reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

No niestety płukanie wodą z sodą skończyło się odruchem wymiotnym więc nici z tego. Pewnie skończy się na tantum verde
A mi w ogóle tak strasznie niedobrze, pobolewa mnie żołądek. Nawet woda do picia mi już nie wchodzi tylko sok jabłkowy toleruję.

reklama
Gosia ja tez jakos tak w 9 tyg mialam bol gardla i moja rodzinna polecila mi tymsal do psykania wiec moze to wyprobuj:) a co do pobolewania zoladka to mnie np zawsze po soku jablkowym boli
olu no to moze jakas ksiazka albo jakis film bo jak czlowiek ma luzne mysli to nie ma z tego nic dobergo jedynie przygnebienie( znam bo sama to czesto przerabiam) a najlepszym sposobem akurat dla mnie jest ksiazka:) wtedy nie mysle

IMG00006-20100711-1602.jpgIMG00004-20100711-1552.jpg

Wstawiam zdjątko z naklejkami w Poli pokoiku

Ostatnia edycja:
Kasikz to tapeta czy nalepki na pomalowaną normalnie ścianę? ładniutko,ja mam jeszcze etap remontowy przed sobą:)
Gosia no fakt,że ja w tej ciąży mam odpuszczenie na mdłości i wymioty i sporadycznie mnie coś łapało więc płukać mogłam czym chciałam:)
Lucy po książkę sięgnęłam wczoraj wieczorem i to faktycznie dobry pomysł,w końcu u taty byłam.przeprowadził się do domku i hopduje poziomki malinki:)itd podjadłam i pobyłam na powietrzu,maleńki ogródek ,ale zawsze coś.teraz wróciłam coś posprzątam i filmik pewnie jakiś obejrzę.i tak kolejny dzień minie
;0)

Oluś dokładnie zajmij sie czymś i czas minie.
A to są naklejki na pomalowanych ścianach. Na zywo sa ładniejsze niż na zdjeciach:)
Dziewczyny mam głupie pytanie jak się sterylizuje rzeczy? GOTUJE sie je czy jak?

GosiaLew – oj zazdroszczę tych spacerów plażą. :zawstydzona/y: No my już plany mamy, one co chwilę się zmieniają, bo człowiek to zobaczy to tamto, robić już robimy. Na ogród doskonały trzeba sobie dać 5 lat, bo to krzewy muszną urosnąć, tuje itp. No więc cierpliwie będziemy robić i czekać na efekt. :tak: Mi zapisali na gardło tabletki do ssania – ISLA. W ciąży jak najbardziej tak, pytałam się dodatkowo gina.
Kasikz – ja jutro lecę do okulisty, jestem ciekawa co mi na kwitku zapisze. Kasiu jak na kogoś kto ma leżeć to u Was praca do przodu mknie, naklejki super. :-) O działce w tamtych rejonach nie słyszałam, ale może jakieś KUP-DOM?
Ola** - jak nie masz co pisać, to nuda ciążowa i tak trzymać. Olu przytulam mocno, trzymaj się te tygodnie za chwilkę miną :tak:
LucyF – jakie książki lubisz czytać? Bo ja tez mól książkowy i często i gęsto w pociągu chłonę do zabicia czasu. Choć teraz duzo mniej, bo w pociągu po prostu śpię :-p

A my dziś leniwie cały dzień na ogrodzie, śniadanie na ogrodzie, obiad na ogrodzie, drzemka na ogrodzie, laptop na ogrodzie - muzyczka leci, kolejne kwiatki posadzone. Dobrze, że ogród mamy częściowo w cieniu non stop. Jest tak ciepło, że A. polewa mnie od czasu do czasu wodą z węża - jestem Mama Hipcia Mokrego Podkoszulka :-D:-D:-D

We wtorek wstawię Wam kilka fotek z ogrodu, co też wykombinowałam do tej pory ;-) Jutro pracowity dzień nad papierkami, wieczorem meble wjeżdżają do salonu i zacznie się układanie w szafach - pewnie do końca tygodnia mi zejdzie, bo trzeba to wszystko znieść z piętra wyżej, a mój brat pojechał na obóz i wraca dopiero za dwa tygodnie, a ja nie mogę tak długo czekać, a reszta świata zagoniona. :-( Jego pomoc przy wnoszeniu tego na górę była nieoceniona.

