reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Just jesteś wielka z walką o mleko:) Ja chyba bym sie poddała. Ja walczylam pierwsze dni i miałam dość tego laktatora. Teraz musze zacząć walke o jedzenie bez osłonek. Bo mały żarłok nawet jak złapie cycka to nie wie co znim zrobić jak nie ma czego platikowego

reklama
Doświadczone mamuśki mam do Was pytanie....

Ile czasu używa się pieluch nr 1 i nr 2?? Domyślam sie, ze to zalezy od dziecka, ale tak mniej więcej chciałabym wiedzieć... Teraz mam trzy paczki 1 (po 27 sztuk) i dwie paczki 2 (po 90 sztuk)... Zastanawiam się, czy dokupywać teraz jeszcze (bo są w promocji), czy zobaczyć jak się sytuacja będzie rozwijać, jak mała już będzie po tej stronie brzucha... :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Daaa, my teraz konczymy 2 z pampersa. Szymek urodzil sie 3700, na koniec lipca wazyl 4800. ja dlugo uzywalam 1, bo 2 ciagle mi sie wydawaly za duze (prawie pod pachy), a teraz na sile wykanczam druga pake 2 (mialam 2 po 90). Nie pamietam ile 1 mi poszlo (ale chyba minimum 4-5) ale ja mialam takie pampersy po 40 kilka sztuk.
jak cos to dokupilabym jeszcze 1, ale bez szalenstw bo promocje sie powtarzaja ;-)

zaznaczam, ze moj nie z tych co raz siknie i w ryk, bo mu mokro, wiec pewnie mozna duuuuuuuuuuuzo wiecej zuzyc ;-)

Ja narazie caly czas jedynki i rzeczywiscie 2 wydaja mi sie mega duże. I koło 10 pieluch dziennie na pewno idzie, albo i wiecej.
Just czy u ciebie idzie już mniej? Miałam tez paczkę huggisów ale dla mnie były dużo twardzsze, niewygodne w ubieraniu i później pare razy mała w nich sie zalała po plecy:)

U mnie przy kładzeniu na boczku z huggisów zdarzały się przecieki na boki i też właśnie ta twardość i sztywność mi nie pasowała.
A co do ilości to nie wiem ile, ale mniej niż na początku, choćby przez to że wcześniej co jedzenie albo i częściej była kupa, więc od razu i zmiana pieluchy. Teraz kupa jest rzadziej, a nie zmieniam pieluchy po każdym siku.

Witam, ja tylko na chwilę, bo robię nocki, więc zaraz uciekam do pracy:rofl2: Nie wiem czy mi się wydaje ale od 2-3 dni czuję takie puknięcia pod pępkiem czasami, po prawej stronie, zastanawiałam się czy to może dzidzia?
She, ale się Emi zasiedziała, musi jej być bardzo wygodnie;-)
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego weekendu:-)

Witam sie popoludniowo.

Bigos ugotowany,mieszkani posprzatane wiec jestem dzis z siebie tyci dumna-hihi.

Teraz wrocilismy z kosciola bo bylismy na spotkaniu przed chrztem(ksiadz mowil jak to bedzie wygladalo,co musimy mowic itp)

Co do Pampersow to Julia nigdy nie nosila rozmiaru 1.Od razu zaczelismy od 2 a teraz mamy juz 4.

Milego wieczorku.

daa zlozylismy to łozeczko ale bedziemy skladac reklamacje. a co tam u Ciebie bo wszystkim poodpisywalas a o sobie niewiele

a mysmy dzis w ramach SR byli na porodowce, chyba nie chce tam wracac:baffled::sorry2:

LucyF - chyba musisz sie przyzwyczaic:) Porodówka jak nic czeka. Chyba ze wolisz urodzić na sali operacyjnej jak ja:)
Agnieszka - buziaki dla ciebie i Juleczki
Dziewczyny - używacie smoka. Niby nie wolno za wczesnie ale mala tak daje mi popalić z odruchem ssania ze czasami sie poddaje i daje smoka

reklama
Lucy a u mnie mnóstwo nowości... jednak to chyba nie czas na nie :dry::dry:I trochę przez niektóre sprawy w stresie żyję ostatnio... Głównie przez to, ze chyba przez pierwsze miesiące zostajemy z małą u moich rodziców... W naszym pokoju, który ma 12metrów kwadratowych :dry::dry: No i mój M będzie mieć dopiero od października nową, stałą pracę.... :sorry2::sorry2:Jakoś damy radę, ale trochę inaczej to sobie wyobrażałam i planowałam. :sorry2::sorry2:

Moja mała od kilku dni wariuje... Chyba ma w planach przebić się przez brzuch na zewnątrz :sorry2::sorry2:

Do góry