reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

just no to dobrze ze mi o tych z muzzy napislas bo ja wlasnie o nich myslalamale w takim razie wezme z italian fashion. ja to sie juz teraz poce jak swinia wiec pewnie musze ze 4 koszule wziasc.
najwazniejsze ze juz wiesz czemu maly byl taki placzliwy, no ja sie mu wcale nie dziwie Polak jak glodny to zly;-)

reklama
Witam was serdecznie i cieplutko :-)
Ja tylko na chwilke , własnie zbieram sie do lekarza na usg mam na 18 ....Prosze trzymcie kciuki .....

Ola** ja też się muszę za prasowanie zabrać. Ostatnio kupiłam nawet nowe żelazko, bo poprzednie zaczęło mi przeciekać. Bardzo je lubiłam, ale to już drugie, które po roku użytkowania przecieka, więc postanowiłam jednak zmienić model żelazka. Nowe też mi pasuje, tylko jakoś czasu brak na większe prasowanie :confused:

GosiaLew wiadomo, że jak się ma mdłości to nie jest to nic przyjemnego, ale jak się ich nie ma to to nas martwi, więc i tak źle i tak niedobrze. Za jakiś czas jednak przejdą i będzie lepiej :tak:

Zdec przypuszczam, że Ty już czekasz na maleństwo jak na szpilkach, bo podobno najbardziej się dłużą te dni po 40 tc ;-)

Just79 życzę jak najszybszego przypływu pokarmu. Na pewno niedługo produkcja się rozkręci :tak:

A ja dzisiaj miałam okropny sen. Śniło mi się, że miałam bóle porodowe i to jakby dzisiejszego dnia, bo akurat przed pierwszymi zajęciami w SR. Najgorsze w tym śnie było to jak pielęgniarka zaczęła mnie badać to serduszko dziecka biło nieregularnie i słabo i nagle dziecko zaczęło płakać :szok: – będąc wciąż w brzuszku. Wtedy pomyślałam, że jest bardzo źle, bo przecież to niemożliwe aby dziecko tam płakało... I Tu się na szczęście obudziłam.

Zagadnęłam dzisiaj kolegę w pracy, któremu niedawno urodziło się dziecko i okazuje się, że jego synek urodził się w 27 tc :szok: U jego żony wcześnie pojawiła się pre-eclampsia i musiano wyciągnąć dziecko. Teraz jest w szpitalu i będzie tam jeszcze przez co najmniej 2 miesiące. Biedny maluszek :-(

I jeszcze pytanko na koniec. Czy słyszałyście jakieś opinie albo używałyście pasy, które zakłada się tuż po urodzeniu dziecka i dzieki którym (podobno) szybko wraca się do talii sprzed porodu? Taka praktyka jest bardzo popularna w Azji, ale i tutaj są one polecane, głównie po cesarce. Po angielsku to się nazywa belly wrap albo abdominal binder. Tutaj jest przykład Amazon.com: Gabrialla Breathable Elastic Abdominal Binder for Women, Small:…

Witam
Ja juz po wizycie :-):-) Jestem szczesliwa.....przeszczesliwa:-):-)
Fasolka poki co rosnie, serduszko ładnie bije ;-)Nawet widziałam jak sobie podskakiwala:-D
Co do terminu to sie zmienil wg USG i wymiarów fasolki jestem w 10 tygodniu i 6 dniu, wiec tez zmienil mi sie termin na 21 stycznia. Wedlug lekarza zaszlam w ciaze dwa tygodnie przed moja ostatnia miesiaczka ale to jeszcze bedzie weryfikowane
Troszke z lekarzem porozmawialam o wyjezdzie moim, bo chciałam jechac nad morze i o innych badaniach.. Co do wyjazdu to lekarz wciaz nie chetny jest ale powiedzial ze nie mówi z góry nie. Poczeka na wyniki badan. Poki co mam we wtorek sie zgłosic na "reczne" badanie i po skierowania na toksoplazmoze i badania prenatalne i po recepty bo leki mi sie koncza....To chyba tyle....
Na koniec dodam ze ciesze sie ze mam takiego fajnego lekarza:-)
Cieplutko pozdrawiam

Carri jakie póki co?!!!!! jest dobrze i już będzie! :)

Aniołki,Lili i komu potrzeba ...wstawiam linki do dużych cycników w przystępnych cenach,to akurat sklepy w wawie,ale są też w innych miastach,sprawdzone przez cycatą znajomą.ceny przystępne.
Płatności i dostawa
Peach Field - bielizna damska w dużych rozmiarach, biustonosze, figi, straingi
coś dziwnie te linki mi się wstawiły,ale normalnie otwierają się
dzwoniłam do gin na przyszły tydz umówiłam się wstępnie,mam dzwonić w poniedziałek.

Carii Gratuluje udanej wizyty i tak wielkiego maleństwa Śliczne jest te Twoje Maleństwo!!!

