reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

teraz tylko na chwilę wpadłam przeczytałam pare stron i:

Just na spacerze super

Gosiu ja kupowałam zielone, seledynowe, żółte i miałam ich całą masę -uwierz mi ze po narodzinach dostaniesz taką stertę rzeczy w kolorze róż albo błękit ze wystarczy:)

Asiu miałam sie nei wypowiadać ale trudno... po pierwsze sami sobie jesteście winni sytuacji z ex. Wybacz ale siedzicie i czekacie co ona zrobi -jest coś takiego jak zakaz kontaktowania się, zakaz zbliżania o co powinnaś zadbać póki nie stanie się coś złego małej. Jest coś takiego jak pozwy do sądu o zniesławienie i groźby karalne. Wreszcie powinniście wystąpić o zmniejszenie alimentów.
Wybacz więc ale nie robicie nic żeby sytuację sobie ułatwić. Czytam tak czytam i już staje sie to nudne -wybacz ale w kółko masz problem którego po prostu nie chcesz rozwiązać. Milion rodzin tak żyje -połowa z nich ma szajbniętą drugą stronę -ale nie dają sobie wejsć na głowę i walczą o spokój dla siebie.
Jestem ciekawa co zrobisz za 7 lat kiedy ex spotka emi na ulicy i powie "ty pi*** bękarcie" i takie tam inne.
Pretensje o takie jej zachowanie miejcie tylko do siebie.

reklama
Witam...

Melduję, że z Maluszkiem wszystko ok :))

Niestety życie prywatne się pokomplikowało,
dlatego nie zaglądam ostatnio... :((

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku
i przepraszam, że nie nadrabiam....

Agatka, a takie jeszcze pytanko, czy Twoja Ala zajmuje sie soba? bo Szymek jakis wymagajacy sie robi, albo raczki, albo zabawa na macie ale to ktos powinien towarzyszyc

Ewcia gratuluje!!

Agatka, a takie jeszcze pytanko, czy Twoja Ala zajmuje sie soba? bo Szymek jakis wymagajacy sie robi, albo raczki, albo zabawa na macie ale to ktos powinien towarzyszyc

I będzie coraz gorzej:baffled: niestety to taki wiek że zawsze musi być ktoś... mogę nic nie mówić, nic nie robić ale koło niej siedzieć. Bawi się sama ale rzadko. Teraz już jest mega absorbująca... dlatego to jest kolejny powód do tego zeby nie zaczepiać dziecka jak bawi się samo i nie mieć wyrzutów że się nim nie zajmujemy -odbije sobie dziesięciokrotnie...

ewcia super że z maluszkiem wszystko ok! I mam nadzieje ze życie prywatne również wskoczy szybko na dobre tory.

Dziewczyny na ile starcza opakowanie chusteczek nawilżanych (średnio) ?!? Bo nie wiem ile do szpitala przygotować i czy jet sens robić jakieś większe zakupy jak będzie promocja w jakimś sklepie.

Gosiu bo masz jeszcze czas:)ja zacznę kupowanie ciuszków od listopada prawdopodobnie,bo teściowa musi przebrać to co ma po dzieciach brata mojego M.a od niej zabierzemy to pewnie dopiero w list bo trzeba do Lublina jechac.a dwa najbliższe weekendy odpadają. więc spoko jak ja zdąże to i Ty tym bardziej:) ja niby płeć znam a i tak zameirzałam zacząć zakupy po usg w 32tyg. usg w środe ,a widzę,że zaczne zakupy jeszcze później:) ale jestem spokojna
a co do wózka na pewno znajdziemy kompromis,narazie oglądam w internecie ale coś marnie mi to idzie:(

MamaSówka oby Bartuś szybko wyzdrowiał!!!
Mysza zaraz obczaję w takim razie te wózki.a tą stronę widziałam wczoraj:)

a ja jutro pierwsza szkoła rodzenia:)

Mysza, u mnie paczka chusteczek Pampersów niebieskich starcza średnio na tydzień. Na początku pewnie trochę więcej szło, bo więcej kup było :-) Na początku bym wypróbowała, czy te co kupisz pasują Tobie, a potem promocje jak najbardziej, skoro paczka np. pampersowych chusteczek kosztuje 8zł, a 6-pak 22-29 zł to się opłaca :-)

Agata, no to dobrze wiedzieć, że zachowanie dziecia w normie, gorzej że norma oznacza takie przywiązanie/uwiązanie ;-) ale i tak są kochane te nasze słodziaki :-)

Dziewczyny na ile starcza opakowanie chusteczek nawilżanych (średnio) ?!? Bo nie wiem ile do szpitala przygotować i czy jet sens robić jakieś większe zakupy jak będzie promocja w jakimś sklepie.

Na początku??? na chwilę:)
Na jedno przewinięcie zużyjesz hmmmm średnio 4 przebierać będziesz po każdej kupie czyli -co chwilę:)
O ile Twój dzieć polubi chusteczki -Alka się tak darła ze tylko woda i waciki wchodziły w grę bo chusteczki zimne i nieprzyjemne...
Proponuje kupić albo huggisy newborn (mają najmniej hemikaliów ale są mega mokre przez co mega zimne) albo pampers (jest promocja w tesco 6 paczek za 35zł) ale na początku po jednej spróbuj czy nie będzie uczulenia itp.

a tu ranking pieluch
Federacja Konsumentw - poznaj swoje prawa

Mysza z ta przepuklina to mi polozna mowila z cos tam pepowine zle przycieli czy naciagneli juz nie pamietam ale u mnie to moze byc genetyczne bo moj P i jego bracia tez mieli przepukliny wiec coz... co do chusteczek to ja wzielam jedna paczke bambino i wystarczylo bna styk wiec pewnie lepiej dwie wziasc

reklama
aaaaa w srode nam sie pralka popsula w piatek kupilismy nowa i wyobnrazcie sobie ze siadła mam takiego nerwa ze glowa boli sklep umywa rece i na serwis dzownic a wiadomo jak na serwisie tragedia ile sie czeka, chyba przyjdzie mi nad rzekę chodzic jak nasze prababcie:angry::angry: zyc nie umierac normalnie.... przez to wszystko mnie sen ogarnia ide spac

pozdrawiam

A na tę nową pralkę od razu podbiliście gwarancje, bo jak tak do d**pa, bo przed podbiciem gwarancji ma się czas na sprawdzenie sprzętu czy działa a dopiero podbija się gwarancję. No wiec teraz to tylko przez serwis.

Ewcia to super, że z dzidzia ok.

Mysza
kup więcej i tak się nie zmarnuje a do szpitala nie musisz brać wszystkich najwyżej twój Ci dowiezie.

Agata no właśnie też tak pomyślałam z tymi kolorami, wystarczy, ze teraz już mam całą półkę w szafie, jedno na drugim od siostry po młodym.

Mama sówka to zdrówka życzymy.

Ola** ciśnienia nie mam jeszcze, ale czas zacząć myśleć, bo w sumie to nie chce na końcu wszystko na hurra kupować

Właśnie nałożyłam sobie farbę na włosy, mam nadzieję, że równo :tak:;-)

Ostatnia edycja:
Do góry