reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

wrrrr zezarlo mi posta:angry:
kasikz GRATULACJE Pola jest przeslodka:-)
olu ja tez sie dzis klulam:) i jeszcze hiv robilam dzis i hbs
Mysza co strach cie oblecial:-pmnie tez jak uswiadomilam sobie ze jestem trzecia w kolejce w tym momencie:szok:
Asiu ja tez mam takie mysli czy dam rade czy bede dobra matka, przeciez ja nie umiem przewijac, karmic, kapac itditd mam nadzieje ze to jakos samo wyjdzie w trakcie. a na jaki sie w koncu zdecydowalas laktator?

reklama
Kaira jeszcze takie długie to troche mi się wydaję. nie przemęczaj się przy tym sprzątaniu:)ja odkurzyć muszę
Lucy ja hiv miałam przed tamtą ciążą:) bo jakieś darmowe badania mi się trafiły i bardzo dużo zrobiłam. choć mnei to by ktoś w tramwaju musiał przyatakować bo ja mam od zawsze jednego chłopa i on mnie(mam nadzieję:p)

Na pewno będziemy wszystkie dobrymi Mamami. Tyle kobiet dało radę, my też damy, nie? ;-)

LucyF na taki: LAKTATOR MEDELA MINI ELEKTRIC (1170190291) - Aukcje internetowe Allegro Na SR polecali albo ręczny Aventa, albo Medeli. Na temat Aventa mówili, że jest z twardego plastiku, który przy jakimś upadku lub mocniejszym uderzeniu ma tendencje do pękania, pasuje tylko do butelek Avent i że przy nawale pokarmu nie radzi sobie za dobrze ze ściąganiem. A co do Medeli to mówili, że pasują do niego wszystkie butelki z wąskim gwintem i że jest z bardziej miękkiego plastiku. A także że ręczny można przerobić na elektryczny. Dotykaliśmy, sprawdzaliśmy... Dlatego wybrałam Medelę.

I nic się nie martw: ja też w życiu (mimo, że w rodzinie M jest dużo małych dzieci) nie karmiłam i nie przewijałam noworodka. Ale wierzę, że my kobiety jesteśmy na to po prostu zaprogramowane :-) A ja w swoim przypadku liczę na pomoc M. Choć jakiś plus jego przeszłości...

Wow! O 9.15 wysyłałam kasę za laktator, a już dostałam inf, że wpłata dotarła do sprzedającego... To się nazywa tempo :-)

ola, dobre z tym tramwajem:-D sie usmialam:-D ja tez nie powinnam go miec ale ....
Asiu no wlasnie ja tez sie nad nim zastanawialam ale poczekawm na Twoje wrazenia z uzytkowania i wtedy kupie:tak:

kasikz WIELKIE GRATULACJE !!!!

wielki-bukiet-kwiatow_duze-zdjecie_896.jpg

teraz She kolej na ciebie :-):tak::tak::tak::-)

Lucy ale warto zrobić ,czemu nie.zawsze kolejny punkt do bycia spokojną.widzisz tramwaj neibezpieczny pojazd:) dobrze,że samochodem jeszcze jeżdzę:)

Asiu to nie takie trudne z tym przewijaniem:) ja mam siostrę 7letnią i przeżyłam przewijanie,kąpanie itd.najfajniej jak w wannie z nią się kąpałam a ona cyca chciała i mojego łapała:) ale myślę,ze swoje to inaczej i tak,no i M się ze mnie śmieje, bo ja zastanawiam się intensywnie nad przewijaniem chłopca:) z dz nie ma filozofii a ten mały siusiaczek jakoś przeraża mnie. wyobrażam sobie chwile nie uwagi i obsikanie:)
ciesz się ,ze Twoja:) bedziesz tulić słodziznę a my nadal panikować

KasikZ Gratuluje niech Pola rośnie zdrowo i wracajcie do nas!!!!

Wiecie co a ja jak zobaczyłam kolejne maleństwo na naszym forum to się popłakałam tyle wszystkie czekamy na ten mały cud i wiem że wszystkim się uda i będziemy najlepszymi mamusiami pod słońcem:tak:

Ola twój suwaczek pięknie mknie i dobrze że Juluś daje o sobie znać!!!

She to ja już nie będę mówić że teraz twój kolej tylko Emi na pewno będzie wiedziała kiedy ma wyjść na spotkanie mamusi i tatusia;-)
A ja też byłam dziś na pobraniu krwi i zapłaciłam 90 zł :wściekła/y: bo musiałam zrobić awidność toksoplazmozy bo mam przechorowana ale moja lekarka woli jeszcze sprawdzić jak stare jest to zachorowanie i jeszcze tarczycę swoją kontrolowałam. Ciekawe co tym razem wyjdzie?

Pozdrawiam !!!!

reklama
Ewela, Just, Agatko z doświadczenia: ile powinno się mieć pieluch tetrowych a ile flanelowych?

Ola hehhehe... To sikanie chłopców też mnie rozbrajało. Ale dziewczynki nie są lepsze. Mała Madzia (córeczka mojej szwagierki) była przewijana. Mój M niczego nieświadomy wszedł do domku (to było na działce), popatrzył na Małą, a ona tak się w sobie wtedy spięła, że nagle kupa jak nie wystrzeliła to zatrzymała się pod nogami M... Dobrze, że w szwagierkę nie trafiła ;-) Śmiechu było co niemiara, zwłaszcza, że odległość była dość znaczna :-)

Martusionek dziękuję za nieprzypominanie :-) 90zł?! O matko...

Ostatnia edycja:
Do góry