A ja dzisiaj czuję się lepiej wczoraj myślałam,ze oszeleję nic nie dałam rady jeść tylko mdłości wymioty i słabo mi było ledwo z M zrobiłam zakupy . a dziś jest w miarę dobrze tylko coś mocno boli mnie moja kość ogonowa i trochę mi cieżko bo nie wiem co z tym zrobić :-(

Carii mi też się marzy wyjazd nad jezioro ale nie wiem jak ja zostawię mojego psa "synusia" samego pod opieką rodziców nie dam rady a jutro mój pies i mój M obchodzą urodziny Rufus 1 a M 31 :-)
Pozdrawiam

Witam ponownie :-)

Ola** śpij póki możesz... :-)
Carri super wieście :-) Gratuluję!
just super że znasz już przyczynę płaczu Szymonka...teraz już będzie lepiej. I ja upierdliwie dalej upominam się o fotki.

Ja wróciłam z miasta....szok ile się wyłaziłam. A kupiłam jedynie sobie buty, które na dobrą sprawę wczoraj wypatrzyłam w Zakopcu ale nie było rozmiaru i Szymonowi świetną kurtkę w Zarze bo już są wyprzedaże :-)
CHyba Wam się ostatnio nie pochwaliłam jaką okazję na allegro ustrzeliłam.. 4pary fajnych spodni za 35zł (już z przesyłką) :-)
MAMAS&PAPAS ŚLICZNE SPODNIE BOJÓWKI jesień (1097706041) - Aukcje internetowe Allegro
NEXT 2009 SUPER SPODNIE BOJÓWKI ROLL-UP JESIEŃ (1097718705) - Aukcje internetowe Allegro
NEXT ŚLICZNE OGRODNICZKI CIUCHCIA jesień 68 (1097723362) - Aukcje internetowe Allegro
NEXT 08 ŚLICZNE SPODNIE SZTRUKS jesień (1097727789) - Aukcje internetowe Allegro

W. tylko strasznie kręci nosem, bo on jest przeciwnikiem używanych ciuszków dla synka...ale wymieszam z tymi ubrankami które już mam i nawet się nie zorientuje :-D :-D :-D

Zakupiłam jeszcze dzisiaj pierwsze pieluchy tetrowe...
BOBAS Kolorowe pieluchy tetrowe 6 szt. 2 kolory (1086213488) - Aukcje internetowe Allegro
BOBAS Kolorowe pieluchy tetrowe 6 szt. 2 kolory (1087158182) - Aukcje internetowe Allegro

Zmykam coś zjeść.

Zobacz załącznik 261247

To my:) tylko jedno zdjęcie bo czasu brak -siedzimy ciągle na dworze w cieniu mała śpi non stop!!! budzi się tylko na jedzenie. Ja książki gazetki słonecznik a Alicja kima:)
i noc też przesypia -idzie spać jak zwykle po kąpieli o 20 i do 8 śpimy z jednym karmieniem o 5:)

Mamuśki nie wychodźcie z dziećmi na ten gorąc chyba że możeie wyskoczyc na wieś pod drzewka:)
ale nie rezygnujcie ze spacerów wcześnie rano albo wieczorem!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny.

Ja dziś na krótko i o sobie.

Stopa boli nadal mimo smarowania żelem p/bólowym. Chyba bez lekarza się nie obejdzie. Ale to po ślubie.

Dziś byłam na paznokciach i teraz do 15 nie mogę robić żadnych poważniejszych rzeczy póki lakier porządnie nie stwardnieje.

Oczywiście coś się musi kiepścić, bo znów mamy problem z mamą M. Miała przyjechać dziś wieczorem. A ponieważ brat M jest w Warszawie i wróci późno w nocy tylko M może ją odebrać. Dzwonimy wczoraj, żeby wypytać, o której będzie. I co? Słyszymy, że w sobotę o 4 rano!!! Noż kurka wodna (choć co innego ciśnie mi się na usta). To, że ona będzie niewyspana to pikuś. Ale M żeby dojechać na dworzec będzie musiał wstać o 3! A co jak co, ale my powinniśmy mieć szansę się wyspać... DO tego dziś mieliśmy odstawić wieczorem nasze auto pod knajpę, co też spali na panewce, bo czymś musimy ją odebrać. A najlepsze jest to, że gdybyśmy to my nie zadzownili to jego mama nie raczyła nas sama poinformować, że zmieniła plany... Ciśnienie mam jak 150... Mówię Wam.

Do tego fryzjerka nie będzie mogła mnie uczesać na plener w poniedziałek, bo musi wyjechać.

I tak ciągle coś...

Wcale się nie zdziwię jak jutro się okaże, że urzędniczka ma malarię i nie ma nam kto ślubu udzielić...

Ciągle nam coś pod górę. Masakra...

Trzymajcie za nas kciuki Dziewczyny. Buziaki!

Czy Wy też nie widzicie zdjęcia jakie zamieściła Agata? Bo ja tylko widzę napis "załącznik 261247" :-(

Do góry