reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Daaa, pewnie córcia ciągnie z mamy ile się da dlatego ona rośnie a mama mniej:)
oj wiecie, jak tak oglądam Wasze zdjęcia i widzę na ulicy inne kobietki w ciąży, to aż zazdrość bierze, że takie zgrabniutkie jesteście...ja to będę chyba prawdziwym smokiem.boszysz, pewnie ze 3 lata mi zajmie, żeby zrzucić te kg

reklama
Julitka co Ty gadasz!:) ja już 76kilo ważę,więcej od mojego M:p i dziwić się,że seksu nie chce
Daa ale Ci zazdroszczę tej wagi ja ważyłam 59 i to nie było mało jak na mnie.a jeszcze przytyłam przed ciążą już do 64:( a teraz 76.tragedia
fajnie,ze mała rośnie i tak jak mówisz najważniejsze,żeby było ok,nieważne jak ma się urodzić
Mysza fajny ten kombinezon,ja zacznes się rozglądać w październiku za zakupami dla małego.przydałaby się lista od jesienno zimowych mamuś:)
Lucy no chyba mój poleci teraz, bo ja mam w pamięci na Twoim suwaczku moment ten do którego ja dobiłam właśnie:)i dlatego patrzę na Twój i oczom nie wierzę,że to właściwie prawie już

Ewcia3004 – narzekać nie mogę, jest kochana, a póki wierzę że Jej humorki zależą ode mnie, jest mi łatwiej. No głowa do góry, ile tej luteiny masz zażywać? :sorry2:

Ola** - rośniecie cudownie, szczęściara jestes – tacy Teściowie – ach :tak:

Ola81 – super wieści, przedterminowych porodów nie planujemy, teraz każdy Szkrab przychodzi o swoim czasie ;-)

LucyF – miej litość, niektórzy nie mogą czekolady jeść, a taaaaak bardzo chcą :no:

Kasikz – póki co jakoś specjalnie nie pokazuję, ale chcę powoli wprowadzać, widzę, że przygląda się żyrandolom, kinkietom, zegarom, obrazom itp. ;-) U mnie jest tak, że jak Ada jest usypiana przeze mnie to za 2-3h się budzi na karmienie, jak Ją tatuś usypia to budzi się między 1-2 i nie wiem dlaczego. Nie podałam czopka, kupa jest, masowałam Jej okolice odbytu :sorry2:

Mysza84 – bo ja wiem czy poukładana, stosy do prasowania rosną, jedyne co mi tak łatwo idzie to wstawianie pralki :-p

Daaa – super wieści, moje gratulacje :tak:

LucyF – Ty się już szykuj kochana powoli, bo teraz to już jak z bicza strzelił :-p

Mysza84 pytałaś o She, więc wysłalam sms-a z zapytaniem i taką odpowiedź dostałam:
„Nie wiem. Jest problem z Małą. Czekamy na USG. Powyżej odbytu ma jeszcze jedną dziurkę. Nic się z niej dotąd nie sączy, ale trzeba sprawdzić z czym się łączy. Inne wyniki ok. Krwi też. Znów się boję, a miało być tak pięknie. Mała się budzi. Czas dać jeść.”

Napisałam Jej: smacznego i że mają się trzymać i wszystko będzie ok. i że wszystkie o Nich myślimy i jesteśmy z Nimi.

LucyF To z taką płytą na pewno fajniej :-D bo przynajmniej widać co i jak. Może uda mi się upolować jakąś okazyjnie. A najlepiej to bym samą płytę kupiła :-D :-D :-D

Daa to pięknie Daria rośnie...ale nie ma co się bać, bo mojej sis też wszyscy mówili że jej córka będzie taka duża...a ona się urodziła 2770g :-)

Lili u mnie ciężko zeby rzeczy z szuflady wyrzucić, o odcięciu metek i wrzuceniu do pralki już nie wspomnę :-)
Dzięki za info od She...ciekawe co to za dziurka...

Zastanawiam się czy zamówić Szymonowi konika KONIK MORSKI FISHER PRICE Gra i Swieci PRZYTULANKA (1206169624) - Aukcje internetowe Allegro czy owieczkę STERNTALER SOPHIE Z BIJĄCYM SERCEM -KURIER W24 H (1201796752) - Aukcje internetowe Allegro ?!? I ciężk mi podjąć decyzję....

Konika chyba ewela polecała...ale nie widziałam do w sklepie...a owieczkę miała okazję sobie podotykać i jest fajowa.

