reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Julitka80 – super, że z Maleństwem wszystko ok., i że siusiak tak pięknie się prezentował. :-)Nie każdy facet gada do brzuszka, jak czytałam jak S Agaty gada, każe czytać bajki, jak Aneczka pisała co G wyprawia to mi troszkę smutno było, że A. reaguje jak reaguje, że jak Go prosiłam by pojechał ze mną na wizytę i czy może zwolnić się z pracy, to pytał czy to konieczne. Dopiero po połowie ciąży troszkę się rozkręcił – troszkę! ;-)

Mysza84 – będę powtarzać do końca, wszystko jest w naszych głowach, ;-) Dzieciaki czują, teraz karmiłam Adę i karmiąc pomyślałam „no teraz mi zaśnie i coś porobię” patrzę na Nią, a tam szeroki uśmiech z cycem w buzi i co? I dopiero z łóżka wyszłam, bo brzuszek twardy, kupa nie chce wyjść i nie daje spać i trzeba było brzuszek masować, a Ona spała, jak przestawałam masować to się budziła, jak zmieniłam nastawienie w głowie i pomyślałam, przynajmniej sobie leżę i odpoczywam, poszły dwa purknięcia, brzuszek miękki i Ada śpi :-D

Aniołki – trzymam kciuku by tym razem było bez przygód i bez bólu :tak:

A propo mężów powiem Wam co mój mi jakiś czas temu powiedział. Mam się zająć Adą, bo Ona mnie teraz najbardziej potrzebuje (ok. zgadzam się), a On zajmie się Nią jak troszkę podrośnie i będzie bardziej kumata (nie zgadzam się), więc jak A. wraca z pracy o 17:30 jemy obiad, albo On musi go ugotować, bo ja jestem na spacerku i wtedy jemy o 18 i ma jeszcze godzinę dla siebie/domu, bo o 19 jest kąpiel i nie ma bata by Go nie było przy kąpieli i potem ma czas dla siebie/domu do 20 i jak Ada nie zaśnie to Tatuś musi przyjść, bo z Nim zasypia. Ja się nie pytam, jest rodzicem? - jest, a ja tez potrzebuję tych 15 minut wyłącznie dla siebie. :tak:

Czy jak Ada tak się strasznie męczy z kupą, no drugi raz nam się zdarzyło, to czy moge podać czopek glicerynowy? Takie maluśkie mam dla Niej zakupione, tylko właśnie nie wiem czy już można dawać. Pytam teoretycznie, bo póki co ratuję się masażami brzuszka, pieluszką nagrzaną przez żelazko i zginaniem nóżek.

reklama
julitka no tak to ja i ciagle maluje paznokcie u stop, co prawda z coraz wieszym trudem ale czego sie nie robi zeby byc pieknym;-)a co do kilogramow to co z tego ze bedzie o jeden mniej jak humor bedzie kiepski? wiec sie nic nie przejmuj tylko wszamaj ta gorzka czekolade i juz a o odchudzaniu bedziemy myslaly pozniej:-D

Kasik jak mala miala poltora miesiaca zaczela przesypiac cale noce.Ostatni raz pije mleko o 18.30-19 i o 20 idzie spac.

Pozniej zawsze ja bralam do nas do lozka(po rannym karmieniu) i spalismy do 10-11.No a teraz tak od ok 3 tyg jak wstaje o 6-7 to juz za nic nie chce spc.Klade ja zawsze do lozeczka po nastepnm jedzonku tzn ok 13 i wtedy pospi z dwie godzinki i na tym koniec jej spania na dniu.

AAA, zapomniałam SHE napisać, ja się kiedys męczyłam z hemoroidem, to mi mama w aptece kupiła ziołowe czopki, i pomogły szybko,niestety nazwy nie pamiętam:(ale nie wiem z kolei czy po porodzie można takich czopków używać.
kurdę, wiecie najbardzej nie lubię w pogodzie okresu przejściowego, kiedy z wygodnych klapeczek trzeba wrócić do półbutów-zwsze wtedy mam wrażenie, że mi noga się rozczłapała i sporo czasu zajmuje przyzwyczajenie się
Lucy, co racja, to racja:)a skoro mąż i tak olewa-jak będę większa to prędzej może zauważy;)

ola** nie przesadzaj z tymi rozstępami...ja mam całe słoneczko na brzuchu :-D mimo że od początku smaruję...więc mój to się "na golasa" nie nadaje do pokazania

Lucy fenks ;-)

Lili Ty to jesteś wzorowa mama...wszystko poukładane! Jejku optymistycznie to ja mam nadzieje że jak Szymon się urodzi to ja się tak z dnia na dzień zorganizuję.

