reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Hej,
ja to wymiękam przez te upały
gardło boli dalej, ale ssam tantum verde, chyba pomaga. Najpierw kupiłam sobie w sprayu, ale to był zły wybór, bo jak sobie psiknęłam, to leciałam zaraz wymiotować, więc przeszłam na pastylki do ssania lemon.
Poza tym cały czas mi mdło - gardło i mdłości to nie najlepsze połączenie, odruch wymiotny mam nawet po wodzie, w ogóle przez to piję za mało i boję się, że się odwodnię w końcu, chociaż jem dużo owoców, to tam wody jest. Próbuję sprzątać, ale jest to trudne, ja mam mieszkanie z oknami od zachodu i tutaj całe popołudnie słońce wali, za niedługo się zacznie, zresztą nawet rano u mnie w mieszkaniu jest 29 stopni. .

Sorki, że nie poodpisuję, ale nie mogę się skupić.

reklama
Gosia znam ten bol wczoraj jak wrocilismy o 21-ej ze Szkoly rodzenia to u mnie w sypialni bylo jedyne 30 stopni:)
She kciuki mocno zacisniete:tak:

Ola** niestety w Stanach nie rozpieszczają pracowników i pojęcie zwolnienia lekarskiego właściwie nie istnieje :-(. Jeśli się jest bardzo chorym to dostanie się orzeczenie o niezdolności do pracy i wtedy się nie pracuje. To przysługuje np. przez 6 tygodni po porodzie (przynajmniej w tej firmie gdzie ja pracuje, bo w innych może być inaczej, chociaż generalnie jest podobnie). Normalnie jak się jest chorym to się dzwoni do szefa i się nie przychodzi do pracy. Ale zdaje się, że teoretycznie to takich dni może być 5 w roku. Wczoraj wyszliśmy z pracy już ok. 13:30, chociaż głównie dlatego, że G czuł się źle przez to jego przeziębienie, ze mną już tak źle nie było, ale przyjechaliśmy wspólnie, więc wolałam wrócić z nim niż prosić kogoś aby mnie odwiózł po pracy do domu. Mam przynajmniej o tyle dobrze, że mój szef nigdy nie robi problemów jeśli chcę się zwolnić i jechać do domu. G dzisiaj został w domu, bo przez to przeziębienie nie mógł spać w nocy, więc się za bardzo nie nadawał do pracy. Ma zamiar pracować w domu, ale póki co wygląda na to, że jeszcze śpi.
Olu nie przejmuj się tym, że nie czujesz jeszcze maleństwa tyle ile byś chciała. Już nie długo nadejdzie czas kiedy te ruchy i kopniaczki będą wyraźne i częste :tak: Na razie jeszcze jest wcześnie.

Mysza84 super, że Szymonek się zdrowo i pięknie rozwija :-)
Ja na ból głowy biorę Tylenol. To jedyny lek, który pozwalają tutaj brać w ciąży.
Moje maleństwo przekręciło się głową w dół już po 30 tc, więc Szymonek jeszcze ma czas ;-)

Lilijanna Ty lepiej pakuj tę torbę, bo Ada ma już niemal zielone światło, więc może się zjawić w każdej chwili :tak: Dobrze, że meble udało się ustawić :happy:
A mnie dzisiaj w nocy dokuczały takie bóle a la menstruacyjne, ale nie takie bardzo silne :baffled: Rano przeszło, więc to chyba nic groźnego.

She1978 dasz radę! Jeszcze tylko trochę pracy i potem już będziesz wypoczywać ;-) Z wynikami poczekaj na opinię lekarza i co on Ci poradzi. Trzymam kciuki, aby jednak wszystko było dobrze I przestań już szukać informacji w necie, bo znajdziesz tylko złe wiadomości. Moje nogi jak opuchną to też opuchlizna w nocy nie schodzi. Czasami jak się budzę w nocy to mam wrażenie, że cała jestem jeszcze bardziej opuchnięta niż w dzień. Zauważyłam jednak, że faktycznie picie dużej ilości wody pomaga nieco na opuchliznę i teraz jak piję więcej już nie jest tak źle.

Kasikz ale masz super :-) Gabinet kosmetyczny w domu :-D

U mnie też gorąco. Do tego stopnia, że mimo, że normalnie nie lubię klimatyzacji tak teraz jest włączona w domu non stop.

Witajcie zarosniete pipuszki :-)

Ale upały :szok: jak w tropikach, a dzisiaj u mnie cos pochmurno,ale dusznoo strasznie.

13x`13 ja wlasnie dopajam koperkiem tak polozna doradzila i pomaga przy tym na brzuszek. A kto ci powiedzial,ze nie wolno? Przeciez to zalecane.

She trzymam kciukasy :-)

A oto Tomcio - pozdrawia wszystkie e -ciocie
Zobacz załącznik 264115

ola** nie martw się. Masz jeszcze czas na poczucie porządnych kopniaków maleństwa. Ma ono jeszcze dużo miejsca więc go nie czujesz codziennie. Ja też nieraz bardzo delikatne łaskotki czuję i nie wiem czy to mój synus czy jelitka :-) Ginka mi powiedziała że jeszcze mam czas. Więc główka do góry wszystko napewno jest dobrze :-)

reklama
Do góry