Ostatnia edycja:
Witam u mnie też tragiczna pogoda.I zimno.Muszę chyba dziś zapalić w piecu bo nie chce mi schnąc pranie tyle wilgoci.Wczoraj mój mąż zaczoł wymyślać iię do naszej córki.Bo to moje coś mu nie podchodzi.Wszedł na internet i po godzinie stwierdził ze jednak jest odpowiednie choć tak mało osób ma go w Polsce.Bo jak mu się jakieś podobało to albo do nazwiska nie podchodziło albo jak będzie dorosła to tak śmiesznie do niej mówić. A ja nie umie uwierzyć że udało nam się dochodzić do połowy.Jeszce tylko pól i będe najszczęśliwsza na świecie
Julitko Gratuluje syneczka:) a co do naszych facetów niestety tak z nimi jest.Mój A jak się tym razem dowiedział o ciąży totalnie olewka i tylko zapytał -no to kiedy znowu koniec. I poszedł.JA myślałam że go zabiję!! Zmusiłam go żeby poszedł ze mną na bad usg bo pomyślałam że jak usłyszy serce i zobaczy dziecko to mu się coś odmieni.Że będzie już dobrze. Nie chciał iśc ale poszedł.Wtedy chyba doniego doszło że będzie ojcem.I się wzruszył jak usłyszał te serduszko. Teraz czasem położy rękę na brzuch, ale jak mu powiedziałam że się rusza żeby sprawdził, ale ogólnie bez jakichkolwiek emocji.Myśmy też mieli mega kryzys co prawda mnie nie obwiniał o nasze aniołki ale czasem były głupie odzywki.Jak się go niedawno pytałm czemu się tak zachowuje powiedział ze się cieszy że będziemy mieć dziecko,ale się boi że znów coś sie stanie a niechce cierpieć i woli się aż tak bardzo nie przyzwyczajać.Ale mam byc pewna ze będzie kochał tą malutką bardzo mocno i mam sie nie martwić oraz nie zadawać już pytań na ten temat. Więc podejrzewam że każdy facet po przejściach tak ma...
Agnieszko- olej to'...
A co do rodziny widze że nie tylko ja mam problemy:p Mnie szwagierka doprowadz do nerwicy.Ale od roku z nią staram sie nie rozmawiać więc jestem troszkę spokojniejsza.Mój A już mnie nie zmusza do wspólnych obiadków u jego mamusi oraz żebym chodziła na urodziny do jego brata czy do niej.Teściowa już też się nie wtrąca i mam spokój.Ale długo mi to zajeło
Ola** Ale brzucho ci urósł:) Słodziuśki wygląda.
Mysza-ale szymcio fotogeniczny. I jak on już urósł.Mój brat nazywa się Szymon, spokojny ale nerwowy chłopak:)
LucyF.Widze ze na czekoladkę smaczek:) I jak teraz ten czas ucieka łoooo za niedługo ty i mysza do porodu:)
Aniołki takie są uroki operacji i cięć chirurgicznych ale zawsze po ciązy możesz używać masci żeby nie było blizn. Napewno będa mniej widoczne.
LIli-twoja Ada to skarb:) Ciekawe jaka będzie moja bo jak charakter po mamusi to mam przewalone i zero snu:)

Witam ponownie:-):-)

Właśnie posprzatałam, poleżałam i wróciłam:-D:-D

Lili- dwa razy dziennie po 1 tabletce:tak:
Ciekawe co z Emilką...

No i zarejestrowałam się do lekarza na jutro na 14:20

Ola brzuszek Robi wrażenie mój tez przez ostatnie dni jeszcze rbardziej sie powiększył:tak:
z tymi snmi to M się śmieje że ja taka wierna żona jestem ze nawet we snach go nie zdradzam:-)

Mysza sliczne zdjecie Twojego Szymonka i jaki przystojny!

Dziewczyny u mnie też pogada paskudna wieje i pda coraz gdzie jest słońce ?:cool2:

Dziewczyny a tak tradycyjnie mogę liczyć na wasze kciuki bo jutro idę na wizytę do gin na 12.30 i jak zawsze się boję:-(

Chociaż rano moje dziecie brykalo w brzuszku to w nocy kilka razy złapaly mnie skurcze takie krudkie 4 sekundy ale ja panikara jestem.
dobra idę obiad wstawić bo zaraz M wraca a ja sę najdłam śledzi:-p
Pozdrawiam

reklama
Mysza84 – ja też chciałam wszystko zamawiać, a potem się popukałam w czoło i powiedziałam sobie, że musze dać szansę gościom, a że pytają się co potrzeba to mówię. ;-)Ja metek nie odcinałam. :sorry2:
Kaira24 – kiedy Ty masz połówkowe, bo nie zakodowałam :zawstydzona/y:

Ewcia – ja brałam 4 tabletki na dobę, więc mam nadzieję, że widzisz różnicę ;-)

Martusionek – kciuki trzymam, ciekawe co Jemu się śni i z kim :laugh2:

A my powolutku wychodzimy na spacer, ale co wychodzę to Ada się sama sobą zajmuje, więc przedłużam i korzystam i coś tam w domku robię:-p No, ale chyba nastał kres cierpliwości Ady :laugh2:

Do góry