reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

A ja znów sama do niedzieli :-( Tzn z psem i Maluchem :-)

A z nowości to przekopiuję to co wklepiłam na ciąży... Może będziesz miała jakąś radę, bo wiem, że długo walczyłaś z wymiotami.

Może macie jakiś sposób na bóle głowy? Ale takie specyficzne... Od środy minimum raz dziennie zaliczam kibelek. Tak jakoś zachciało mi się z nim bliskich kontaktów nagle... No i zawsze jak już mam za sobą rozmowy w toku, z miejsca dopada mnie straszny ból głowy . Nie umiem sobie z nim poradzić...

A swoją drogą myślałam, że skoro do tej pory nie było talk-show z wc to już mnie to nie spotka. A dziś ledwo na IVp zdążyłam wbiec...

reklama
Jeśli chodzi o wymioty to mi pomogła coca cola -zalecona przez gina mojego jako niezawodny środek:tak: mi pomogło:-) proces polega na tym że w ciąży nasz organizm dostarcza maluchowi pokarm tlen itp a od niego dostajemy wszystko co niedobre:baffled: i tak w żołądku są toksyny -cola u "normalnych" niszczy żołądek a u nas rozpuszcza te toksyny...

Co do bólu głowy -cóż może być parę przyczyn -może ciśnienie?? ja kupiłam amol i nim smarowałam skronie:tak: relaksowałam się i tyle... musisz znaleźć przyczynę bo szprycowanie się tabletkami to nie jest dobry pomysł:no:

A może jedno i drugie spowodowane jest przez wzrost poziomu progesteronu?? łożysko już przejęło jego produkcję na dobre i teraz może dawać Ci popalić:confused:

Coca-colą dziś się już ratowałam. Jak rano po spacerze z psem czułam, że się zbliża pokój zwierzeń, a do pracy było już trzeba wychodzić, to w akcie desperacji wypiłam całą szklankę. I to faktycznie pomogło.

Na klatce schodowej jak wracałam z pracy żadnego kranu z colą nie było, więc niestety pierwsze co zrobiłam po otwarciu drzwi do mieszkania to przytuliłam sedes.

A co do głowy. Ciśnienie mam ok. Ona zaczyna mnie boleć intensywnie chwilę po wyjściu z kibelka. Trzyma kilka godzin i odchodzi. Ale te kilka godzin to masakra jest. A tabletek nie chcę brać. Może jutro kupię amol. Spróbować warto :-)

A łożysko niech pracuje. Bo od ponad tygodnia duphaston biorę 1x co drugi dzień a do końca opakowania zostały mi już tylko 3 tabletki. I się skończy złudne poczucie bezpieczeństwa...

Ona zaczyna mnie boleć intensywnie chwilę po wyjściu z kibelka. Trzyma kilka godzin i odchodzi. /QUOTE]

To z wysiłku może.... jak Cię ciągnie to ciśnienie w głowie może Ci skacze...
Jeśli tak -jest to możliwe
Ale jeśli głowa boli Cię przed wymiotami już -to zgłoś to lekarzowi -może to migrena??

Przed wymiotami nie. Będę się modlić, by te przytulanki z kibelkiem były tylko sporadyczne i by szybko się skończyły. Owszem chciałam wymiotów, ale na początku ciąży! Nie teraz! Złośliwa mała bestia mi rośnie pod sercem ;-)

Ha! Ja wiem! Skoro zakazane są przytulanki z M, to może mój dzidziol stwierdził, że przytulanki z kibelkiem mi to zastąpią i zrekompensują? ;-)

asiu ale fajne dzidziol :-) a i widze ze kochanka znalazłaś :-p ale zeby w kibelku sie zakochac haha :-)

milej nocki dziewczynki i dzidziusie w brzuszkach :-)

Asiu dzidzia słodka. Ja też mam bóle głowy własciwie codziennie, ale u mnie to chyba przez niskie ciśnienie.
Ja już powoli też odstawiam duphaston biorę po 1 do niedzieli a w poniedziałek juz nie

Asiu dzidziuś super i jak ładnie do mamusi machał :-)
Agatko gdybym wiedziała, że coca-cola pomaga to dawno bym ja kupiła, a ja nie chciałam dzidzi truć :baffled:

Ja od pierwszych tygodni z kibelkiem już na "ty" jestem, obiecali, że jak się zacznie II trymestr to przejdzie, a pojawią się humory. Humory się pojawiły jak obiecali, ale pogaduchy z kibelkiem nie zniknęły. Choć ostatnio zdarza mi się raz-dwa w tygodniu więc jest już super ;-):-D Normalnie to dwa-trzy razy dziennie :confused: Tłumaczyłam sobie, że dzidzia o sobie przypomina, że mamusiu ja tu jestem i pamiętaj żeby się nie przemęczać.

A ja spanie na żabę mówię, że to spanie na brzuchu z rozjechanymi rękami i nogami :-D:-D:-D Mój królik tak sypia hihi

reklama
Do góry