reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

witam dziewczynki :-)
Ewciu ciesze sie ze fasolka jednak znalazla odpowiedni "kąt" ;-) teraz juz bedzie dobrze :tak: ja tez kiedys slyszalam ze moja macica moze miec wlasnie wade "nierozciagania sie"....ale nawet jak tak bylo to teraz napewno sie rozciagnie tak jak nalezy ;-) zreszta po brzucholku to widac :-p
rany dziewczyny ale mialam jazde....po zdjeciu tych szwow zaczela mi z dwoch "dziurek" cieknac okropna ropa...ale w aptece dostalam oscenisept(czy jakos tak-dzidziolkom kikuty pepuszkow tez oczyszcza,dezynfekuje i wysusza)i pomogl...ale po zdjeciu opatrunkow okazalo sie ze mam mega wielkie odparzenie od tego kleju z plastrow i wlasnie to mnie tak swedzialo :szok: juz powoli schodzi ale moj brzuch wyglada jakby go cala altyleria wojskowa przekopala :baffled: jakies buly,te odparzone blizny,ta kreska...no masakra....
ale najlepsze jest to ze moj Klusek kochany tak daje czadu ze szok-to nie sa jakies mocne kopy tylko kopniaczki-nie trwa to dlugo i wieczorem ale jest to cudowne uczucie :tak: K jak kladzie reke to cisza :-p
wlasnie meczy mnie zgaga :szok: no masakra......i zdarzaja mi sie jeszcze lekkie mdlosci....ehhhh nie wspomne o mojej zmierzlosci :sorry2::zawstydzona/y: ale jeszcze troszke wkoncu juz jest 5 miesiac :-):szok: szybko mi jakos zlecialo :sorry2: oby tak dalej...

reklama
o rany Aniołki, to brzmi makabrycznie:/ mam nadzieję, że szybko się wygoi.
a co do ruchów, to racja-najpiękniejsze uczucie na świecie.nie dziwię się, że mamy, które już urodziły mówią, że tęsknią za brzuchowymi czasami:)
no i u Ciebie zgaga:szok:kurna, to pewnie i ja się doczekam, no bo niby dlaczego mnie miałaby ta bieda ominąć, jak ja chyba wszystkiego muszę "spróbować"z doznań ciążowych

Aniołki- ale kopniaczki wszystko wynagrodzą :))

Julitko- ja to do dzisiaj nie wiem co to zgaga... i mam nadzieję, że się nie dowiem :))

lecę się kąpać i lulu. pa Kochane :**

Dziewczynki czeka mnie ciężki tydzień więc będe tylko czytała -musicie mi wybaczyć

jestem na bieżąco

Cieszę się ze Ewcia już w domu z fasolinką!!!

Następna która pójdzie do lekarza tak wcześnie osobiście ode mnie dostanie manto

Dobranoc

Dziewczynki czeka mnie ciężki tydzień więc będe tylko czytała -musicie mi wybaczyć
No u mnie podobnie z powodu chrztu w sobotę, a że robimy w domu to wiecie
- domalowywanie
- trzeba obrazy, zegary powiesić, bo po cyklinowaniu nie było kiedy
- firany będą w czwartek
- wykładzina w środę - bo nie chcę by mi obcasy porobiły dziury w podłodze :-p także musimy ją wyłożyć na czas imprezy
- kanapa do naprawy, (kiedyś ten-tego :zawstydzona/y:) będzie w czwartek
- garnitur do odbioru w czwartek
- sukienka Ady do odbioru w czwartek
Ech mnóstwo tych pierdół a czas ucieka :baffled: Menu właśnie zamknęłam :happy: W czwartek zakupy jedzeniowe + muszę ja się ubrać jeszcze, a z wagą lecę w dół cały czas, :szok:więc pewnie kupię tę kieckę na raz

Ewcia - super, że jesteś w domku, a Dzidzia tam gdzie być powinna ;-)
Agniesia - zaglądaj i pisz - koniecznie :tak:
Aniołki - psikaj psikaj to pomaga :tak:
Julcia - a dlaczego miałaby Cię zgaga ominąć? :-p
Kasikz - Pola cudna, :-D właśnie poszukuję takiego lekkiego sweterka dla Ady i póki co kiszka, kupiłaś gdzieś w sklepie czy łapnęłaś na allegro, tylko nie mów, że z USA dostałaś
Just - dlatego ja suwaczka nie wstawiam, bo o kg Kasikz to póki co mogę pomarzyć :baffled:
Karolcia - super, że wszystko ok :tak:
Daa - wczoraj wieczorem jak czytałam to mi odjęło mowę i nie potrafiłam wykrzesać z siebie choćby słowa - Twoja Daria ma taką inteligentna Mamuśkę, a takie głupoty gada - Twój Mąż ma rację - niech Mu i nam oddadzą tą prawdziwą Daa ;-) Trzymaj się kochana, stań przed lustrem i proszę o szeroki szczery uśmiech :-)
GosiaLew - super, że kawka udana :tak:

