reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam z rana

Za oknem słonce ale poki co narazie jeszcze temperatura jest niska.
Ja jestem w trakcie sniadanka, mam chwile zanim elektryk przyjdzie wiec zerkam do Was

Myszko ale suwaczek pieknie Ci mknie

Agnieszko jeszcze troszke i Julcia bedzie miala roczek !! Ale ten czas leci

Aneczko miło ze sie odzywasz, ze znalazłas czas by znów z nami

Annas81 gratuluje udanej wizyty no i oczywiscie synusia

No ja znikam narazie..... Ale jeszcze sie odezwe, moze podpowiecie mi co robicie dzis na obiad bo pomyslu za dnego nie mam

reklama
Just Lucy dziękuję za info odnośnie mleka...poczytam co nieco na ten temat, a i moją mamę zatrudnię żeby się u siebie dowiedziała jakie pediatrzy polecają.

Just wszystko prawdopodobne, w szpitalu podobno nie zmuszają, ale i tak przykładają zaraz po bo jak mówią nawet 2 krople siary są wartościowe i często wystarczają... a nóż widelec mi się spodoba :-D w co jakoś wątpie ale życie płata różne figle.

Cisnienie z rana 131/88 więc słabą kawusię sobie zaraz zafunduję ;-)

Annas super wieście po wizycie. I gratuluję synka.

Miłego dnia Wam życzę!

Lucy, to jak pediatra słyszała i nic nie powiedziała to na pewno wszystko jest ok :-)
3-miesięczniak jest dużo bardziej kumaty i rozumny, tak mądrze patrzy ;-) ale i tak są chwile, że nijak nie wiadomo czego chce :sorry2:

Mysza, znając przewrotność życia to np. ja i Lucy nastawiałyśmy na karmienie naturalne, a tu jakieś braki, Ty natomiast na butlę, a Ciebie mleko zaleje ;-)
Smacznej kawki i ciśnienia w normie

Annas, super, że wszystko ok! I niechaj synek synkiem zostanie, bo na tym etapie to nigdy nie wiadomo ;-)

Karollcia, czekamy czekamy :-)

Witam sie tylko i spadam do rodzinki:-)

Aneczko wspaniale i oby tak zostało!!!

Mysza je całe życie byłam przekonana że pierś nie dla mnei -ze butla i koniec -i co?? żadnych problemów z karmieniem nie miałam -warto spróbować pomimo że na początku jest ciężko

W szpitalu dają bebilon pepti -to mleko dla alergików i mega drogie jest w aptece -no ale to tak profilaktycznie chyba żeby nie było sensacji brzuszkowych. Ja zakupiłam po urodzeniu ali bebiko i na nim jedziemy nie konsultowałam tego z nikim.

No cóż pozdrawiam Was i całuję -będe wpadać czasem ale czytam na bieżąco

Lili uśmiałam się ostro z tego wdzianka:)ale mój M niekoniecznie:p zapamiętał stronę i stwierdził,że kupi kombinezonik... a nie taki infantylny z misiami jak ja bym chciała:)i ze nie sądził,ze sa takie fajne ciuszki dla dzieci! Ci faceci normalni nie są!

daaa dobrze,ze ok,ale mała twarda się okazała:)
Gosiu no ja tez sama siedzę, bo M za mnie jeszcze wziął zajęcia,wiec o 6tej wychodzi i tez wraca późno

uciekam do lublina...M ma tą rozmowę o prace dziś:( no nic zobaczymy
do jutra

Przyszla na calego @. no nic, nowy cykl cudownych staranek przed nami. Dobrze, że przyszla, bo czulam się okropnie, więc myślę, że coś się tam dzialo, ale bylam mocno przeziębiona i organizm chyba się zbuntowal. Tak czy owak, dzięki za kciuki, proszę je trzymać w nst miesiącu.

Załączniki

• PA054559.jpg
    PA054559.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 42
  • PA084606.jpg
    PA084606.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 43
  • PA074583.jpg
    PA074583.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 43
  • PA014557.jpg
    PA014557.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 46
Witam;-) U mnie przeziębienie powoli przechodzi. Ból gardła minął, została chrypka i zatkany nos:-( Najgorzej jest w nocy bo ciężko mi się oddycha, wręcz sapie:szok: i oczywiście budzę tym K.:sorry2: Mam nadzieję, że przejdzie mi to na weekend, bo mam wolne, a do wczoraj włącznie pracowałam. Właśnie myślę co by tu na obiadek zrobić:-p Pomysłu nie mam (chociaż może gołąbki bym zjadła:-p) no i niestety mam lenia. Ale leń pewnie przez pracę, bo ta wysysa ze mnie całą energię.
Ola,Ewcia przytulam w ty trudnym dla Was czasie.
Daa, trzymam kciuki za rozwiązanie spraw małżeńskich i mieszkaniowych!!
Mysza, jak ten czas leci.;-) Niedługo z Daa będziecie nam fotki pociech wstawiać:tak:
Kaira, kuruj się:tak:
Just, suwaczek z trójkami fajnie wygląda:tak: a Szymonek ładnie rośnie:tak:
Agniesia, trzymam kciuki za staranka:-)
She, jaka Emi śliczna:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jeżynka dziękuję w imieniu Emi. Ja dziś na obiad robię żeberka z ziemniaczkami. Teraz pracuję, korzystając z faktu, że Dziadkowie zabrali Wnuczkę i psa na spacer. Ale lenia też mam i idzie mi wolniej niż myślałam... Wrrr... A czasu mam mało...

reklama
Witam sobotnio
Ja tak szybciutko, bo dziś to zabiegana jestem od rana.

She Emi słodziutka:-)

Mysza odnośnie mleka to tak jak pisała Just, nie będę już powtarzała, na rynku masz wiele mlek więc wybór należy do Ciebie, lekarze nigdy nie polecą Ci mleka początkowego, bo oni generalnie nie mogą, chyba, że dziecko jest mega alergiczne, to się przepisuje wtedy najczęściej Bebilon Pepti, on jest na receptę i jest wtedy refundowany przez NFZ w 50%. Ale tak to nie ma co podawać dziecku mleka dla alergików tych oznaczonych HA jak nie ma potrzeby, to się podaje jak ewentualnie zaczynają się problemy, no chyba, że zaraz po urodzeniu. A tak w ogóle to tych puszek czy kartonów to Ci będzie szło na początku jak będziesz tylko karmiła butlą.

Annas gratuluję synka, chłopców najszybciej idzie się rozpoznać, ale na lutowym forum wyszło kilka dziewczynek zamiast chłopców i odwrotnie. Ważne żeby to potwierdził lekarz na późniejszym usg. Najważniejsze, że sie zdrowo rozwija.

A teraz uciekam. Miłej soboty.

Do góry