reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Jankesowa ja też miewam ten problem dość często. Miałam robione wymazy i robione specjalnie antybiotyki dowcipne ale to cholerstwo i tak lubi wracać! Może rzeczywiście ten laktacyd jest skuteczny. Muszę spróbować.

Ola, Mysza trzymam kciuki za wizytę!

reklama
Mysza ja używam szarego mydla i z AA do higieny intymnej, też polecam ten zestaw, powiem, że po tym szarym mydle to jakbym mam lepiej niż wcześniej, mniej tych uplawów i tak jakoś normalnie. Bo tak to mi się zdarzaly jakieś stany zapaplne

ilonka26 - oj to trzymam kciuki za nowego lekarza, podejście do pacjenta i do naszego dziecka jest bardzo ważne, a podobny zestaw sporo mamuś tu zarzywa lub zarzywalo, także już musi być dobrze. :tak:

a ja noż wścieklam się bardzo... :wściekła/y:bo ta moja @ to znowu jakiś śluz zabrudzony... tylko ... już myślalam, że może się już to wszystko wyregulowalo i już nie będę mieć tych plamień, a tu o .... i czekam sobie na @ wlaściwą... Brzuch trochę tam dokazuje jak na @ i tyle, a w ogóle, to siedzialam nad książkami i padlam o 18.00, pól godziny spalam tak glęboko, jak już dawno mi się nie zdarzylo... no nic, wygadalam się :zawstydzona/y:

Ilonko mam taki sam zestaw leków:) oby okazał ię dla nas szczęśliwy...
Agniesia Agatka ma rację, coś dziwna ta @, chyba testem ją trzeba wygonić:)
Ola, Mysza czekamy na wieści.

Dobry Wieczór!

Ola i Jakesowa trzymam kciuki za wizyty!!! I czekam na wiadomości!!!

A ja dziś rozszalałam się z robotą najmilsza to pranie ubranek dla Tomusia, segregacja w szafach , przygotowanie komody dla Tomusia i pyszne gołąbki na obiad dla mężusia:-)

Teraz trochę boli kręgosłupa ale efekt osiągnięty. Dziś M jak wracał do domu to wszedł i pyta "A kto u ciebie jest? z kim rozmawiasz?" zaczęłam się śmiać bo rozmawiałam z Tomusiem;-)

Życze wszystkim miłego wieczorku!!!!

a ja noż wścieklam się bardzo... :wściekła/y:bo ta moja @ to znowu jakiś śluz zabrudzony... tylko ... już myślalam, że może się już to wszystko wyregulowalo i już nie będę mieć tych plamień, a tu o .... i czekam sobie na @ wlaściwą... Brzuch trochę tam dokazuje jak na @ i tyle, a w ogóle, to siedzialam nad książkami i padlam o 18.00, pól godziny spalam tak glęboko, jak już dawno mi się nie zdarzylo... no nic, wygadalam się :zawstydzona/y:

a może ten śluz to nie @ tylko fasolka?

hej dziewczyny :-)
ola,mysza &&& za wizyty i usg....
daa co u ciebie???albo cie nie zauwazylam albo.............:sorry: Daria jeszcze siedzi w brzuszku???
Lili,Agnieszka,Agata dziewczynki wasze cudne!!!kazda jaka inna i niesamowicie urocze sa te wasze cukiereczki :tak:
kurcze caly dzien podczytuje ale nie pamietam kompletnie nic zeby odp... :zawstydzona/y: m,asakra z ta pamiecia :eek:
w niedziele chrzciny siostrzenicy K...mialam byc matka chrzestna ale nie mamy slubu koscielnego i proboszcz cos tam gderal...w sumie mi na reke bo sama jestem w ciazy i niby nie wierze w przesady ale w moim przypadku wole "dmuchac na zimne"...bo slyszalam ze nie powinna isc ciezarna za chrzestna :eek:
aaaa i dziewczyny...z cycow juz nie wydobywa mi sie siara tylko mega tluste,zolte mleko :szok::szok::szok: czy to cos zlego???bo ja se zaraz ubzduralam ze to moze oznaczac zblizajacy sie porod i sie wystraszylam....:no::no::no: mam nadzieje ze to nie zwiastuje niczego zlego :confused2:
a Klusek to daje czadu...i kopie mnie gdzies w prawy bok a ponoc ulozony posladkowo-ciekawe jak on tam wygina te male girki :-p
jesli chodzi o infekcje itp...to ja miewalam bardzo czesto i to dosyc zaawansowane babole byly...lactacyd byl niezly ale wystarczylo ze za duzo plynu do prania bielizny i juz infekcja dawala o sobie znac :no: i moj gin dal mi szczepionke LUIVAC...ale to przed ciaza i jak narazie nic mi sie nie przyplatalo...a czasem jak cos zaswedzi lub zapiecze to przemywam sie tantum rosa i znika :tak: czyt dzis o mydelku szarym....wklejam linka (dziewczyny z BB polecaly na innym watku) ponoc dobre na infekcje i w pologu Szare mydło marsylskie z olejkiem z oliwy - KOSMETYKI NATURALNE- Mydlarnia u Franciszka

Agatka, Annas81, GosiaLew - myślicie, że może tak być ? Ze to ciąża ? :zawstydzona/y: Bosze, jakbym chciala, ale coś mi się nie wydaje, po prostu strasznie się boję rozczarowania, dlatego sobie mówię, że to pewnie@ się rozkręca, ale jej to idzie... jakby chcialo a nie moglo, w każdym razie oczywiście lzy w oczach mi stanęly, jak czytalam Wasze posty ;-)

Mysza - jak wizyta

Aniolki - ja nie pomogę, nie stresuj się kobietko tylko

My już po wizycie...

Szymuś waży już 2800g, jest nadal wysoko, szujka długa i zamknięta...nic nie wskazuje na zbliżający się poród.
Generalnie wszystko jest ok poza ciśnieniem...dostałam tabletki i mam kontrolować 3x dziennie w domu. Pan dr powiedział że ma bardzo zgrabną główkę :-)
Na następną wizytę mam zrobić badania w kierunku Paciorkowca i standardowo mocz i morfo.

Dziękujemy za &&& :-)

Do jutra.

Ostatnia edycja:
reklama
DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI! mój Juluś 1652 gramy :) termin jak na suwaczku odliczającym do porodu:) czyli tylko pierwsze usg jak był pęcherzyk tylko widoczny wychodzi na 2grudzien,a genetyczne,polówkowe i dzisiejsze na 5grudzien. serducho 157 uderzeń.
ja mam marny dzień ,strasznie płaczliwy ,chyba to ta rocznica mnie już dobija:(zamiast cieszyć się Julkiem!!!
a jeszcze M ma propozycje pracy w Lublinie(wrr:( nie chcę do Lublina.a wiadomo M z lublina i pół bliźńiaka puste czeka.a ja nie wyobrażam sobie jakoś tam życia.a rodzice M wiadomo chcieliby i mu niezłą pracę znaleźli. jestem zła ,płaczliwa i beznadziejny mam dzień. a powinien być radosny!!! głupia jestem chyba ,tyle szczęści a wbrzuchu a ja marudzę:(

Mysza ale duży już Szymek!
Agniesiu kciukasy ja nadal trzymam ,bo to zdecydowanie moze być ciąża:)

Do góry