EDIT - Kasia a co chcesz sterylizować? Butelki? Gotuje się we wrzątku - kwestia zanurzenia tego na parę sekund. Ciuchy - dobrze żelazkiem przejedź.

Ostatnia edycja:
Lili no ja glownie gustuje w thrillerach :) ale w zasadzie to czytam duzo i roznych rzeczy teraz np jest taki cykl ksiazek stephena clarka o Angliku ktory mieszka we Francji i super sa opisane wszystkie dziwactwa francuzow, duza dawka humoru i luzu. przeczytalam 3 a sa jeszcze dwie wiec pewnie zakupie w najblizszym czasie:tak:to Cie czeka pracowity okres, tylko sie nie przemeczaj.
kasikz zajefajne te naklejki:tak:tak jak Lili pisze do sterylizacji glownie goraca woda
olu glowa do gory a jak Cie najda kiepskie mysli to pisz bedziemy cos na to probowaly zaradzic:tak:
a ja sie obzarlam grilowych pysznosci az cos mnie boli w zoladku albo gdzies tam bo teraz to coraz trudniej zlokalizowac:)

chodzi mi o sterylizacje np. nakładek na cycki , bo mam wklesłe i chce wziąść je do szpitala na wszelki
Torba prawie spakowana, moge spokojnie dalej leżęć:)
Bardziej myśleliśmy o działce, a z czasem pomyślimy tak żeby na weekend móc uciec z tego zgiełku

Ten upał jest straszny.
Ja byłam na działce u rodziców, fajnie, ale tak gorąco, że gdyby nie to, że mają pawilon ogrodowy rozkładany to bym nie wytrzymała.

Ból gardła nie przechodzi. A wręcz pogarsza, bo mi przez to bardziej chce się wymiotować. Zrobiłam sobie wodę z miodem i cytryną, nawet to znośne jest ale płukać nie mogę, bo zaraz wymiotuję tym. Tak więc jutro jak wstanę idę do apteki a jak pani mi nie będzie w stanie pomóc to do lekarza pójdę. Mam nawet problem tabletki przełknąć. Zrobię sobie chyba mleko z miodem i masłem. Zauważyłam za to, że suwaczek przeszedł na kolejny tydzień:-)

Lucyf ja to też książki lubię czytać, ale ostatnio trochę przestałam, teraz będę miała więcej czasu to znowu coś poczytam pewnie.

Lili - bo rzeczywiście ISLA są łagodne dość, jutro się dopytam, bo wiem, że wszystkiego nie można zażywać w pierwszym trymestrze.

Kasikz naklejki śliczne. A nakładki na cycki chyba też można we wrzątku wymoczyć, bo one chyba silikonowe są o ile dobrze pamiętam.

Ola** nie smutaj się :-)

reklama
Gosia, widziałam, że wcześniej była mowa o tantum verde na gardło - według mojej ginki można to brać w ciąży, no i na mnie akurat działa ten specyfik.

Lili, śmiać mi się zachciało jak przeczytałam o tym Twoim spakowanym szlafroku :-) Mi mój się przydał w drodze z izby na porodówkę, a potem leżał sobie tylko. Przy tych temperaturach to ja i większość dziewczyn w samych koszulach śmigała.

Kasiu, dobrze, że torba już spakowana. Co do sterylizowania przez gotowanie, to przynajmniej na Avencie jest napisane, że oznacza to gotowanie przez 5 minut.

miłego wieczorka wszystkim :-)

Do góry