Hej dziewczyny
Pół nocy nie spałam, bo nie mogłam znaleźć sobie pozycji. Jak usnęłam o 6 to spalam potem do 11. Dodatkowo mam zaparcie od 2 dni co nie jest komfortowe, i jeszcze na zmianę pogody boli mnie głowa strasznie od dni 3. Zrobiłam sobie słabą kawę z mlekiem albo raczej mleko z kawą, może załatwi problem z zaparciem a miejmy nadzieję, że z bólem głowy. Jak nie to na to pierwsze chyba będzie trzeba skoczyć do apteki po czopki glicerynowe czy jest coś innego? Może śliwek się najem, hihi
Aneczka pokoik śliczny, nic tylko teraz na porodówkę zasuwaj ;-)
Lili z karmieniem, dopajaniem i dokarmianiem sztucznym to jest tak wszędzie, że jest taka polityka społeczna aby matki karmiły jak najdłużej, każdy pediatra powie, że pokarm matki jest najlepszy i niezastąpiony i daje dziecku wszystko co trzeba - w co nie wątpie. Ale są przypadki, że trzeba przejść na sztuczne jak np. dzieci są alegikami.W każdym portalu internetowym wyczytałam, że nie trzeba dopajać. Czy wiesz, że mleka następne tzw 2 są od 6 miesiąca a jeszcze niedawno były od 4 miesiąca chociaż ich skład się nie zmienił, mleka początkowe nie mogą być reklamowane, zawsze reklamy są od dwójek. A poza tym taki lekarz czy położna ma gdzieś, że Ci dziecko wisi cały dzień na cycku bo mu się pić chce.
To tak samo jest ze szczepieniami - szczepić na wszystko - takie mają zalecenia i nie mogą inaczej doradzić. To takie moje zdanie i podanie wody nie jest na pewno szkodliwe. Myślę, że Żywca można podawać, jest nawet zalecana przez Instytut Mamy i Dziecka. No i fajnie, że Ada dała ci pospać.
Karolcia trzymam kciuki za wizytę, może plamienia nie są groźne, nie zawsze muszą oznaczać najgorsze.
She może Emi przyjdzie jutro. Ja też mam urodziny i imieniny w jednym dniu.
I tak sobie pomyślałam Asiu, że te dwa weekendy w miesiącu to nie jest aż taka strata dla Emi, mój P. jeśli nic się nie zmieni w jego pracy będzie ojcem tylko weekendowym, bo jak będzie wracał z pracy to dziecko będzie już spało, chyba, że rano dziecko będzie się budziło. A Twój M. też ma prawo spędzać czas z synem a czy Ty chcesz w tym uczestniczyć czy nie to już Twój wybór. No ale przez pierwszy miesiąc nie powinnaś się tym przejmować tylko zająć się na spokojnie Emi. No i jak ex M. będzie Cie wyzywała - dziewczyno to jest łamanie prawa i nękanie, zawsze można złożyć pozew o nękanie, mogło by coś tę kobietę nauczyć, że nie wszystko jej wolno.
Mysza to potem po malowaniu wstaw zdjęcie tego pokoju.
Pati może teraz się wstrzymaj z kupnem tych pierwszych ubranek, bo nie wiesz czy będziesz miałą dziecko małe czy duże, jak urodzisz takiego 3 kg to pewnie ponosisz te mniejsze a jak Ci się klopsik urodzi to czasem nawet 56 się nie przydadzą.
Mam jeszcze pytanie czy do tych butelek Tommy Tippee pasują smoczki innych firm, np Avent lub Canpol Lovi? I czy TT można kupić normalnie w sklepie czy tylko przez internet, bo ja isę nie spotkałam z tymi butelkami u siebie a po sklepach typowo dziecięcych to też jeszcze nie latałam.