem, nawet 5-tym, czy 6-tym ciąża może być udana. Może się też tak zdarzyć, że będzie się rozwijać a na którymś, późniejszym etapie okaże się, ze jest ciężka wada rozwojowa.
Podjęliśmy z M decyzję, że będziemy się dalej starać i będzie co ma być.
Stratę tą przyjęliśmy łatwiej niż poprzednią, bo byliśmy na nią przygotowani. Trzeba dalej żyć i kochać tych, których mamy przy sobie.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pamięć i troskę i trzymam za Was kciuki i za wasze kruszynki, żeby rosły zdrowo! Buźka

Mysza mam nadzieje, że antybiotyk pomoże i będzie wszystko ok

Ola81 trzymam kciuki, zeby wszystko było w jak najlepszym porządku!!

Jankesowa na szybkie wypieranie alkoholu dobra jest coca cola + witamina C

GosiaLew
jak samopoczucie?? Twój suwaczek tak mknie, ze nie nadążam :)

Zjola bardzo, ale to bardzo mi przykro :( Wiem, ze jest ci ciężko, ale zastanawia mnie więc fakt skąd tak wysoka beta?? Czy lekarz jakoś to wyjaśnił?? Nie wiem, ale wkurza mnie takie wyrokowanie lekarzy. Pamiętam jak dziś, ze mój drugi gin po drugiej stracie nam zakomunikował, że mamy zrobić kariotyp a jak będzie zły to zostaje nam adopcja. Wg mnie takich ginów powinni zamykać

Ostatnia edycja:
Zjolu - tulę mocno z całych sił do serducha :( Jesteś dzielna. Zrobicie te badania co lekarz proponuje? Warto walczyć, dla tych małych stópek, rączek, dla uśmiechu, choć los bywa po drodze okrutny.

reklama
zjolu tak strasznie mi przykro :-( pewnie nie tylko ja tu czekałam od wczoraj na dobre wiesci... te badania o których mówisz przyslugują ci na nfz tylko ze trzeba czekac dosyc długo, mozna je zrobic w Rudzie śląskiej w Genomie oraz gdzies w zabrzu-karolcia81 robila w zabrzu. tylko ze mi w rudzie sla powiedzieli wyniki odrazu telefonicznie a karolcia musiala czekac na wizyte choc wyniki juz mieli nie chcieli jej podac przez tel.... i sprobuj znaleźć gina który przepisze ci odpowiednie leki bo moze u ciebie tak jak u mnie i wielu innych dziewczyn jest krew za gesta i serduszko bylo nie dokrwione, moze zabilo tylko na chwilke (tego lekarz nie zobaczy)....

trzymaj sie zjola :-(

Do góry