reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Też właśnie wpadłam zeby zobaczyć czy są jakieś wieści od Karolci. Pewnie za chwilkę się odezwie.

Gosiu my na razie nie urządzamy dla Szymonka pokoiku...będzie z nami w sypialni, ale żeby było mu milej to akcenty dzieciowe będą. Wkleje fotke jak tylko się pokoik na nowo urządzi :-)
Co do butelek to nie będą smoczki Aventu pasować to TT... i ja osobiście nie jestem zadowolona z tych butelek TT...jakieś takie miękkie mi sę wydają, już pomijam że mi się wizualnie nie podobają.

reklama
hej Dziewczynki!

Czytałam i zapomniałam połowę:zawstydzona/y:
She czyli Emi dalej w brzuszku to chyba tam jest jej bardzo wygodnie przez 9 miesięcy tak se dziewczyna uwiła gniazdko że szkoda teraz opuszczać;-)

Gosia śliczny brzusze i jaki zgrabniutki!
A mój od kilku dni robi się wielki:szok: chyba bede grubasem.

Lili super że Adunia tak ślicznie przesypia nocki.

Aneczka pokojik dla Alana jak z bajki sliczny!

Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie ruchów maleństwa bo ja je czuje z lewej strony no i czasami koło pępka czy to normlne? I czy na każdej wizycie jesteście sprawdzane tam od środka bo ja ostanio nie byłam sprawdzana nie wiem czy tak powinno być czy lekarza jakoś tak lekcewarzy. Wizyty mam co trzy tygodnie.
Pozdrawiam !!!!!

martusionek - wydaje mi się że koło pepka to nie ruchy dzidzi. Jak na ten etap ciąży troche za wysoko. Ruchy teraz raczej będziesz czuła dużo niżej. Wydaje mi się że nie ma potrzeby sprawdzać na każdej wizycie ginekologicznie. Chyba że w ten sposób masz sprawdzaną szyjke . To teraz już trzeba na każdej wizycie sprawdzac. Ja mialam sprawdzaną przez usg, nie ginekologicznie

Martusionek ja swoją Emi czuję albo na dole jak ma czkawkę albo jedynie po prawej stronie, bo tam ma nóżki, pupkę i plecki. Coś jej po mojej lewej stronie nie pasuje i już...

Mogłaby się już ta nasza Karolcia odezwać...

Byłam na spacerze z psem. Stanowczo to dla mnie już za ciężkie. A nie szłam niewiadomo jakim tempem, tylko niemal tiptopkami... Wszyscy twierdzą, że dobrze wyglądam. Zupełnie nie jak po terminie. Nooo... To super. Podniosło mnie to na duchu. Do tego spotkałam 2 panie, które urodziły 14 dni po terminie, zdrowe śliczne dzieci, więc w ogóle czuję się raźniej. Ciekawe jak mi się zmieni jutro...

Z tymi ruchami to jest tak że ja czuję je nisko pod pępkiem tylko ze cały czas w lewym boku?
She to piesek zadowolony ze spaceru ja wczoraj zanalazłam u swego kleszcza:wściekła/y: ale już po klopocie.

A szjkę tez miała sprawdzaną prze USG ale ostani raz 13 tygodniu.
Dobra lecę do biblioteki coś wypożyczyc do poczytania bo nudy wieczorami.

Hej
Jesteśmy po wizycie....
Jest ok....jest piekny pęcherzyk i pęcherzyk żóltkowy.....teraz czekamy na pojawienie się fasloki....
ciąża jest o kilka dni młodsza niż om....ale to chyba nie problem....
Gs 1.07 - to też chyba ok?
lekarz powiedział, że piękna ciąża....
na razie mam tydzień l4
za tydzień w poniedziałek kolejna wizyta...i powinno być serduszko.
Ulżyło mi.....
a plamienie....było związane z dalszym zagnieżdzaniem się zarodka....on się podobno ciągle mości i wczepia w ścianki macicy.
Mam brać duphaston...ale tak bardziej dla psychicznego komfortu....
dzięki za kciuki....
buziaki...

Karolcia to super wieści. Bardzo się cieszę, odpoczywaj teraz.

Martusinoek czemu zaraz gruba, teraz jest ten okres kiedy ten brzuch rośnie, bo i dziecko szybko rośnie. Ja to się śmieję, że rosnę wszerz, bo mi te kości miednicy się rozsuwają i mnie aż kość ogonowa boli. Chyba potem już nie wejdę w stare spodnie, bo mi w biodrach zostanie, eh

Karolcia cudne wieści :-) Mam nadzieję, że wizyta dopełniła całości i już się nie będziesz zamartwiała na zapas...

reklama
Do góry