reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Piękne! Masz dobrego i mądrego męża :tak:

Gosia, ja nie pamiętam kiedy pierwszy raz body założyłam, bo miałam tylko takie przez głowę - pewnie z 2-3 tygodnie musiały minąć ;-)
Przy zimowych dzieciaczkach pamiętajcie, że na pewno konieczne będą dwie warstwy body+kaftanik, body+pajac, kaftanik+pajac.

Co do pieluch tetrowych to wraz z pierwszą marchewką zużycie lawinowo rośnie ;-)

No zdaję sobie sprawę, że jedna warstwa to za mało, ja się ruszam a takie dziecko tylko leży więc bardziej traci ciepło, ale z drugiej strony to żeby nie przegrzać - no ale wiem, że sprawdza się po karczku.

Lili, i działa tak jak przewidziano w poradniku?super!!!generalnie bardzo podoba mi się podejście takie"ludzkie"autorki do niemowląt i nieźle się uśmiałam, jak pisała, że znienacka zadzierała facetowi nogi do góry:)no ale mó T na penwo poradnika nie przeczyta i nie wiem, czy będzie współpracował wg jego zaleceń.a u Ciebie jak jest?aa, to co po 2 szt z rozmiaru 56 wystarczą?na grzejniku to moment w sumie wyschnie...

Julitka ja sobie kupię po dwie sztuki na 56 a zawsze mozna tez już używać 62 jak się dziecko nie będzie topiło a jak nie to dokupić.
Ja mam linki w obserwowanych aukcjach takie kaftaniki i nie są drogie.
KAFTANIK koszulka BAWEŁNA biel WIĄZANY 56 (1270853950) - Aukcje internetowe Allegro
KOSZULKA koszulki kolorki EWA bawełna r.56 TANIO (1266432930) - Aukcje internetowe Allegro
to takie podstawowe zanim pepuszek odpadnie i żeby przez głowę nie przeciągać
i jeszcze znalazłam takie większe nawet na wierzch:
Ewa KAFTANIK kaftaniki PLASTUŚ r.62 bawełna (1252466152) - Aukcje internetowe Allegro
KAFTANIK kolorki BAWEŁNA kaftaniki r.62 PROMOCJA (1270854366) - Aukcje internetowe Allegro

Ten sprzedawca jest z mojego miasta, spróbuje coś u niego zamówić niewiele na początek i się zobaczy, widziałam, że Ola zamawiała u niego wanienkę.

no i jeszcze taki kocyk śliczny:
Mięciutki CIEPŁY kocyk POLAROWY 75x100 kolorki (1269484327) - Aukcje internetowe Allegro

a hitem dla mnie jest to
Stabilny STOJAK POD WANIENKĘ 100 wannę.SUSZARKA (1283453134) - Aukcje internetowe Allegro
bo ja i tak stelaż kupuję pod wanienkę.

Ostatnia edycja:
Julitka - starczy 2-3x56, jeśli będziesz potrzebować więcej to wtedy sobie domówisz. No u mnie rady z poradnika działają, błąd był taki, że przeczytałam gdy Ada miała już 2 m-ce. Do wielu rzeczy z tego poradnika doszłam sama mimo wszystko, ale wiele też wprowadziłam. Nie ma szans by A. przeczytał cały, więc dawałam mu do przeczytania konkretne fragmenty, jak np. tą informację o czkawce, bo Ada miała często czkawkę po urodzeniu, nawet kilka razy dziennie i łaził ze szwagierką i mi powtarzali jak nakręceni "o jest Jej zimno" :wściekła/y: Gdybym przeczytała wcześniej miałabym ich z głowy dużo wcześniej.

Dzięki Gosik, /ale te lalki to przerażające są ;)/widzę że ten sprzedawca w ogóle ma sporo wszystkiego dla dzieci, muszę mu się bliżej przyjrzeć.szkoda tylko, że akcesoria ma TT.ja muszę nabyć Aventu, bo taki będę miała spadkowy sterylizator, to już żeby pasował.kurdę jak się nakręcę, to jeszcze dziś może cosik zamówię...a z szafy wszystko wywaliłam w celu przeprowadzenia kolejnej selekcji...coraz mniej tych ubrań, w które wejdę.
Lili, to z kolei u mojej znajomej też książkowy przykład...jak mała zaczyna płakać-nawet pół godz po karmieniu-to tatuś, czy siostra jeśli się nią zajmują, to od razu, że trzeba jej cyca dać, bo na pewno głodna-jakby dziecko innych odczuć nie miało, jak tylko głodu...

Ostatnia edycja:
witam
ja lece do listy naszych skarbów bo musze edytowac-katkaa sie dopisała :-D wkońcu i olapm prosila o zmiane :-)

no poczytałam co u was i nic nie pamietam.... aha daa trzymam kciuki za maluszka i czekam na wiadomosc o narodzinach :-) ewelinko za twojego tez- będzie dobrze zobaczysz :-)

bylam u okulisty i moge rodzic naturalnie uf :-) teraz ledwo widze na oczy po tym zakrapianiu ale juz przechodzi..

kurcze wy sie zastanawiacie jakie czapki na zime kupic a ja kupowalam takie ktore mi sie podobaja i nie patrzylam na rozmiary :-D mam ich kilka i kilka zrobionych przezemnie a rekawiczek tez mam dla calego przedszkola bo moze ze dwie pary kupilam ale co dostawa z allegro to gratis dostaje rekawiczki :-D wiec mam chyba 4 albo 5 par i to takich maciupkich :D

a ja do ksiazki jezyk niemowlat niedlugo ponownie wracam bo nic z niej nie pamietam.... musze pozaznaczac jakies madrosci z niej

Pati, to u Ciebie, jak w tym kawale "dużo dużo i tabletki na zachłanność":p.fajnie, że ze wzrokiem ok.ja też mam nadzieję, że będę rodzić naturalnie.niby przeciwwskazań nie ma, ale różnie to bywa.i mimo, że wiem, że lekko nie będzie, to i tak dobrowolnie nie zdecydowałabym się na cesarkę.no ale kto co woli i jak natura zarządzi

julitka dasz rade na 100%:)) tez mialam takie strachy tym bardziej ze nigdy wczesniej malego dziecka nawet na rekach nie trzymalam a jednak natura robi swoje i ze swoim szkrabem wiesz co i jak:)) co do ciuszkow to ja uzywam tylko i wylacznie pajacykow rozpinanych od gory az po piety bo najszybciej ubrac i Milosz sie nie wkurza, a ze to chlopczyk to czesto zdarza mu sie obsikac wszystko wkolo(lacznie ze mna) ja tylko sciagne pieluche:))rozmiar 62 bo latwiej sie ubiera:))

reklama
mi sie dzis porod snil..... obudzilam sie cała spocona i po kroczu sie macałam..... nie ukrywam tez zaczyna mnie strach łapać ale jeszcze nie taki paniczny

Do góry