Lili - moja mała cały czas walczy z kupami ale czopków nie daje bo cały czas nie bede podawać. Podobno to u małych dzieci normalne.
Co do M. To mój maż kąpie ja tylko pomagam, choć od wczoraj ja ucze sie kąpac:)jak mała nie chce zasnąc a zazwyczaj nie chce to jeszcze on sie nia zajmuje i wieczorkiem i weekendy zalicza spacery. Masz racje oni są tatusiami a nie tylko my mamusiami

wiecie co tak w przerwie między sprzątaniem naszła mnie myśl,że ja nie wiem czy mam kurtkę jakąś:) w sensie na ten mój bebech.zimno się zrobiło ,a do samochodu trzeba dojść.muszę badania pojechać odebrać przecież.ale narazie szafę sprzatam ,a potem ogarnę siebie i będę kombinować co na siebie zarzucić:)oj uroki bycia wielorybem
Julitka co do kg ja pisałam przy zdj brzucha ile mam już na plusie:) trudno będzie Ci mnie przebić
Lucy nei mogę się nadziwić ,że ty już na finishu:)kiedy to minęło?
Aneczka jak się czujesz w ostanich dniach?

acha myślałam,że ja mam dużo .no ale cóż Mysza pomartwimy się tuląc bobasy:)

ola ja w weekend i wczoraj szukałam jakiejś kurtki coby się w nią mogła zmieścić i wyglądała normalnie, ale koszmar jakiś po tych sklepach.

Lucy mówisz że warto w taką książkę się zaopatrzyć ? będzie pomocna ? ja lubię te jego wypowiedzi na tvn style...ale nie wiem czy będę umiała słowo czytane na czyny zamienić :-D

Byłam wczoraj w Złotych Tarasach w sklepie Next. Miło byłam zaskoczona jak się okazało że mają taniej w sklepie niż na allegro...niestetu nie mieli jeszcze kombinezonów zimowych a głównie to na nim mi zależało, bo upatrzyłam taki na allegro i chciałam zobaczyć na żywo.
NEXT KOMBINEZON Z AUTKAMI 3-6M 735568 (1178329383) - Aukcje internetowe Allegro

Ja się melduje :-):-)

Teraz tak tylko szybko o sobie :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Wieczorkiem wpadnę, to postaram się was ogarnąć....

Byłam wczoraj na wizycie i okazało się, ze moja Daria wcale nie jest taka mała :sorry2::sorry2:Jeśli zachowa swoje tempo wzrostu, to będzie ważyć spokojnie ponad 4kg :szok::szok: niestety ja ze względu na swoją budowę ciała i parę innych rzeczy również nie dam rady wycisnąć z siebie takiego klocuszka :sorry2::sorry2: Więc póki co to mam nastawiać się na cc tydzień - dwa tyg wcześniej ... ale może zdarzyć się też tak, ze moja córcia się trochę opanuje i będzie sn :tak::tak: Na szczęście ja nigdy nie zastanawiałam się, czy chce cc, czy sn... Jak dla mnie to jest decyzja lekarza :tak::tak: Więc jak moja lekarka zadecyduje, tak będzie :tak::tak: Najważniejsze, żeby z Darią było wszystko ok :tak::tak:

U mnie waga wskazała wczoraj 62kg :tak::tak: Czyli przez ostatnie 5tyg przytyłam tylko 2 kg :-D:-D

dobra spadam, wpadnę jakoś później ;-);-)

reklama
Mysza ha ha tez bym miala z tym problem ale tam jest plyta dvd 3 godzinna i on to wszystko pokazuje krok po kroku :))) swietny ten kombinezon:)
olu** oj leci ten czas leci i u Ciebie juz suwaczek przyspiesza coraz mocniej:)

Ostatnia edycja:
Do góry