Ok lecę spać, bo Ada na banka o 1 pobudka, a to za chwilę :szok: A ja mam już obiad na jutro :-p
Dobranoc Kochane ;-)

Ostatnia edycja:
wiola ja tez mialam takie klucia i w sumie to nawet o to gina nie pytalam ale czesto mi sie to zdarzalo i niczym nie skutkowalo wiec pewnie tak jak dziewczyny pisza to od rozciagania:)
Lili no a ilu gosci bedziesz miala na chcinach? bo powiem ze podziwiam ze robisz w domu.
aniolki to ja jeszcze slyszalam o jakiejs masci cebulowej za 2 zl w aptece ktora super szybko goi rany, moja kolezanka po cc tym smarowala bo jej strasznie sie kiepsko goilo.

wczoraj bylam na SR i jest tam jedna para ktyoea ma termin na 2 pazdz. i w zeszly piatek dowiedzieli sie ze nie bedzie chlopczyk (jak wyszlo na 3d) a dziewczynka:szok: no i koles jest tym mocno zawiedziony

Witam kochane
Ewcia super że już jesteś:).Znam kilka kobiet ktore szceśliwie urodziły swoje maluszki z tą wadą macicy.
Carri cieszę sie ze wszystko ok:)
LucyF -jak każdy tatuś chce syna:)Moj też chyba jest średnio zadowolony, a jak każdy facet oszaleje an punkcie małej:)
Wiola-też mnie dopadla ta przypadłość nie za przyjemne uczucie, ale podobno normalne. Czuje najczęściej jak siedzę takie naciąganie.
Daa- miałam tak w pierwszej ciąży z bliźniakami-budowa domu rozpoczęta,kredyty pobrane a ja i mąż straciliśmy pracę i do tego okazało sie ze jestem w ciąży.A teraz żałuje tych słów bo nigdy ich nie przytuliłam.Wszytsko sie ułożyło ale było już za późno. Zobaczysz wszystko się ułoży, i zaświeci słonko dla Was:)
Aniołki jest to jeden z lepszych środków jakie są na rynku dostępne. Moja mała też się ucisza jak tata kładzie rękę, to chyba na złość że oczekiwał syna:)
Słodziutka ale ten suwak ci mknie. Świetnie ze w końcu się odezwałaś:)
LiLi-ty wiecznie masz zajęcie co ty pijesz ze masz takiego kopa???? Udanej imprezy.
Kasikz -Cudna jest ta twoja Pola i jaka elegantka:)
She-Jak tam twoje serducho?? Też śliczna
Julitko-O dziwo w tej ciąży zgaga zaczyna teraz się uaktywniać ale jeszcze nie jest tak na maksa uciążliwa.Już myślałam że mnie ominie:)
13x13 to spokoju życzę

Ja odpoczywam, macica mi szaleje.Dostałam mega doła ze od początku walczę o to maleństwo a wiecznie mój organizm robi coś przeciwko,biorę tyle leków że mała już jest lekomanem. Myślałam ze po takich przejściach choć troszkę ta ciąża będzie spokojniejsza:/ Mała się rusza najczęściej w nocy. NArazie 2 kg na + wiec jest dobrze, ale zaczynam odczuwać coraz częściej głód co nie zdarzało mi się od początku ciąży.Zmykam się położyć M ma urlop a ja o 4 już nie spie i go budze.
Życzę miłego dnia:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja odpoczywam, macica mi szaleje.Dostałam mega doła ze od początku walczę o to maleństwo a wiecznie mój organizm robi coś przeciwko,biorę tyle leków że mała już jest lekomanem. Myślałam ze po takich przejściach choć troszkę ta ciąża będzie spokojniejsza:/
Kaira, spójrz na suwaczek jak już daleko jesteś :-)
A lekomaństwem malucha się nie martw, mój pomimo mojego kłucia się i łykania prochów jakoś do tej pory nie powiedział "chcę zastrzyk" czy "daj pigułkę" ;-)
Trzymam kciuki, żeby było dobrze i spokojniej :-)

reklama
Do góry