reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

hejka!

Największy zonk dla mamuśki to jak odkłada wrzeszczącego bobasa, a on po położeniu do łóżeczka przestaje wrzeszczeć ;-) właśnie tak miałam. ja tu cuduję, cyc, przytulanie, kołysanie, a mu się święty spokój marzył ;-)
ale kwęka za ścianą, więc pewnie zaraz z butelką będę lecieć

ale ale, najważniejsze, że przez chwilę pocycał, nie wiem czy coś wyssał, czy jako smoczek mnie poraktował, ale najważniejsze, że chciało mu się :-)

Kasikz, co do clexane, to ja miałam odstawione już w kwietniu, więc nie miałam dylematu. Ale na szkole rodzenia położna z żelaznej mówiła, że jak od ostatniej dawki mniej niż 12 h minęło to anestezjolog raczej nie da znieczulenia

Lili, pokłony biję za ten upór w sprzątaniu!!!!!! ja brzucha nie mam, a zabrać się za nic nie mogę

Co do rodzeństwa dla malucha, to mój T ciągle gada szymkowi o siostrzyczce ;-)

reklama
O matko! Ewela ale fajne zdjęcia! :-) Śliczna para :-)

Just i będziecie próbować do skutku aż będzie dziewczyna? :-) Może się zrobić niezłe stadko przy złośliwości losu :-) Nasz znajomy tak próbował i dopiero za 4 razem się udało :-)

Ewela28 - ja nie widzę tak samo jak She - komunikat ten sam. A jaką masz teraz miseczke? Ile Ci urosły po urodzeniu kiedy zapełniły się mlekiem? :-p Ok widzę już zdjęcia - super Mamuśka wyglądacie razem w tym piachu :-)
She - wiem o co Ci chodzi z finansami, my mamy w przeciwieństwie do Ciebie inaczej, bo chata duża 300 m2, dwa ogrody, działka, tyle zostawili Teście A., co prawda musimy spłacić szwagierkę za połowę domu, ale to jest i tak mało w stosunku do tego co mamy. Jedyne co musimy to to wszystko utrzymać w ładzie. Aczkolwiek łapią mnie czasem rozterki finansowe też i wtedy i zresztą nie tylko wtedy sobie myślę, że wolałabym iść do Teściów na kawę niż z takim gmachem wielkim mieć do czynienia :-( A po drugie moje dzieci nigdy nie poznają tych dziadków, ja ich nigdy nie poznałam zresztą też i czasem to mimo wszystko boli :-(
Just79 - no bo matka biadoli i biadoli a mi się poleżeć chciało :-D U nas będzie do skutku syn próbowany, odwrotna sytuacja niż u Was :-D Zmobilizuj się chociaż do jednego zdjęcia Synka dobrze?

Ostatnia edycja:
Asiu, nie oszalałam ;-) I mi prawdę powiedziawszy wszystko jedno czy chłopiec, czy dziewczynka, ale chciałabym mieć jeszcze drugiego dzieciaczka, chociaż starsza od Ciebie jestem z tego co mi się kojarzy ;-)

Ewela, super fotki :-)

Właśnie sobie uświadomiłam, że jakoś mało zdjęć mam razem z Szymkiem, w większości synek sam na fotkach jest.
A poza tym dzisiaj dostałam linka do zdjęć przyjaciółki, która dopiero co urodziła i tak myślę sobie, kiedy mój człowieczek taki malutki był, toż to było dawno dawno temu !!!
Niesamowite, że noworodki mają na początku takie szponowate, pomarszczone stópki i rączki jak bardzo starzy ludzie, dopiero później zbiera się na nich tłuszczych i robią się takie bobaskowate :-)

Ewela28, Just79 - to jak już jesteście, zdradźcie mi czy macie nocne lampki do używania w nocy, żeby dzieciaka nie rozbudzić, czy zapalacie górne światło?

Lili, ja mam przy przewijaku taką lampkę: IKEA | Oświetlenie | Lampy stołowe | GRÖNÖ | Lampa stołowa

A co do wcześniejszego pytania o antykoncepcję to u mnie póki co są gumki, a jak dostanę @ to może spróbuję się przestawić na kontrolę śluzu i temperatury.

