reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Oj Ola ja też jestem wielka nawet dziś sąsiadka rano do mnie mówi ale jesteś już tłuściutka. Ale co tam niech patrzy na siebie ja jestem w ciąży i tak nikt nie wierzy ile ważę nawet ostatnio na wizycie położna wagę ustawiła o 10 kg mniej hihihi

Zaraz siadam i się uczę do tej obrony dziewczyny jak ja się boję....

Ewelinka gratuluje betki. ja też na początku miałam bóle jak na @ a jednak był dzidziuś i miałam betkę jeszcze mniejszą niż twoja. Więc głowa do góry będzie dobrze.

Pozdrawiam Was wszystkie!!!

Dziewczyny czy wy też macie taką zgagę? I czym sobie pomóc?

reklama
She -niestety troszkę krócej

Po pierwsze esputicon – dwie kropelki do buźki albo na cyca i cyca do buzi. Nie koniecznie będą pierdy, bo on usuwa w brzuszku wzdęcia, skojarz Asiu z reklam takie pękające bańki mydlane, to to samo dzieje się w brzuszku Emki.

Po drugie – dasz radę!!! Jestes najlepszym co Emka ma, tylko Ty jesteś wstanie towarzyszyć Jej w radościach, smutkach i bólach z taką determinacją jak nikt inny. To Ty jesteś wstanie wstać w nocy milion razy i tulić i szeptać. Dla Emki nie ma ważniejszej osoby w życiu (tatuś tez jest wazny, ale co mama to mama). Jeśli ogarnie Cię zwątpienie stań przed lustrem spójrz sobie głęboko w oczy, weź trzy głębokie wdechy/wydechy, powiedz sobie jestem przecież Super Mamą Emki i dam radę, bo dasz, bo jesteś mamą, super mamą, mamą Twojej Córci – Emki! Jakby co dzwoń o każdej porze dnia i nocy, chętnie Cię opierdzielę wspierająco ;-)

Mysza, Ola** - dzięki Dziewczyny :zawstydzona/y:, pracy mi nie brakuje bo mam w domu, nie chciałabym tylko mimo wszystko stac się matką-Polką, a żeby moim jedynym tematem były pieluchy. Także muszę dobrze dopasować do siebie i Ady całe te „dodatki” typu kino, kolacja z A. itp. Jak się uda, nie będę chciała czekać. ;-)
Ewelinka – kochana potrzebujesz teraz mnóstwo cierpliwości dla swojego strachu, paniki, obaw. Musisz nauczyć się z nimi żyć w cieniu, zwyciężyć nadzieją i wiarą. Wiarą, że przytulisz swoje Maleństwo w odpowiednim czasie, za troszkę ponad 8 miesięcy. :tak:
Martusionek - na zgagę mleko zimne, wiem bo miałam całą ciążę :(

Ostatnia edycja:
Częsć dziewczęta

Ewelina ja to myślałam, że na pewno okres dostanę tak mnie brzuch bolał i jeszcze byłam na noc w pracy i tyle się narobiłam, nabiegałam, nanosiłam i w ogóle, a tu potem dwie kreseczki się pojawiły i jak ja robiłam test to ciążę miałam tydzień starszą od Twojej. A bóle brzucha i podbrzusza to u mnie norma, ale najgorsze są bóle pleców, bo mnie to ogranicza do wykonywania niektórych rzeczy.

Mysza a Ty będziesz cesarkę miała na pewno już?

Ola** ja od razu też nie będę miała drugiego dziecka, chociaż nawet gdybym chciała, no bo musi być płynność finansowa z dwóch źródeł, no chyba, że wygram w totka i spłacę kredyt.

She jak masz leżaczek to połóż ją tam też na chwilę, bo tak pozycja pomaga przy bólach brzuszka.

Lili ja też mam tak zaplanowane, że po macierzyńskim biorę urlop za 2010 cały i jeszcze z dwa dni mam z 2009 - niestety większość musiałam wykorzystać do końca marca, bo ja zaszłam w maju więc nie miałam wyjścia aby kombinować ;) no i pewnie z część urlopu z 2011, bo lepiej sobie coś tam zostawić w razie potrzeby. A potem to nie mam pojęcia co z dzieckiem.

Ostatnia edycja:
Lill dzięki Kochana! Uspokoiłaś mnie z tym, że nie musi być salw armatnich, a lek i tak może działać. A co do super mamy - staram się sobie powtarzać, że może ideałem nie jestem, ale bardzo się staram i daję od siebie wszystko co najlepsze. Wiem też, że mam Was i Rodziców, którzy jakby co pomogą. Jeśli będzie jutro ładna pogoda to dam im Wnuczkę na spacer, a sama się prześpię i nadrobię trochę snu.

Gosiu mam. Tylko Ją bujanie jeszcze bardziej wkurzało. Przynajmniej dziś :-(

Emcia chyba się budzi... Albo coś Jej się śni, bo wydaje z siebie nieokreślone dźwięki. Nie będę podchodzić, by Jej nie przebudzić do końca. Może jeszcze przyśnie. Należy Jej się.

