reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Sms od Karoli

"Jesteśmy w szpitalu. Zuzia ma infekcje w gardle i dlatego ulewa. Ma te bezdechy mleko (a raczej serwatka) cofa się i zostaje w przełyku i nie może oddychać, dostaje antybiotyk i będą badania robić na refluks. Będziemy leżały w szpitalu koło miesiąca ale najważniejsze żeby niunia była zdrowa"

I od Karoli kiedy zapytałam jak się czuje i jak z tym przestawieniem

"Nie piszę często bo caly czas noszę Zuzię.bo tak płacze. Ma popodłączane te maszyny na serduszko i inne i jest jej niewygodnie. Zuzia znowu się przestawiła bo jest tak ruchliwa ze sama się przestawia bo już chce podnosić główkę...Była już nastawiona ale jakie pielęgniarki ją tak tu podnoszą to czuję że jak wrócimy to znowu pójdę na nastawianie. Ciężko mi ciężko jak diabli tu wogóle nie ma odwiedzin -jedna osoba się może ze mną zmienić. Jem i chudnę bo już nie mam siły -płakać mi się chce bo już mam resztki sił ale jak widzę jak wszystko ją boli to serce mi pęka i Ja cały czas noszę"

a u nas duuuuuuuuuszno...
Alicja śpi (ale to nic nowego)
Ostatnio zdałam sobie sprawę że od wyjścia ze szpitala gdy miała 6 dni do dziś codziennie zasypia o 20 i śpi do co najmniej 8 rano... złote dziecię...

reklama
She wszytkiego najlepszego!!! Oby po jutrzejszym dniu pozostały jak najmilsze wspomnienia!!! :-)

Just mojej koleżance dziecko też tak zasypiało przy piersi. Podobno należy je budzić zabierając pierś albo głaszcząc policzek. Może pomoże.

13x13 super, że córeczka taka grzeczna :tak:. Miło tak sobie powypoczywać na świeżym powietrzu :-)

A my wróciliśmy od lekarza. Wymierzono Alana i posprawdzano czy wszystko się rozwija jak należy. Na dzisiejszy dzień maluch waży 2100 g, co wróży, że jak się narodzi będzie ważył ponad 3600 g. Mieści się w 77 percentile, co znaczy, że 77% takich maluchów tutaj waży mniej od niego. Przy czym główkę ma średnich rozmiarów tylko brzuszek ma trochę gruby :-D Ach nasz mały grubasek :-)
Załączam zdjęcia
Balazy_Anna 7-2-2010_8.jpgBalazy_Anna 7-2-2010_7.jpg
Chciałam też dołączyć krótki video clip ale nie wiem jak to zrobić :zawstydzona/y:
Doktor powiedział aby rozmiarem brzucha się nie przejmować, że jest idealny, a ludzie różne głupoty gadają, więc żeby ich nie słuchać. On twierdzi, że przez to że jestem szczupła to mój brzuch jest bardziej widoczny. Jak go zmierzył (nie w obwodzie tylko wzdłuż) to się okazuje, że jest tylko 2 cm większy od przeciętnego rozmiaru. Ilość wód jest bardzo dobra, więc wszystko jest OK.
Zatem zadowoleni z wizyty jedziemy zaraz kupować wózek i fotelik :-)

Karola bardzo mocno trzymam kciuki, żeby Zuzia już nie płakała i żebyś mogła odpocząć i żeby Twoja córcia była zdrowa.

Agata to masz super dziecię :-)

Aneczka to czekamy na zdjęcie wózka, udanych zakupów.

Przede wszystkim Agatko dziekujwmy za wiadomosc co u Karoli sie dzieje:-( Biadactwo, mam nadzieje ze ten miesiac szybko minie i z mała wróci do domu:-( Jak bedziesz z nia pisala to pozdrów ja, zycze Zuzi duuuzzzzo zdrówko i zeby ta infekcja szybko znikła...Wierze ze jej bardzo ciezko...Powiedz jej ze jestesmy z nia!!!!

