reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Lili no niełatwa decyzja, najlepiej żeby mała sama wyszła. Myślę, że jak pisze Pati codzienny seks wskazany:-p, gdzieś słyszałam, że pomaga rozrzucenie zapałek na ziemi i zbieranie ich jedna po jednej, ponoć działa:-D
Mysza, smutna ta wiadomość od Was z listopadówek:-( Dowiedzieć się na takim etapie, że serduszko nie bije jest na pewno bolesne.
Pati, fajny ten sprzedawca, ciuszki ma super:tak:
Ja pospałam dzisiaj w dzień kilka godzin więc teraz w nocy pewnie będzie mi trudno zasnąć. Zobaczymy planuję obejrzeć, "Plan B" z J.Lo:tak:

Witam

Dziewczynki jak tylko na chwilkę. Nie piszę i nie mam kiedy poczytać bo jesteśmy z K w Wiśle na wakacjach do niedzieli.

Ale pamiętam i za każdą mocno trzymam kciuki!

Pozdrowionka!

Witajcie dziewczynki!
Wybaczcie, że się ostatnio nie odzywałam, ale jakoś zabrakło czasu a potem zamiast napisać, że u mnie wszystko w porządku to chciałam najpierw nadrobić lekturę. I nawet mi się to udało, ale niestety było tego tak dużo, że już się pogubiłam co chciałam każdej odpisać... :no:

Lilijanna, Kasikz czytam tu z niecierpliwością co u Was a Wy jeszcze w dwupakach :szok: Coś się nie spieszy tym maluszkom :-D Lilijanna to faktycznie masz dylemat co w tej sytuacji zrobić :no:
Co do lampki to ja sobie kupiłam przełącznik do lamki nocnej za pomocą którego reguluje się natężenie światła, więc wtedy w nocy będę mogła włączyć takie całkiem malutkie.

She Ty pisałaś o skurczach. Ja mamjak opisałaś już od kilku tygodni i to z dużą częstotliwością, więc na ostatniej wizycie u lekarza w czwartek sprawdził on czy nie ma już jakiegoś rozwarcia, ale na razie wszystko zamknięte, więc póki co nic się nie szykuje.
G tylko namawia Alana aby ten przypadkiem nie przyszedł do nas po terminie bo tata już się nie może strasznie doczekać :-D

A ja chciałam się z Wami podzielić czego się nauczyłam na ostatnich zajęciach SR. Otóż oglądaliśmy na nich film "The happiest baby on the block" gdzie jest pokazane jak uspokoić szybko i łatwo dziecko aby przestało płakać (to się tyczy niemowlaków). Ja wcześniej słyszałam już o książce pod tym samym tytułem (autorem jest Harvey Karp - lekarz pediatra) i akurat zamówiłam sobie DVD w bibliotece, bo stwierdziłam, że ja książkę mogę przeczytać, ale G to prędzej obejrzy ze mną DVD. Po tym jak je obejrzeliśmy na zajęciach to potem po odbiorze jego z biblioteki widzieliśmy je jeszcze 2 razy (raz po angielsku a raz po hiszpańsku, żeby teściowa też dobrze zrozumiała ;-)) Jak dla mnie rewelacja :-) Książki jeszcze nie czytałam, ale to video jest super, bo można zobaczyć jak ta metoda działa na dzieci w praktyce. Z tego co widziałam wygląda na to, że nie ma polskiej wersji tej książki, ale na youtube możecie znaleźć krótkie programy a autorem książki. Wpiszcie "The happiest baby on the block" albo Harvey Karp. Polecam!!!

A teraz się żegnam, bo dzisiaj chcemy obejrzeć jeszcze inny filmik o dzieciach - tym razem o ich języku. Zostało coraz mniej czasu, więc trzeba się doszkalać ;-) Przez co niestety mam mniej czasu na BB, gdyż zabrałam się za czytanie książkowej literatury. Właśnie czytam fajną książkę o rozwoju mózgu u dzieci :tak:

Będę zaglądać, żeby sprawdzić jak tam wygląda sytuacja podporodówkowa :-)

Wpadam na chwilkę z informacjami po wizycie...

Szymonek super lekarz też! Dalej ułożony pupką w dół... i waży 830g moje Szczęście malutkie!
Obiecał dr że zapyta jutro o SR...i jak tylko uda się wykombinować miejsce to mnie zapiszę. informację będę miała w tej sprawie popołudniu.
I generalnie wydaje mi się że to lekarz z tych z którymi idzie wiele załatwić a przy tym konkretny i rzeczowy. I przystojny :-D
CHoć muszę Wam przyznać że sprzęt nie taki do jakiego jestem przyzwyczajona...i kurde musiałam się na tym ekranie doszukiwać...no ale cóż, nie to jest najważniejsze choc przyzwyczajenie do super wyposażenia w gabinecie dr Rogiewicza zrobiło swoje.