A co do tych kropelek: na ulotce jest napisane max 4 krople dziennie. Teraz dostała 2. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie podawać więcej... Tzn, że po podaniu 4 gdyby była taka konieczność, znów bolałby Ją brzuszek a ja nie mogłabym już Jej podać kropelek.

Acha! Chusteczki Huggies faktycznie są dobrze nasączone. Nawet ta z wierzchu nie wysycha między jednym a drugim przewijaniem, co miało miejsce w przypadku innych firm. Mimo, że chusteczki trzymam w pudełku.

Ostatnia edycja:
Gosiu no ja wlasnie np mam umowe ktora wygasla w sierpniu,ale przedluzyla sie do dnia porodu,potem za zwolnienie czas mi sie dolozy czyli wakacje,i maciezynski jeszcze.ale od wrzesnia mam nadzieję,że mnie zatrudnią
i co wtedy znowu ciąża.troche kiepsko by bylo,wiec musle o 2latach przerwy

ja już widzę Asiu,że Lili wszystko Ci napisała.nic dodać nic ująć.jakoś przegapiłam fakt,ze eks wie o Emi.bo pamiętam,ze nie mówiliście o ciąży. najważniejszy ejst Twój spokój,ciesz się córą i spójrz na to tak,ze caly weekend jest tylko Twoja:)moja kolezanka narzeka,ze jak M wraca to juz synka nie ma:) raz udało jej się go do tej pory wykąpać,bo M tatusiuje ostro.

Mysza kochana ja już mam 14kilo na plusie! a jeszcze zgromadzilam przed samą ciążą dodatkowe 5:) a jestem jednak miesiąc za Tobą
Marusionek to może nie jest tak zle z Twoj a wagą skoro polozna Cie nie oszacowała:) zgaga mnie dopadła wczoraj w nocy,ale niec z nią nie robiłam.pojawia się i znika:)
Lili ja wlasnei pamietam,ze Ty w domu zasuwasz z tymi papierami i jestem pełna podziwu! ja mam niby taką pracę,że chociaz blisko i z przerwami.wpadalam do domu i wypadalam wiec mozna przycycowac w miedzyczasie by bylo,no ale chyba chcę sie Malym nacieszyc nim się zwielorybie ponownie:p
Ewelinko my po prostu panikę Twoją znamy bo mamy za sobą:) a najlepsze jest to,ze kazda z nas panikuje co jakis czas .na kolejnych etapach ciąży kolejne problemy ma:) i powtarzają się tu w kółko:)zobaczysz;)

Ostatnia edycja:
Asiu a czy nie może Twój M ustalić z ex że jak on jest z synem to ona nie ma prawa dzwonić..w sensie wydzwaniać, bo rozumiem raz dziennie na zasadzie czy wszystko jest ok ? Dziwię się że on na to pozwala...choć pewnie nie ma innego wyjścia, bo jakikolwiek bunt będzie wiązał się z buntowaniem przeciwko niemu dziecka.
Ahh ciężkie to wszystko.
Trzymaj się tego co napisała Lili, bo to najprawdziwsza prawda.

Gosiu na pewno to nie wiem, bo to nigdy nic nie wiadomo.

Martusionek ja nie cierpiałam na zgagi za bardzo ale jak się pojawiała to zawsze wtedy jak po jedzeniu się położyłam. Ja polecam Renni.

GosiaLew - z cwaniackiego punktu widzenia można wziąć 180 dni opieki na dziecko, no ale kwestia pediatry bądź innego lekarza, dwa w moim przypadku mogłabym pociągnąć zwolnienie lekarskie na siebie - też kwestia lekarza ;-) Mam plan pojawić się w pracy 1.05 zobaczymy czy uda mi się przeciągnąć 2 miesiące dłużej jakoś :-p Potem mam tak dobrze, że siostra nie musi być w naszej firmie non stop, więc zajmie się Adą razem z moją Mamą, a dwa przychodząc do pracy mówię, że pracuję 6h przez okres wakacji i nawet z nimi nie dyskutuję :-D
She - Ty nie staraj się, bo od starania się są faceci, Ty po prostu uwierz, że tak jest :tak:
Ola**, Mysza, Martusionek - co Wy tak się na te kg licytujecie? :-D

reklama
No widzisz Lili o tym nie wiedziałam, z tą opieką.

Martusionek póki co zgagi nie miałam na szczęście.

Asiu dasz radę, jesteś dla Emi najlepsza i najważniejsza.:-)

Ja mam póki co 3-4 kg do przodu, czyli wg mojego tygodnia ciąży jest ok, wczoraj wyczytałam w książce. Zresztą mi dopiero tak brzuszek mocniej zaczął teraz rosnąć a poza tym wszystko przede mną. No i mam do zrzucenia też kilka kilo z przed ciąży.

A to mój zbiorniczek na Martynkę lub Kubusia:

Załączniki

• DSCF9618.jpg
    DSCF9618.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 39
Do góry