reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Agatko - pewnie lada moment poleci :sorry2: A wiesz może co u Kasikz?
Carri - kciuki trzymamy razem z Adą :tak:
LucyF- całkiem ładna ta słonica w końcu w całej okazałości ;-)
Ola** - gdzie jesteś?

Kurczę A. poszedł do pracy, a ja się lepiej w domu organizuję niż jak On był :sorry2:

Dwa pytania:
1) Agatka, Agnieszka - chrzciny - wysyłałyście i zaproszenia i zawiadomienia? Czy tylko zaproszenia? :dry: I tak z ciekawości dla najbliższej rodziny czy coś tam dalej?
2) nie pamiętam grrr :baffled:

Ostatnia edycja:
Nadrobiłam zaległsoci wiec tez troszeczke poodpisuje :-)

Karolcia81 .....ohhh te nasze poczatki ciazy.... czyz nie sa urokliwe!:-)

Lucyf ale bosko wygladasz......ja tez chce miec taki duzy brzuszek !!!:-D

Lili kiedy i ja sie doczekam płaczu dzidzi...ehhh Miło czytac to co piszesz
jak sobie radzisz....Mnie to przerazac bedzie jak małe dziecko bede ubierała w zimie
Dopiero teraz luknelam na zdjecie małej Ady, powiem jedno.... sliczna ksiezniczka !!;-);-)

Wszystkie mamusie powinny teraz jakis wspólny blog otworzyc i pisac jak sobie poradzic z marudzacymi maluszkami :-)

Kaira no imie Liwia jest orginalne coz wiecej bede mogła dadac..Nie spotkalam
sie jeszcze z takim imieniem
Co do imion to jakbym miała wybierac pod nazwisko to coreczce bym dała
Maja gdyz nazwisko nasze to BĄK :)

GosiaLew sliczne bodziaki, ja wciaz mam stracha przed kupnem czegokolwiek....

Agatko spoznione ale szczere zyczonka urodzinowe :-):-)

Katkaa nie marwt sie bedzie dobrze....

Agnieszka0240 sliczne ciuszko kupilas dla Julci

Pati....ty to masz liste ciuszków....Jestem pod wrazeniem

Dzis mam zamiar zapytac sie lekarza czy pozwoli mi jechac na wesele do przyjaciela...Mam nadzieje ze sie zgodzi , tak bardzo bysmy z mezem chcieli
chociaz w kosciele byc ....ciekawa wiec jestem co na to lekarz....

A tak poza tym mam rozterki ....tata mój chce wrócic w grudniu do domciu i byc az do mojego rozwiazania...Powiedzcie mi jak podejsc do niego by mu dac do zrozumienia ze wolałabym jakby go nie było na moim rozwiazaniu
Wiem ze mieszkamy z nim,ale chciałabym w tej nowej sytuacji byc chociaz na samym poczatku tylko z mezem....d

Cześć Kochane!
witam się i zaraz spadam, bo do krawcowej się wybieram.ciekawa byłam, co u Asi,no i widzę, że jednak Młoda uparta i wywołują.
Asieńko!będzie dobrze wszystko, a co do skurczy, to mówią, że człowiek wszystko zniesie oprócz jajka/o kobiecie to już nie wspomnę/.ściskam kciuki!!!myślę o Was i czekam na zdjęcia Emi z mamusią:)
Karolcia, współczuję mdłości i "Smrodków"-też to przechodziłam, ale wszyscy mówili, że to zdrowy objaw:/a jak krostki na twarzy, to może dziewuszka będzie, bo ja przy Marysi miałam całą twarz zsypaną, a teraz pięknie i gładko.
Powiem Wam zresztą szczerze, że nie wierzę niby w te przesądy, że córka matce urodę zabiera, wróżenie z kształtu brzucha, zachcianki,ale ja jednak jestem typowym przykładem zgodności tych przepowiedni z rzeczywistością:)
Lili, fajnie, że się dogadałaś z Adą i że taką wyrozumiałą córunię masz:)ale może lepiej nie chwalić za bardzo:)
Lucy, pięknie wyglądasz w końcówce ciąży, też bym tak chciała się utrzymać, ale u mnie na połówce dopiero, to mam wrażenie, że brzuch niewiele mniejszy od Twojego!!!co będzie dalej???

a u mnie dalej ten ciągły ból w dole brzucha i pachwinach i już zaczynam się martwić, mimo że moja gin nie przejęła się tym, ale coraz więcej znajomych dziewczyn dziwi się, że mam takie dolegliwości...no i te ruchy dalej tak marnie czuję:(już czasem sama się zastanawiam, czy to co czuję, to faktycznie TO.przestałam zaglądać do neta i na forum, bo tu piszecie o ruchach już w 17 tyg i martwię się jeszcze bardziej.w poniedziałek mam usg połówkowe no i też się nakręcam, bo WTEDY w 21 tyg...było źle...no i właśnie żeby nie wprowadzać minorowego nastroju wolę się nie udzielać-mam nadzieję, że w poniedziałek wpadnę w euforię ponownie i wszystko minie:)
Carii - trzymam kciuki oczywiście!!!

