reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

a ja jestem jedynaczka i nie chcialabym miec tylko jednego dziecka wiec o ile wszystko pojdzie dobrze to planuje miec kolejne:) i to dosc szybko bo w moim podeszlym wieku nie ma sie co dlugo zastanawiac.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dopiero wstałam:-DJem śniadanko. I póki co czuje się jakbym nigdy nie miała urodzić. Wieczorkiem czuje się tak że nie wiem czy to już czy nie a rano jakby to nigdy miało nie przyjść. Kurcze najgorsze to czekanie. Mój M wczoraj prosił Pole żeby wychodziła bo nie chce mu sie iść do pracy:)
LucyF - ja te rzeczy mialam poprzednio wiec nie miałam problemu. Ale w panike wpadłam w 35 tc:-)
Just - napisz jak to z tym clexane. Bo ja co wieczór mam panike czy brać czy nie brać. I nie wiem co robic

zaraz dobije mnie moj kot. Ma urojoną ruję:( I drze sie jakby ktoś ja obdzierał. :( Oczywiscie chodzi że w domu nie ma faceta:) Bo ja to ble baba i to w ciaży

She – jak M. chce drugie i Ty chcesz drugie, to dlaczego Emi ma być jedynaczka? :eek: Nie licząc syna M. Kochana wszystkie jak jeden mąż twierdzą, że z chwilą położenia dziecka na brzuchu zapomina się o bólu, póki co wierzę im, jak to będzie się okaże :-p

GosiaLew – ja wychodzę z założenia, że jak trzech się naje to i dla czwartego starczy, gorzej chyba potem w wieku szkolnym dopiero, jak trzeba zakupić podręczników mnóstwo, ale tu też właśnie jeden z powodów, dla którego chcemy rach-ciach, a po drugie chyba łatwiej się dogadać gdy różnica wieku jest mniejsza, choć między mną a moim bratem jest 11 lat różnicy, to mogę z nim pogadać o wszystkim, a gówniarz po swojemu doradzi, a jak nie doradzi to chociaż wysłucha, a siostra mimo, że 3 lata młodsza to jak bliźniaczka, czuja ma takiego, że szok :eek:

Kasikz – widzę, że naszym małżom szybciej na tą porodówkę niż nam i naszym Córciom :-D:-D:-D

Przed LucyF jest jeszcze Aneczka to fakt, ale jak dzisiaj zajrzałam na naszą cud-listę, to Aneczki tam nie widziałam :sorry: I tak sobie patrzałam, że nikogo nie ma na wrzesień :-p Ale to już chyba nie do nadrobienia :-D

Zadzwonił A., że nie chce mu się w pracy siedzieć i zwalnia się już o 15 (pracuje do 17) i jedziemy na KTG i dowiedzieć się co i jak, bo ile można czekać :-D:-D:-D

A ja sprzątam kuchnię, teraz chwila odpoczynku, bo schną mi opakowania na makaron itp. No bo zaczęłam od obmycia szafek, eee no to jeszcze półki w środku, eee no to mi odbiło i zaczęłam przerzucać makaron, ryż i inne rzeczy do misek i pomyłam też wszystkie pudełka :eek:
W każdym razie 1/4 kuchni sprzątnięta dopiero :baffled:

Witajcie kochane brzuchatki i mamusie :-)

She dopiero zauwazyłam tego linka do Ministerstwa. To chyba dostane jak pobieram zasiłek rodzinny,bo w zeszłym roku jak Bartosz szedł do zerówki to dostałam 100zł . zobacze jak tam pojde,bo musze jeszcze zaswiadczenie o zarobkach mojego D przedstawic.

Co tez chciałam rzec, przypomniało mi sie,ze przed porodem duzo sie kochałam ze swoim D. ponoc to przyspiesza,no i chyba przyspieszyło. Takze dziewczyny, odstawcie sprzatanie,a zacznijcie kochanie :-)

Juz sie nie moge doczekac zdjec waszych skarbów :tak:;-)

A to my z wczorajszego spacerniaka

Zobacz załącznik 270335 Zobacz załącznik 270336

A i wogole jestem wsciekła:wściekła/y:, nie moge dostac zadnej sukienki :-((typu bombka,zeby brzuch mi zakryła) ,bo mam za duze Cycole :szok::szok::szok:

Boże Lill rośniesz na moje guru... Normalnie podziwiam Cię za ten upór w sprzątaniu. Masz czyściej niż w szpitalu chyba :-)

Czemu zastanawiam się nad drugim? Po pierwsze nie jestem już najmłodsza. Po drugie: nie chciałabym tak rach-ciach zajść. Po trzecie: 2 pokoje to na 2+2+pies trochę jednak mało, a na większe nas stać nie będzie. Po czwarte (ale chyba najważniejsze): nie wiem czy udźwignęlibyśmy to finansowo. Połowa pensji M idzie na jego błędy przeszłości. Moja pensja też ma swoje granice kończenia się. A dzieci powietrzem nie wykarmię. A jak przyjdzie szkoła, o której sama wspomniałaś to... No cóż... To nie te czasy, kiedy dzieci po sobie dziedziczyły podręczniki, bo nic się nie zmieniało. Teraz co nauczyciel, co szkoła to inne wymagania. A podręczników cała masa. Za konkretne ceny. Ja wychodzę z założenia, że nie sztuka mieć garstkę dzieci. Sztuka to zapewnić im godne życie.

Ewela nie wiem jak inne Dziewczyny, ale ja załączników nie widzę :-( No popytaj o ten program. Zawsze to kilka złotych do przodu :-)

reklama
A ja jak klikam to widzę taki komunikat:

Invalid Załącznik specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Do góry