reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Agatko ja Ci coś powiem... Zazdroszczę Ci Twojego S. Cholera. No inaczej nazwać tego nie potrafię jak zazdrością. W pozytywnym znaczeniu oczywiście. Wiele bym dała, by mój M był taki... Ale on niestety jest bardziej... hmmm... a raczej mniej wylewny i uczuciowy. I przyznam, że doprowadza mnie to do łez czasami...

A co to jest ten facebook, czy coś tam o czym piszecie? Zacofana jestem i nie wiem...

A brzuszek masz cudny. Zresztą sukienkę też :-)

A co do duphastonu. Ja już troszkę się uspokoiłam, bo jak byłam na usg w 10tc, to gin mi powiedział, że jedna tabletka i tak już nie pomaga (może mi psychologocznie jedynie), a w 12tc serduszko nadal biło i Maluszek pięknie urósł... Więc damy sobie radę bez tego wspomagacza :-)

reklama
Agatko ślicznie wyglądasz:)
Co do duphastonu jakoś strasznie też nie panikuję. W poprzedniej ciąży kazali odstawić odstawiłam odrazu nawet sie nie zastanawiałam. Wiec teraz dałam sobie pare dni, a od jutra już nie biore.

wytlumaczcie mi o co chodzi z ta farma na facebooku?? ja chyba jestem do tylu, bo nigdy nie korzystalam z tego portalu i nie wiem o co biega :/ a moze tez rolniczka bym zostala haha

Dziewczyny -nie wchodźcie na to:szok: :szok: :szok: ja mam konto -S ma konto!!! albo ja zbieram i sadzę -albo On!!! o 4 w nocy zebrał truskawki -i wstał o 7.30 żeby znowu zebrac i posadzić:baffled: w weekend On do południa śpi -szok to był dla mnie:szok:

Zakładasz konto na facebooku -zakładasz poletko, zapraszasz sąsiadów -im ich więcej tym więcej prezentów i punktów... ja mam zagrodę z 3 krowami, kurą i owcą, mam kota i pingwina...:baffled: mam 2 drzewka altankę -maaaaaaaaaaaaaaassssssssakra!!!!

Już nawet pomyślałam że jak bede karmiła w nocy co 3h to wstanę i posieję coś:-D

Agatko to ta farma - nieźle was wciagnęła:-) Ja nie zaczynam. Bo pewnie u nas by bylo to samo.
A ja od wczoraj mam coś w stylu biegunki, może nie tak często ale kreci mnie w brzuchu i konsystencja jest taka "luźno/wodnista" - sorki że tak obrazowo ale innaczej sie nie da:-(. Mam nadzieje ze to nic groźnego tylko moja dieta:-(

Dziewczyny -nie wchodźcie na to:szok: :szok: :szok: ja mam konto -S ma konto!!! albo ja zbieram i sadzę -albo On!!! o 4 w nocy zebrał truskawki -i wstał o 7.30 żeby znowu zebrac i posadzić:baffled: w weekend On do południa śpi -szok to był dla mnie:szok:

Zakładasz konto na facebooku -zakładasz poletko, zapraszasz sąsiadów -im ich więcej tym więcej prezentów i punktów... ja mam zagrodę z 3 krowami, kurą i owcą, mam kota i pingwina...:baffled: mam 2 drzewka altankę -maaaaaaaaaaaaaaassssssssakra!!!!

Już nawet pomyślałam że jak bede karmiła w nocy co 3h to wstanę i posieję coś:-D

Ojj Kochana, wiem w czym rzecz :tak::-D Mój P. siedzi też na takiej grze(np. w tym momencie:cool: ) ale nie pamiętam jak się nazywa:baffled: Wiem, że ma jakieś wojsko, buduje jakieś budynki, prowadzi jakies wojny.... zbiera jakieś diamenty, na koncie ma miliony :-D. Prawie codziennie błagam go o 2 w nocy aby kładł się spać.... Zgadzam się z Tobą, masakra:baffled::-D:-D

Dziś zaczęłam dzień od reanimacji róż:-p w realu na szczęście:-D tak byłam zajeta farmą że te co dostałam postały bez wody i klops:baffled: ale nie w takiej sytuacji ciocia Agata dawała radę!!:-D wanna z ziną wodą czyni cuda;-)

Agata widzę, że to jak rozbudowana wersja Tamagotchi - daj jesc itd ... :-D

Tak!!! dokładnie!!!!

A ja od wczoraj mam coś w stylu biegunki, może nie tak często ale kreci mnie w brzuchu i konsystencja jest taka "luźno/wodnista" - sorki że tak obrazowo ale innaczej sie nie da.:-(

To nie musi być nic groźnego -jednak nie może trwać zbyt długo... pij dużo wody żeby Tobie i maluszkowi nie zabrakło , zastanów się co ostatnio jadłaś (może owoc jakiś czy nabiał?) -mi pomaga chleb (dlatego go ograniczam bo po nim mam problemy:baffled:)... no nc czekam na rozwuj sytuacji ale nie lekceważ jeśli potrwa zbyt długo -

Ojj Kochana, wiem w czym rzecz :tak::-D Mój P. siedzi też na takiej grze(np. w tym momencie:cool: ) ale nie pamiętam jak się nazywa:baffled: Wiem, że ma jakieś wojsko, buduje jakieś budynki, prowadzi jakies wojny.... zbiera jakieś diamenty, na koncie ma miliony :-D. Prawie codziennie błagam go o 2 w nocy aby kładł się spać.... Zgadzam się z Tobą, masakra:baffled::-D:-D

Tak tak mafia cośtam:szok: dobrze ze mój póki co wszedł w to raz:-p Wczoraj poszedł spać o 23, wstał o 4 i o 6:errr::eek: pierwszy raz w życiu w dzień roboczy poszedł po pieczywo rano (bo czekał aż mu coś dojrzeje):-D choroba

AAA my wczoraj przy okazji zakupów byliśmy w kinie na "księga ocalenia" z Denzelem Washingtonem... jest świetny... film hmmm specyficzny ale mi sie podobał

Hejus, pisałam juz na ciążówkach,ale tu tez napisze, lekarz pojechal na ferie :-( i nie zobacze mojej kruszynki w srode,kuźwa zła jestem:wściekła/y: ,ze az sie prawie popłakałam wczoraj z nerwa:-( .

A co do witamin, chyba z nich zrezygnuję ,albo bede brala jedna na trzy dni, bo jaki jest ich sens brania, jak wyniki krwi sa w normie?

reklama
Agatko to ta farma - nieźle was wciagnęła:-) Ja nie zaczynam. Bo pewnie u nas by bylo to samo.
A ja od wczoraj mam coś w stylu biegunki, może nie tak często ale kreci mnie w brzuchu i konsystencja jest taka "luźno/wodnista" - sorki że tak obrazowo ale innaczej sie nie da:-(. Mam nadzieje ze to nic groźnego tylko moja dieta:-(

Prawdopodobnie nie masz sie czym martwic:tak: na początku ciąży wiekszosc kobiet ma zaparcia potem to wszystko sie rozluzinia i kupy po prostu są luzniejsze.Pod konic ciąży organizm zaczyna sie oczyszczac i prawdopodobnie bedziesz bardzo czesto biegała do toalety,Jezeli brzuch Cie nie bol kupa nie jest baaaardzo wodnista to po prostu Twoja ciąża wkroczyła w nastepny etap.Oczywisie jezeli uważasz że masz zbyt luzne kupy to powiedz o tym lekarzowi bo czasami mmoże byc co nie tak.

A tak w ogóle to dzien dobry.

Do góry