reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dzięki dziewczyny.

Co do wagi to 11 kg od początku do przodu to fakt, a przed miałam już sporo do przodu. Może i tego nie widać po mnie tak bardzo ale waga nie kłamie przecież...już mnie nawet lekarz opieprzył o nią kiedyś.
No i na brzuchu mam całe słoneczko z rozstępów...dlatego nie nadaje się do pokazania "nago" :-) i denerwuje mnie to bo od początku smaruję a mimo to się pojawiły.

Just, KasikZ wklejcie jakieś zdjęcia dzieciątek, bo dawno nie było.

Oj Asi tez mi szkoda...bo się teraz umorduje. A Emi to uparciuszek, miała siedzieć do 20 a już o 6 dni ten termin przeciągnęła.

kaira jaki fajniutki już masz brzusio... a te 11kg to moje a nie jeżynki :-D

LucyF kiedy zabieracie się za malowanie ?
Bo kurcze my odkładamy z dnia na dzień...

Dziewczyny mam jeszcze pytanie czy Was też w ciąży bolały kolana ? Tak jakby stawy ? Bo kurde już jest lepiej ale był okres że bardzo bolały zwłaszcza przy podnoszeniu się. I nie wiem czy to przez dodatkowe kg czy może coś innego się podziało.

Ostatnia edycja:
reklama
Przepraszam Myszko:) Pisałam to jak moja kuzynka mi dzwoniłą własnie urodziła córkę przez CC w 41 tyg.Długo ją trzymali choć od poczatku miałą mieć Cc.Już poprawiam

kaira Twoj brzuszek jest ok przynajmniej widac ze jestes w ciazy ,no wlasnie mi sie marzyl taki brzuszek jak u Ciebie w 20 tyg a ja mialam bardzo maly tak ze jak bylam wtedy pare dni na patologii to wszystkie dziewczyny mowily ze mam za maly i sie stresowalam
Mysza no u nas na razie tez odkladamy to malowanie, jakos tak trudno sie zebrac:sorry2:a co do kolan to poczekaj jeszcze(choc Ci nie zycze) na bol kosci lonowych i bioder masakraaaaaaaaa. a no i dodam ze bolalo po kolei najpierw z tydz. kolana pozniej 2 tyg kosci lonowe a teraz biodra a sa takie noce ze boli wszystko naraz:)

Ostatnia edycja:
LucyF to mnie i tak uspokoiłaś...bo ja się bałam że włąśnie za szybko waga do przodu leci i stąd ten ból.
A kości łonowe to ja chyba czuję...ale nie wiem czy to to. I na razie nic kręgołupa nie czuję (tfu tfu) bo masę dziewczyn się na niego skarży, ale to może dlatego że był przyzwyczajony do wysokich obcasów, a teraz trochę je obniżyłam.

Mysza no ja tez non stop na szpilach a kregoslup od 20-25 tyg to malo mi nie odpadl. Teraz chodze na plaskich albo koturnach ale z utesknieniem patrze na wszystkie moje buty z 10 cm obcasem:))) a mi gin powiedzial ze to sie jakis tam hormon wytwarza poluzowujacy tkanke chrzestna i stad te dolegliwosci, czyli natura:))

wypralam pieluchy tetrowe, wyschy wiec teraz musze wyprasowac, boszzzzzzz jak ja nienawidze prasowac czegokolwiek

Ostatnia edycja:
hejus laseczki

ale wysyp brzuszkow ,ze ho ho ho :D wszystkie ładne

Kurcze powiem wam,ze sie zebrałam i wyregulowalam w koncu brwi :-) zrobiłam sobie pedicure i w koncu ogoliłam nogi :szok:
teraz zostało mi jeszcze farbnąć włosy i w sobote na rano do fryzjera. Obiecuje ,ze pokaze wam fotoska jak byłam na weselu,ale to moze byc w nedziele,albo w poniedziałek, ok?

Normalnie wiecie co ,mogli by ta Asie wziasc na cc, kurde współczuje jej sie tak męczyc , to jest taki cholerny bol - masakra.

A mnie cos jajnik boli , ciekawe czy to nie na @ ,bo jeszcze nie mam.

LucyF mnie się wydawało że na Twoim etapie to ja już będę miałą wszystko przygotowane, ułożone, spakowane...ale coraz bardziej utwierdzam się w tym że to niewykonalne :-)
Czy do szpitala trzeba zabrać swoje pieluchy tetrowe ? Bo ja mam w sumie 24 szt ale tych ładnych ze wzorkami i raczej nie liczę że cokolwiek ze szpitala wróci do domu więc jak trzeba to dokupię jeszcze jakieś takie zwykłe.

ewela tak pisałaś o tej regulacji i właśnie też dzisiaj w lusterku zobaczyłam że ja też powinnam o tym pomyśleć... :-) i dzisiaj to już na prawdę przesada :-D :-D :-D

Mysza z tymi pieluchami to jest takm ze mi kolezanka mowila zebym sobie wziela ze 3 szt chocby po to ze jak bede gola d.... na pilce siedziec to moze nie byc za fajne a tak to sobie pieluche podloze. ja zabieram wlasnie te zwykle.

reklama
Zostawiają She do jutra :baffled::no: Nie podają kolejnego oxy, bóle są, skurczy małe, szyjka nie drgnęła. Może na wieczornym obchodzie coś się dowie. Porodu Jej dziś nie wróżą. :dry:Teraz ucina sobie drzemkę.

No to se urodziła bidulka :baffled:

Do góry