A co do Twojej córy to poprostu aniołka urodziłas, tak ladnie spi ze az w szoku jestem jak to czytam Widocznie ten spokój senny ma po mamie ;-)

Aneczka 77 piekne zdjecie, co do clipu to Ci nie pomoge bo sie na tym nie znam.Ciesze sie ze dzidzia jest zdrowa i ze ladnie rosnie :))) A co do brzuszka- moze to bedzie brzuszek łakomczuszek :-D
Zycze udanych zakupków , mam nadzieje ze wstawisz fotki fotelika i wózka

Ja juz wyrku leze takze ,juz koncze pisanie.....
Kazdej z Was zycze spokojnych snów i mówie DOBRANOC Zobacz załącznik 261473

Czesc dziewczynki.

Karola wspolczuje...Biedna Zuzia musi przez to wszystko przejsc...No i Ty oczywiscie...
Agatko super jest miec zlote dziecie i moc przespac cala noc...:-)
Aneczko sliczne to Twoje malenstwo.
Buziaki

Agatko no to tylko sie cieszyc ze Twoja Alicja to taki aniolek slodki i spi grzecznie:-) prosze zdradzic sekret jak to sie robi zeby dziecko tak spalo:-D???
Aneczka Alan jest przesłodki:tak:moj Milosz tez ma grubszy brzuszek o dwa tyg:) i gin sie smial po kim taki obzartuch?
co do Karoli to wspolczuje ale dadza rade, corka mojej kumpeli ,tez zreszta Zuzia miala refluks i to byl koszmar dopoki nie zdiagnozowali a pozniej bylo juz tylko lepiej a teraz mala ma rok i swietnie sie rozwija.

moj tato robi kolyske dla Milosza:happy2:jak juz bedzie gotowa to wkleje zdjecie:-)
a to jeszcze historyjka z zycia wzieta: oststnio mojej sasiadki kolezance urodzilo sie dziecko. od 17 tyg zyla w przekonaniu ze to corka bo tak jej powiedzial gin, wiec wszystko kupowala na dziewczynke i w kolorach dziewczynkowych. po tym jak juz urodzila polozna pyta: chce pani wiedziec ile wazy syn? a ona w szoku pyta: jaki syn?
niezle gin dal ? no chyba bym sie lekko wkurzyla.

Ostatnia edycja:
Aneczko - ale słodki dzidziol
Agatko - musisz założyć córci kokardke, bo wszyscy tak ją chwalą
Karolciu , Zuziu - oj bidulki trzymajcie sie kochane
LucyF- no nieżle, ale dobry lekarz nie jest w stanie sie pomylić, teraz nie wróży sie z fusów, tylko normalnie widać albo siusiaka albo wargi sromowe. Dziwne. I czekamy na zdjecie kołyski

Co do mnie dzisiaj wysłalam męża do ikei po jakieś ostatnie jeszcze rzeczy. Ja już coraz gorzej śpię, własciwie nie śpie chyba że dopiero nad ranem. Szyjka już coraz bardziej mnie kłuje, bo mała tak uciska.

A najwżniejsze Zdec rodzi - napisała że mala nie chce wstawić sie do kanału rodnego, skurcze ma co 5 minut.

Cześć dziewczynki:)
Zdec lekkeigo porodu:) a moze to już po:) kolejny słodziaczek ,ale super! GRATULUJĘ!
Agatko dziękujemy za wieści od Karoli jejku niech juz wszystko bedzie dobrze:( czemu my mamy tak pod górkę?!:( oby już było tylko lepiej.
a Twoja niunia faktycznie grzeczniutka albo śposzek :)
Aneczkaświetnie,ze mały ma się dobrze,udanych zakupów!:)
Lucy czekamy na fotkę rękodzieła dziadka:)

zaraz zbieram sie i idziemy na cmentarz...ostatnio byłam na dzień dziecka wstyd się przyznać,że tak dawno:( ale jakoś sama się boję (w ogóle ostatnio mam dziwne jazdy odnosnie swojej osoby:) a M pracuje ostatnio jeszcze za mnie.

ostatnio zastanawiałam się czy czuje Julusia czy to jelita...zgłupiałam bo tak jakby dzidizuś jednak z piec razy. wczoraj mi się napioł brzunio w jednym miejscu,i ogołnie wsłuchiwać się zaczęłam:) wiem,ze mam czas:)

reklama
Do góry