reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

A kto Ci Asiu powiedział ze powinnaś być wyspana:-D

Jak to kto?! JA!!! :-)

w ogóle co za imprezy wymyślasz przed 17tc:confused:

To nie ja. Przysięgam! To goście wymyślili. A że nie wiedzą o Maluszku, to nie mają świadomości ile mnie to kosztuje ;-)

ja nawet palcem nie ruszyłam do tego czasu, S schudł bo bez obiadów żył -do kuchni nie wchodziłam wcale:-p

Ja muszę wchodzić, by żyć. Czytaj - by jeść :-) M niemal ciągle w pracy, a pies mi nie ugotuje niestety...

Co do bólów jak na @ -reaguj i bierz no spę a jak nie przejdzie koniecznie porozmawiaj o tych bólach z ginem (ja to mam od przodującego łożyska)... kilku lekarzy już mi mówiło -nie dopuszczać do takiego bólu -no spa i do łóżka

Wiem Agatko, wiem... No-spa mi towarzyszy wszędzie. W domu, poza domem. Ciągle mam ją przy sobie na wszelki wypadek.

Co prawda ludzik ruszal się jak lobuz albo lobuzica ale udalo się dojrzeć więcej niz ostatnio i lekarz powiedzial, ze jest bardzo male prawdopodobieństwo, ze coś jest nie tak :-)

Super! Bardzo się cieszę!

Slyszalam serduszko znowu i znowu odetchnęlam.

A ja za każdym razem tylko serduszko widziałam. Ani razu jeszcze nie słyszałam. Muszę to nadrobić 4 lutego.

Dziewczyny czy Wy za kazdym razem dostajecie fotkę maleństwa?

Ja tak. Ale sama o nie proszę.

Dzidzia podrosła i nadgoniła swoje ostatnie braki(ostatnio była mniejsza niż wynikało z terminu) Teraz ma 5,1 cm. Jak to pan dr powiedział wszystko na piątkę i przezierność i wszystko na swoim miejscu.

Jenki, ale fajnie! Mam nadzieję, że to samo będę mogła napisać w czwartek po wizycie.

wg usg to 12 i 2 tc. Wiec zgadzało by sie do terminu 13.08:-)

No proszę... Jak to się zmienia. Do tej pory ja miałam starszego Maluszka, teraz Ty masz. Cuda jakich mało :-)

Że pan dr jest specem od płci. To jego konik i nie wiem kedy on to sprawdził, ale jak M zapytał czy coś już widać to bez zająknięcia powiedział że znowu córa.

Och... Ale fajnie...

teraz kochane trzymajcie kciuki za moją wtorkową wizytę, mam nadzieje ze do tego czasu dożyję :)

Ilonka no jasne, że dożyjesz! Nie masz wyjścia. Kciuki zaciśnięte, ale 4 lutego proszę o rewanż :-)

Kasik tydzień temu mialo 6,11 cm.

Ale duża Dzidzia :-)

Hmmm... Chyba czas najwyższy iść spać. Bo jutro... Eeee... Dzisiaj będę niewyspana nie z powodu osłabienia, a braku snu... Wpadłam tylko dlatego o tak nieprzyzwoitej porze, by zobaczyć relację z wizyt. Teraz jestem spokojna, więc idę robić to co Wy wszystkie zapewnie już czynicie.

Miłego weekendu.

Ostatnia edycja:
reklama
Asiu co ty robiłaś o tej porze na forum :)
Ja wtedy zaliczałam drugi raz wc :)

na dziś miałam plany jechać do ikei, ale chyba nici z tego bo Artka ciotka zadzwoniła, żeby mój mąż przyjechał do niej bo akumulator jej wysiadł, wiec chyba nici z tego

a mnie coś dziś nosi, jakaś taka nerwowa jestem, chociaż nie wiem dlaczego bo nic mnie nie boli, chyba znów hormony buzują :)

Lilijanna ale masz dużą dzidzie :)

miłej soboty kochane wam życzę

a mnie coś dziś nosi, jakaś taka nerwowa jestem, chociaż nie wiem dlaczego bo nic mnie nie boli, chyba znów hormony buzują :)
witam w klubie :sorry2: mnie dla odmiany nie nosi, tylko siedzę i ryczę, no i jeszcze się wkurzam, bo sama nie wiem czego ryczę :baffled:

Asiu, a ta Twoja pora forumowania, to naprawdę DZIWNA??!!??

Lilijanna - cieszę sie że u ciebie i dzidzi wszystko dobrze.

To u mnie super. Dzidzia podrosła i nadgoniła swoje ostatnie braki(ostatnio była mniejsza niż wynikało z terminu) Teraz ma 5,1 cm. Jak to pan dr powiedział wszystko na piątkę i przezierność i wszystko na swoim miejscu. Oczywiście dzidzia też bardzo sie ruszała Powiedział ze ma bardzo już ładne rysy twarzy jak na swój wiek:-)Wiec wg usg to 12 i 2 tc. Wiec zgadzało by sie do terminu 13.08:-)

Że pan dr jest specem od płci. To jego konik i nie wiem kedy on to sprawdził, ale jak M zapytał czy coś już widać to bez zająknięcia powiedział że znowu córa. Oczywiscie jest bardzo wcześnie wiec my też sie nie nastawiamy. Ale nie szłyszałam żeby się pomylił:-)
Powiedział jeszcze ze przy połówkowym przsypomnieć żebyśmy sprawdzili przepływy w macicy(czego nie robi sie standardowo ale ze wzgledu na wywiad trzeba zrobić)
Także super a głupia mama tak sie denerwuje i funduje dziecku takei nerwy

I nie wiem co zrobić z suwaczkami

Gratuluję ślicznej córeczki cieszę się że szystko dobrze.