Właśnie zobaczyłam, że allegro przysłało mi jakieś zestawienie za lipiec i teraz zobaczyłam, ile w sumie wydałam :-O jakoś każdy zakup z osobna było łatwiej strawić, niż tak zobaczyć to wszystko razem

Ostatnia edycja:
Dziewczyny posłuchajcie sobie piosenki Sami:

gdy bd umiera : MP3.Teledyski.info - darmowe mp3, wyszukiwarka mp3, download mp3

Jak ją usłyszałam, to normalnie zobaczyłam Grześka tam u góry. Ale każda z nas pewnie będzie miała inne skojarzenia. Się kurcze popłakałam jak jej słuchałam. Rok temu byliśmy w komplecie. Przed wypadkiem Grześka w basenie. Nikt z nas wtedy nie podejrzewał, że ten wypadek to tylko wstęp do tego co miało się wydarzyć później... Ech...

Lill moja Emi też nie pozna dziadka ze strony M. Jego Tata już nie żyje. Ja sama nie znam Taty mojej Mamy, a Tatę mojego Taty pamiętam jak przez mgłę, bo zmarł jak byłam mała. Smutne to... Zawsze jest coś co mogłoby wyglądać inaczej... Szkoda, że nie mamy na to wpływu.

Just o rok? To kiedy zaczynacie działać? :-)

A skoro już mowa o lampkach. Czy to prawda, że na początku dzieciaczek powinien spać przy włączonej lampce całą noc? Tak mi ostatnio mówiły 2 młode mamy. Ale jakoś nie pamiętam takich informacji np. ze SR.

Mojemu psu coś stanęło na żołądku. Porzygał się na środku pokoju. Biedny wiedział, że nabroił i stał jak skamieniały. Jakby się bury spodziewał. Bidulek... Pogłaskałam i sprzątnęłam. Trzeba się przyzwyczajać... Niedługo nie tylko takie rzeczy będę wycierać ;-)

Jaki rozmiar ubranek wpakować do torby na chwilę po urodzeniu? 56 czy lepiej 62? Czy taki i taki? Matko, ile człowieka czeka dylematów nim się spakuje... :-)

Ostatnia edycja:
Witam własnie odebrałąm wyniki badań i wszystko jest normie morfologia, mocz, czasy, tarczyca w normie ft3,4 też tylko inr 0,88 i nie wiem czy nie jest dalej za gęsta ta krew, Lekarz mówi że jest dobrze. A tak to po wczorajszej wędrówce przespałam w końcu 1 noc bez wstawania do ubikacji, wczoraj brzuch mi dawał w kość tak mnie pobolewa te podbrzusze i pachwiny że nie mogę za dużo chodzić.Dziś leże i odpoczywam muszę zacząć sprzątać ten mój dom ale dam sobie jeszcze 2 tyg odpoczynku i biorę się do roboty:)
A co do 2 dziecka ja bym chciała nieważne ile ważne żeby było zdrowe. Mamy dom, obydwoje pracę i za dużo start za nami.Mój mąż często mi mówi że tak smutno czegoś mu brakuje, a szczególnie jak ja jestem w pracy na nocki. Nam już przeszedł okres dorabiania się pieniędzy, chcemy teraz spokój. Ja po porodzie na pewno już nie wrócę na 2 etat. Nie chce mi się, nie mam takiej potrzeby.
Większość dziewczyn mojej rodziny i koleżanek po pierwszym porodzie dało sobie spokój, ja mam nadzieję że postaramy się szybko o rodzeństwo:)Teraz chce urodzić mojego skarba i ciesze sie że już tyle czasu mi minęło jeszcze troszkę i maleństwo będzie z nami.Zmykam gotowac obiadek i czekam na nowe WIEŚCI:)

reklama
Mój kot chyba czuje że coś sie dzieje. Nie dosć że drze to nasikała na ściane:( A to kotka wysterylizowana -ciekawe = nigdy jej sie nie zdarzało.

Just - Mi pani dr mówiła ze znieczulenie to spoko, bo to dawka straszenie mała. Ale i tak mam obawy , jak wezme wieczorem i w nocy sie zacznie i mam tak szybko urodzić . To sama nie wiem jak mam ogarnać sie z tym lekiem
Asiu - ja spakowałam wogóle 62. Chyba jedno 56. W domu bede kesperymentować. Bo jak Pola ma byc taka długa to wogóle nie wiadomo czy wejdzie w 56
Ewela - ja też chce plaży:(

Ja też mam nadzieje na jeszcze jedno lub 2 dzieciaków:)

Ostatnia edycja:
Do góry