reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

She serdecznie gratuluję!!!!! Ucałuj Emilkę od nas! :-) Zatem Alan jednak nie wyprzedził Emilki i kolejność została zachowana :tak:

Julitka amerykańskie naleśniki różnią się tym, że są grubsze i ich się nie zawija. Wyglądają mniej więcej tak jak na tej stronie http://www.brokencountry.com/index.php/2010/02/23/ihop-free-pancake-day-for-charity/ (obrazek coś mi się nie chciał wkleić)
Je się je zazwyczaj z syropem klonowym. Ale polską wersję naleśników też bardzo lubimy, tylko że wtedy ja je przygotowuję :-)
Na pewno przygotujecie śliczny pokoik dla dzidziusia :tak: Ja pewnie nie szykowałabym aż tak pokoju dla Alana tylko G jest taka artystyczna dusza i on bardzo chciał wszystko tak ładnie przygotować. Ale coś widać Alan jest wymagającym dzieckiem i pokój jakoś nie robi na nim wrażenia i nie skłania do wcześniejszego wyjścia :-D

Ewcia gardło najlepiej płucz tantum verde i pij herbatę z miodem i cytryną. Oby szybko przeszło!

A ja dzisiaj niestety zniszczyłam 3 nowe butelki dla Alana :-( Wygotowałam je i się zdeformowały :no: Fakt, że to nie są takie typowe butelki, ale nigdzie nie było napisane, że są tak wrażliwe. Teraz muszę kupić nowe.

Ostatnia edycja:
reklama
asiu gratuluje.... co za ulga :-) no cóż biegne zmienic liste naszych skarbów :-D NARESZCIE :-D

olu ja glukoze kupuje w aptece i z tym ide na pobranie krwi najpierw pobieraja mi bez obciazenia a potem wypijam tą glukoze dodając sobie cytryny (musisz zapytac czy mozesz choc diabetolog powiedziala mi ze to nie ma wplywu na wynik) no i wypijam w poczekalniu w ciagu 5 minut bo tak ponoc trzeba a w jakiej wodzie oni mi to rozpuszczaja tego nie wiem :/ ja bym na twoim miejscu z tym przyszla do laboratorium one tam juz powinny wiedziec co i jak aa i po wypiciu masz siedziec 2 godziny w poczeklani nigdzie nie chodzic itd (na grudniówkach jedna dziewczyna nie wiedziala i poszla se na zakupy hihi) wez sobie jakies gazetki albo cosik

Ostatnia edycja:
tak zrobię wezmę tą glukozę i neich rozpuszczą, w końcu dużo czasu tam muszę spędzić to zdążą:) a cytrynę wezmę bo mi też mówiły,że można.
uciekam spać.do jutra

Asiu GRATULUJĘ!!! Niech Emi pięknie rośnie i będzie największą radością dla rodziców!

Ola** u mnie glukozę pije sie na miejscu w labku...nic się nie bierze, oni sami ze swojej glukozy przygotowywują i podają Ci w kubeczku do wypicia.

Aneczka teraz czekam na info że Alan jest juz po drugiej stronie brzuszka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ola81 ja teraz do lekarza chodzę co tydzień. W tym tygodniu wizytę mam w czwartek - jeśli Alan się nie urodzi wcześniej. Powiedziano mi, że oni czekają tydzień po terminie aby dziecko zdecydowało się wyjść, jeśli do tego czasu nic się nie wydarzy to wywołują poród. Zatem w czwartek będę się pewnie umawiała na wywołanie porodu na wypadek gdyby Alan nie zechciał rozpocząć porodu sam.

A ja się w końcu zabrałam za tworzenie sobie play listy na poród bo liczę na to, że to lada chwila ;-) A skoro sobie można muzyki posłuchać to czemu nie :-) Tylko jakieś problemy techniczne miałam z synchronizacją iPoda, ale już zostały rozwiązane dzięki info znalezionym w internecie :-)

Do góry