reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam się piątkowo :-)

Zjola kciuki zaciśnięte

Lilijanna ale Adunia to już duża jest i jaka śliczna, czapki też fajne ;-):-)

Mysza a Ty gdzie jesteś w szpitalu czy w domu?

A propos ciuszków to to co będę używała to pewnie też mi wyjdzie w praktyce, bo każde dziecko jest inne i mamuśki tez są inne. Ale rady się przydają. Dzięki.

Ja miałam dziś jechać na glukoze 75g, ale przełożyłam sobie na poniedziałek, bo pół nocy nie spałam, noga mnie bolała, znowu coś pewnie uciskało na kręgosłupie jak leżałam na boku. No to się nieświadomie przełożyłam na płasko, nogi wyżej, ale i tak dzidziol mnie wybudzał jak tylko przysnęłam. do 3 z groszami się tak męczyłam więc już o 6 nie wstałam. Poza tym pada i wieje a przy wietrze chodzenie z parasolką to katastrofa. W poniedziałek ponoć ma nie padać.

Aha i zrobiłam pierwszy zakup dla dziecka. Ponieważ nie mogłam się zdecydować na ciuszki więc kupiłam paczkę pieluch tetrowych.:-D

reklama
witam :-)
zjola kciuki zacisiete-zobaczysz fasolinka-z taka beta napewno :tak:
lili sliczna Ada!!!:-) a jaka duuuuza z niej dzidzia juz ;-)
a ja leze...bo nie uwierzycie...znow mamy z Kluskiem przesrane....:no::no::no:.....tym razem cisnienie poszlo do gory i bywalo na granicy 140\95....wzielam jeszcze pol tabletki(teraz biore 3xpol a bralam2xpol)pije soki i herbatki z aroni i jak dzis rano mierzylam bylo 117\78 wiec spoko...:baffled:...ciekawe ile bedzie po poludniu...musze wytrzymac do poniedzialkowej wizyty.....ehh,zawsze cos....:baffled:

Cześć dziewczyny, ale was napadło tyle wpisów:)
Tak w skrócie
Ola i Zjola kciuki zaciśnięte za Wizyty !!!!!!
Liil-ale Adusia wyrosła śliczna dziewczynka
Julitko mnie też tak ciągnie brzuch jak wstaje albo podnoszę więc to chyba normalne
A ja dziś miałam dziwną noc.Moj a o 2 w nocy jak szedł do łóżka się poślizgnął ja oczywiście spalam tylko usłyszałam huk, niewiele myśląc wstaje z łózka bo znów myślałam że stracił przytomność (czasem tak ma) zaczynam go wołać a ten gupek zamiast się odezwać to cisza bo zwijał się z bólu bo kopnął sobie w palec żeby mnie nie budzić. Całość trwała może z 50 sekund,a skutki odczuwam do teraz.Wystraszyłam sie,oczywiście maleństwo odrazu też zaczęło tak szaleć w brzuchu że nie umiałam znaleźć sobie pozycji do spania.Ten zaś się o mnie zaczął martwić i tak zeszło nam do 5 rano na pogaduchach.przed chwilą sie obudziłam. Zmykam coś zrobić bo pół dnia mi przeleciało:p

Witam!

Zjola i Ola kciuki zaciśnięte!!!!

Lilijana
więc czekamy na wiadomości od Myszy, czyżby miała już Szymusia przy sobie?

A Ada jak modelka w tych czapeczkach, śliczna jest!

Aniołki
współczuję z tym ciśnieniem ja też mam wyższe niż przed ciążą.

Kaira
to u ciebie tez nie ciekawa noc, ale potem trochę pospałaś, to dobrze!!!

A u mnie wieje i pada , a ja do banku się wybrałam i potem po szmateksach się przeleciałam w celu poszukiwania kurtki dla grubasa i co i nic dla takich grubasów nie ma a nowej mi się nie chce kupować może w pon M zawiezie gdzie indziej. Jedna znalazłam ale co z tego w brzuchu dobra i rozkloszowana dołem ale w cycach za mała nawet swetra bym nie założyła :(((
Dobra idę pichcić swój przysmak regionalny : kiszka ziemniaczana ale będziemy jedli z Tomkiem a potem zgaga będzie ale to nic.
Miłego dnia

Aniołki oby się wszystko unormowało. Odpoczywaj a ja trzymam kciuki!

Lilijanko śliczna ta Twoja dzidzia!

Kaira wielkie dzięki! A noc to rzeczywiście miałaś udaną!

Martusionek dziękuję!

GosiaLew ja z moim pierworodnym to tylko na pieluchach tetrowych jechałam, bo na pampersy miał uczulenie! Z drugim jak Bóg da, też zamierzam używać tetrowych pieluch. Pampersy tylko na spacer, w nocy, no i do lekarza.

Ostatnia edycja:
zjola - ale tetrowych? czy wielorazowych? Tetra jest mega nie przyjemna i nie oddychająca. Za to są teraz super wielorazowe i chłonne jak pampersy
Lili - no i co z Mysza?

Kasikz wtedy to tylko tetrowych o innych nikt nie słyszał, hi, hi. A teraz, to może wielorazowe wypróbuję. W każdym razie mój maluch nie narzekał na tetrowe. Nawet jak miał mokro, to w ogóle się do tego nie przyznawał. Pewnie lubił mikroklimat :) o dużej wilgotności ale nie miał w związku z tym żadnych skórnych problemów.

sms od Myszy: Hej w nocy wylądowałam w szpitalu bo ciśnienie skakało bardzo i się z W. wystraszyliśmy. Trochę się normuje, ale do poniedziałku mnie nie wypuszczą, a a tu zwariuję. Najważniejsze, że jesteśmy z Szymulką pod stałą kontrolą i dobrą opieką. Pozdrawiam i zmykam do spania, bo całą noc oka nie zmrużyłam."

reklama
Zjola, trzymam z całych sił kciuki za wizytę...serduchem jestem z Tobą!

Lilijanna, ja mam w poniedziałek wizytę - dopiero...Ada jest przeurocza :tak:

Mysza, ściskam mocno, dasz radę!

Pozdrawiam Was

Do góry