reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Hej hej!!!

Izulka
u mnie do przyjęcia jest potrzebny wymaz:tak:

A to my dziś czyli 33tc -wolę określenie zaczęty 34:-):-D

Załączniki

• 33tc przód.JPG
    33tc przód.JPG
    14,2 KB · Wyświetleń: 56
  • 33tc bok.JPG
    33tc bok.JPG
    32,7 KB · Wyświetleń: 54
reklama
UUUUUUUUUUUU :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Sexy mamuśka :-D:-D:-D:-D

Bosssko!! :-):-)

Alicja też niczego sobie ;-);-);-);-) hihihi ;-);-)

Diana - ja bym wzięła Ksawery, ale może tak pisane jak mieszkasz za granicą Xavier? ;-) Fajnie, że leżenie plackiem wstrzymano.
Izulka - ja mam zeza :zawstydzona/y: I ostatnio zauważyłam, że oko zaczyna mi mocniej uciekać, boję się, że wysiłek przy porodzie może pozrywać kolejne nitki. Ale zrobię to badanie może dla świętego spokoju po raz pierwszy już w 8mc.
Agata - śliczny brzuszek, kurcze Tobie nic w boczki nie poszło :-p
Ewela - czyli boimy się razem? :-D
She - jak tam u Ciebie? Martwię się.

A ja mam wielkie postanowienie poprawy od tego tygodnia, muszę się przełamać i zacząć realizować plany, tzn. jeśli sobie zaplanuję sprzątnąć sypialnię - zrobić to po prostu, powolutku, ale do celu.

I dołączam do mam z głupkowatymi snami, śni mi się szpital na różne sposoby, jeden sen, obudzę się, zasypiam inny sen. Masakra jakaś :szok: Normalnie jest coś co można łykać a co wstrzyma sny? ;-)

Hehe dzięki dziewczyny -wiecie jak podnieść hipcia na duchu:-)

No to jestem w poniedziałek -ufff nie wiem od czego zacząć może od tego że moje kochane maleństwo nie daje mamusi spać na boku -żadnym:confused2: musiałam spać na plecach z nogami w górze -tyłek mnie boli przeokropnie no i wiem na pewno ze mała leży źle.... nogi ma z prawej strony -rączki i główkę z lewej:confused2: jak sie nie położę to jej przeszkadza i zaczyna szaleć...

Co do sennych koszmarów no ponoć są normalne:eek: tak odreagowuje psychika żebyśmy nie ześwirowały... ja dziś miałam zakręcone sny:rofl2: nawet nie wiem jak mogłabym to opowiedzieć;-)

Agatko, brzuszek superaśny masz :-)

Co do durnowatych snów, to ja dzisiaj miałam karę za własne lenistwo. Wieczorem stwierdziłam, że mam to gdzieś nie będę leciała do kibelka po 10 minutech od ostatniej wizyty i poszłam spać. W efekcie to mi się śniło?? kolejka w jakiejś wielkiej publicznej toalecie :confused2:

Wczoraj się z człowiekiem drażniłam, bo jak prosiłam to się nie chciał ruszać, więc przed snem położyłam się na plecach, co widać ludzikowi bardzo niepodpasowało, bo zaczął się wiercić ;-) no ale spać to przekręciłam sie na boczek. najgorsze jest to, że już teraz przekręcenie się z boku na bok stanowi wysiłek, to co to będzie za dwa miesiące???

Dziewczyny pomóżcie: odebrałam wyniki, i wszystko jest w normie opócz wzmożonego urobilinogenu w moczu
i w morfologi:
moje (norma
RBC: 3,48 (4-5)
HGB: 11,1 (12-16)
HCT: 32,3 (37-47)

i glukoza na czczo: 4.5, po 50 g glukozy 5,4
Glukozą chyba nie muszę się martwić, co? A co z pozostałymi?

Lilijana- my w Polsce mieszkamy i raczej się nigdzie nie wybieramy. Ksawery nam się bardzo podoba, ale starszemu daliśmy tak na drugie, nie wiem czy to by nie było głupio drugiemu dziecku dać tak na pierwsze.

Ewela28 dlaczego Roch kojarzy Ci się z serem?! może od roquefort? mężowi za to kojarzy się z Rochem Kowalskim z Sienkiewicza...

Just79 to już więcej ludka nie drażnij;-) było mu niewygodnie bo naciągnęłaś wszystkie mięśnie i go ugniatałaś:eek: też byś się wkurzyła jakby Ciebie ktoś kołdrą przydusił:-) to dobrze ze już wiesz jak go rozdrażnić -teraz następne tygodnie upłyną na myśleniu jak to zrobić zeby go uspokoić:-D

Diana z wynikami zawsze do lekarza -w ciaży rzadko wyniki są w "ramkach" a do tego jeden parametr zależy od drugiego -więc jeśli coś jest podwyższone nie znaczy że jest złe -ale do tego trzeba widzieć wszystkie parametry -po to one sa:tak:
Nieeeee no litości -Roch????:eek: a do dziecka jak będziecie wołać roszku, roszeczku, rochuniu:eek::rofl2: z tego zestawu dalej góruje Ksawery

reklama
Ja glukozy wogole nie robie.Lekarz tego nie pochwala.

A powiem wam jestem padnieta na maxa,dopiero co erociłam z zakupow.:sorry:

Do góry