ściskam wszystkie:Agnieszkę, Agatkę, Pati, Olę /where r u?/, KAtkę, Gosię, Jeżynkę, Ewelę i wszystkie, które tu zaglądają, ale się nie odzywają:)
a swoją drogą, czy ktoś wie, co z Lenką?dawno jej nie było.pisałam do niej, ale bez odzewu:(nie lubie, jak któraś ciężarówka znika na tak długo

Na chrzciny zaproszenia z prośbą o potwierdzenie bo w knajpce robiliśmy. Mieliśmy 30 osób więc nie tylko rodzina...

Julitka ja w 20/21 tc miałam takie bóle ze 2 dni z łóżka nie wychodziłam -ale gin o tym mówił że to taki przełom w naciąganiu macicy i brzucha. Odpoczywaj leż no spę w razie koniecznosci łykaj i będzie super:)

Dziękuję dziewczynki za życzonka:-) dziś też mi musicie przypominac że już starucha jestem:-D

Dzięki Agatko za pocieszenie!
no właśnie i spóźnione NAJLEPSZOŚCI!!!!!a podobno najlepsze są ryczące 40tki, więc jeszcze przed nami daleka droga do tego pięknego etapu w życiu :*

Carri kciuki zaciśnięte &&&

Dziewczynki a ja stawiam soczek za moją i synusia studnióweczkę :
a056.GIF
a056.GIF
a056.GIF
a056.GIF
a056.GIF
a056.GIF
a056.GIF
a056.GIF

a122.gif
a122.gif
a122.gif
a122.gif
a122.gif
a122.gif

Agatko jaka tam starucha przeciez 18 lat miec to byc w kwiecie wieku!!!!!!!!!!!!!

Julitka co do ruchów to kazdy to w innym czasie odczuwa ja czuje poki co pojedyncze ruchy, w poprzedniej ciazy czułam koło 22 tygodnia....Wiec spokojnie a zobaczysz ze dzidzia da Ci jeszcze kopniakami popalic

LucyF to Ty chyba słonicy nie widziałaś! Świetnie wyglądasz...a Miłosza domek rewelacja.

Lili różnie to mówią teraz o tym cc i o ewentualnym późniejszym porodzie sn.
Ale mnie uspokoiłaś. Choć generalnie zauwazyłam że Ty optymistka jesteś i rzadko kiedy na coś narzekasz :-)
A ola** jest rozpieszczana u teściów w tym tygodniu, bo u siebie miała malowanie i nie chciała siedzieć w tych zapachach.

Carri &&& wracaj z wizyty z cudnymi wiadomościami!

julitka ja miałam identyczne bóle...czasami to się przekręcić nie mogłam z boku na bok bo tak te wiązadła ciągnęły. Teraz bardzo rzadko ale się zdarzają. Więc się nie martw, to zupełnie normalne.

karolcia hih ihi to Cię dopadło...oj jak mi czekolada śmierdziała.

Asiu jesteśmy z Tobą myślami...już za chwilę będzie po tym najgorszym bólu i przytulisz swoją Emi.

reklama
dzieki dziewczyny:happy:
julitka nie martw sie bo na pewno wszystko jest ok a co do ruchow to jak masz mniej wrazliwe powloki brzuszne to nie bedziesz ich czula jeszcze tak mocno tym bardziej ze dzidziolek moze wlasnie lezy sobie pleckami do Twojego brzucha a kopie w jelita i wtedy to naprawde nie czuc. co do bolow brzucha to ja najwieksze mialam od 20-25 tyg i wtedy wlasnie byl najszybszy wzrost brzuszka a do tego macica mi sie kosmicznie napinala i moj gin tez nie panikowal z tego powodu
Carri jeszcze troszke i bedziesz miec taki sam bebenek:)) a kiedy masz weselisko? my tez jedziemy na wesele 4 wrzesnia wiec 3-go umowilam sie do gina zeby sprawdzil czy maly nie wybiera sie do nas przypadkiem, bo nie chcialabym byc glowna atrakcja na nie swoim weselu;-)
Mysza dawaj swoj brzucholek
Pati no i chetnie zobaczylabym Twoj bo oststnio mowilas ze jest juz spory:-)

Do góry