Lili, Kasikz jak tam nocka minęła ?!?

Pati ja u tego sprzedawcy kupowałam kiedyś swetry...i w sumie to średnio jestem zadowolona, bo jak zamówiłam to okazało się że kolorów który chciałam już nie ma...oczywiście takie kwiatki wyszły jak już kaskę przelałam...ale rozmiar nie jest duży...i w sumie zastanawiam się czy na jesień upcham w nie brzuszek.
Faktycznie fajowe te ciuszki...choć jak ktoś dobrze zauważył kiedyś oni to w ciuchach wyszukują i sprzedają 5x drożej.

Miłego dnia Wam życzę!

Pati - ten sweterek super, bardzo mi się podoba,:tak: znam problem remontowy, :-(ja powiedziałam, że w życiu nie bierzemy się za remont góry dopóki nie będzie uregulowana sytuacja spadkowa domu :confused2:, piętro remontowaliśmy, bo chcieliśmy w czyściutkim i ładnym mieszkać.
Jeżynka - czyli problemy ze snem dalej? :sorry:
Mysza84 - to dobrze, że jesteś zadowolona z nowego lekarza, dwa super, że Synek rośnie i wszystko ok. :tak:
wiolka_1982 - odpoczywajcie sobie ile wlezie ;-)
Aneczka_77 - no myślę, że czytanie książek i oglądanie filmików nie raz Wam pomoże w konkretnych sytuacjach, a to już duży plus :tak:

A ja w nocy jak wstawałam na siku to w głowie pojawiła się nagle taka myśl i od razu byłam spokojniejsza
"co ma być to będzie, nie będziemy wyciągać na siłę, chyba że zacznie przeginać, niech sobie siedzi i sama zdecyduje kiedy chce do nas wyjść, poczekamy"

Zaczynam się czuć momentami jak chorągiewka na wietrze, raz takie myśli, raz takie, ech ;-)

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro jak nie macie kasy to tutaj nie patrzcie, ja u tej osoby kupilam kombinezon zimowy i jest super wiec polecam ;-) teraz tez mialabym ochote wydac pare stówek u niego hihi

Lukałam wczoraj aukcje tego goscia, rzeczywiscie ciuszki sliczne,ale cenie sie tez. Jednak czasem warto wydac troszke wiecej.

My miielismy pobudke o 4 rano , masakra jestem niewyspana :eek:

mysza wystawilam juz troche,:-)ale zostalo mi jeszcze pare i nie moge sie zebrac,zeby je wystawic. :confused2:

Lili trudne decyzje przed Tobą... ale jak zostawisz to Adzie to ona na pewno wybierze najlepszy dla siebie moment.

ewela miałaś nam linki podesłać do tych aukcji

Ja sie położyłam jeszcze po 8 i niedawno się obudziłam :-)

U mnie w nocy raczej spokój. Wieczorem było pare skurczykow ale nic więcej. Wiec czekamy dalej. Dzisiaj jest termin wg usg tego robionego w 32 tc. :)
Ewela - moze w dzień uda ci sie złapać chwilke snu
Lili - czyli rozumiem że w czwartek nie będziesz wywoływać? A ja w czwartek też ide na ktg:)
Pati - ładny ten sweterek - ale ja na pewno z brzuchem bym sie w niego nie wpakowała
Aniu - fajnie ze macie mozliwosć obejrzeć te filmiki.
Asiu - dzisiaj już wtorek:)
Wszytskie was pozdrawiam
Moj kot dalej sie drze:( Już siły brak

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem padnięta, bo spałam tylko od 4 do 6, ale za to szczęśliwa, bo mój M dojechał cały i zdrowy :-) I jeszcze nim zasnął to się poprzytulaliśmy :-) Śmiałam się, że to jeszcze nie czas na 3xS, ale nie słuchał :-)

Lill ja chyba bym czekała na to aż Mała będzie gotowa do wyjścia sama z siebie. Wiem, że rodzić przy swoim lekarzu to lepsze samopoczucie, ale... Chyba ważniejsza jest Ada, co?

Kasikz a w nocy chociaż śpi? Bo jak tak drze się non-stop to faktycznie idzie oszaleć...

Mysza czyli zdradziłaś gina z DDTVN? ;-)

Wiolka miłego odpoczynku. Odezwij się po powrocie :-)

A u mnie szaro, buro i ponuro. I gdyby nie deszcz, to byłabym cała w skowronkach, bo w sumie odpowiada mi taka pogoda. 22st, ale bez upału i słońca. Miodzio... Tylko przez niewyspanie mam strasznego lenia... A jutro na jeden dzień do pracy... Nie chce mi się ;-)

Do góry