Dziewczynki jestem bardzo szczęśliwa że chociaż tutaj na wątku mamy same dobre wieści.
Mam nadzieję że i u mnie już wszystko będzie dobrze do końca...

Jestem dziś tylko na chwilkę 30 tc:-D:-D:-D:-D

Kasikz ja od początku miałam suwaczek ustawiony od terminu @... pierwszy dzień ostatniej @ był pierwszym dniem ciąży -o to pytają lekarze i to jedyne się nei zmienia -jeśli chodzi o usg -ja najpierw miałam ludka młodszego o prawie dwa tygodnie, na prenatalnym o tydzień a na połówkowym już tylko 3 dni -niż wynikałoby to z terminu OM... jak widzisz doganiamy i może prześcigniemy???

Dlatego moja rada -nie ważne że cykle są długie, nie ważne ile na początku było poślizgu -i tak każdy lekarz na kółku obliczy tydzień ciąży od ostatniej @.

Aga34 masz rację -same dobre wieści i oby tak zostało...

Asiu no to inna sprawa -miłej imprezy więc życzę;-)

Lilijanna proś się o zdjęcie a co!!! a jak nie to ze sobą zabieraj aparat/kamerkę i nagrywaj:tak:

Ja noc miałam koszmarną -mała tak dawała czadu ze całe podwozie mnie kłuło, ciągnęło, bolało ALE co tam -nie narzekam niech boli byleby mała siedziała w środku jeszcze do kwietnia i zdrowo rosła:tak: miłego dnia:-D

Asiu - rzeczywiście porę czytania miałaś niezłą:szok:Co ty o tej porze na nogach jeszcze robiłaś
Agatko oj ta twoja córacia to nudzi sie w tym brzuszku. ;-)Ciekawe cyz jak sie urodzi też tak będzie.
Just a co sie dzieje?

A ja dziewczyny odnosci bóli i dziwnych rzeczy. Mam co jakis czas taki dziwny ni to , ból, ni to skurcz, ni to kłucie. Na dole , tak jakby w okolicy szyjki(chociaż to pewnie nei to bo szyjka nie boli) takie dziwne ściśnięcie. Nie wiem czy tam cos sie rozciaga czy co? Kojarzycie coś takiego?

A ja wróciłam od fryzjera , boziu ile tam sie nasiedziałam. Ale w końcu jakoś wyglaam:-)

She1978, ilonka26 – wolę długą niż dużą. Może po tatusiu, ma 2 m równiutko ;-)
ilonka26 , just79 – ja zawsze mówię, że równowaga w przyrodzie musi być :-D
Aga34 – Aga i oby tak pozostało już do końca roku najlepiej albo i dłużej

13x13 – Agata 30 tc wow :szok:, jeszcze troszkę i Alicja zawita wśród nas, bardzo się cieszę. Ja wychodzę z tego samego założenia, niech jeździ, nie się rozciąga my i tak to zniesiemy, byle do 40 tc
kasikz – jak mnie od czasu do czasu nie zakłuje to zaczynam panikować, mnie codziennie coś tam zakłuje i wtedy najczulej jak potrafię masuję sobie brzuszek i mówię do ludzika, że tak tak mamusia pamięta o ludziku i niech sobie miejsce ładnie szykuje, a mamusia wszystko zniesie dla niego.

Ja w następnym tygodniu chcę iść do fryzjera, bo 12-14 jedziemy na zlot Audi i muszę jak człowiek wyglądać :sorry2:

Dziewczyny jak myślicie, lepsze jeansy z pasem ciążowym dookoła, czy mogą być też takie:

JEANSY SPODNIE CIĄŻOWE**HANNA**40 (891895383) - Aukcje internetowe Allegro

Jakby nie było pas ma dawać swobodę rosnącemu brzuszkowi, może więc nie musi występować i na tyłku? Jedną parę z pasem dookoła już mam. Teraz szukam drugiej pary. To jedyne spodnie, które znalazłam, w których nogawki będą na mnie pasować.

Jakby nie było pas ma dawać swobodę rosnącemu brzuszkowi, może więc nie musi występować i na tyłku?

Może i tak... ale co jak pójdzie w boki a nie w przód;-):-) nie wiem czy nie będzie za sztywno... bo tak zastanawiając się... pas jest po to że gdziekolwiek poszłyby te kiloski to spodnie się dostosują -nie wiem jak to wygląda kiedy pas jest tylko z przodu:confused: są ładne -jak przetestujesz to daj znać
JEANS SPODNIE CIĄŻOWE CENA HURT 34 - 58 TUTAJ 38 (874834401) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Tutaj długość nogawki to 85 cm (dłuższe od tych co pokazałaś)

reklama
Asiu może i są wygodne, ale mi jakoś z przodu się skojarzyło jakby ktoś majty Bridget Jones naciąnął na nie :-D :-) To chyba jakoś do dłuższych tunik :confused::-)

Do góry