reklama
Agatko dziękuję Ci, trochę mnie uspokoiłaś (SPAĆ NIE MOGŁAŚ TAK SWOJĄ DROGĄ? ;-) )
Miałam stosunkowo udaną noc po prostu:-);-):-);-)
Co do łożyska:
Czynność łożyska ť Poród ť Czynność łożyska ť Ciąża i poród
Drugą ważną funkcją łożyska jest wytwarzanie hormonów. Poczynając od 8 tygodnia ciąży łożysko stopniowo przejmuje produkcję progesteronu zastępując w ten sposób czynność ciałka żółtego ciążowego.
A właśnie duphaston i luteina pomagają ciałku żółtemu a nie łożysku Na wikipedii jest napisane że łożysko w 12 tc już całkowicie przejmuje wytwarzanie hormonów. Ale tak jak mówię -jeśli ma Ci to dać komfort psychiczny porozmawiaj z ginem Wytłumacz mu swoje lęki a może on Ci wytłumaczy dlaczego już spokojnie możesz odstawić. Jeśli Cię nie przekona niech wypisze Ci opakowanie -będziesz brała przez 20 dni po jednej i już. To akurat będą 4 tygodnie (bo później 1 co 2 dni) więc już na spokojnie będziesz mogła odstawić
Ewela28 ja tam nie lubie luteiny
ŁO MATKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27T5D CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KIEDY???? JAK????? KTOŚ MNIE UŚPIŁ CHYBA BO NIE WIEM KIEDY TE 5 DNI ZLECIAŁO!!!!!!
She1978
Orzeszek 27.05.2009 [*]
Tak też zrobię Agatko. Nie dam się tak łatwo odstawić od duphastonu, przynajmniej do końca 12tyg. Powiem mu, że się uzależniłam. A poza tym nie pozwolił mi się denerwować, więc niech mi da receptę, a nie stwarza stresowe sytuacje :-)
A po 12tyg bierze się jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Tak mi mówił gin, że do 12tyg wystaczą owoce i warzywa, a po 12tyg już trzeba coś łykać.
Co zażywacie?
A po 12tyg bierze się jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Tak mi mówił gin, że do 12tyg wystaczą owoce i warzywa, a po 12tyg już trzeba coś łykać.
Co zażywacie?
Ja łykam Feminal N -bo jest go dużo (60 tabletek ok 30zł) i jest tańszy niż te dziwadła do 14 i od 14 tc (30 tabletek ok 60 zł). Mi lekarz kazał brać jeszcze przed ciążą więc cały czas biorę.
Później dołączy Ci jeszcze magnez (jak będziesz miała skurcze w łydkach) -ja biorę Magneb6 od ok 16/17 tc -ale też myślę nad zmianą bo te są mega drogie w porównaniu z innymi tabletkami. Nie wiem czy to zależy tylko od firmy czy jak
Asiu to już powinnaś widzieć człowieczka!!!! tylko na dobrym usg
A ja póki co bez żadnych wspomagaczy witaminowych jestem. Pewnie jak teraz morfologia słaba by wyszła to coś ginka zaleci. No ale u mnie nie było żadnych sensacji żołądkowych, więc co jadłam to zostawało.
Agata, a Twój suwaczek już tak daleko, że szok :-)
Agata, a Twój suwaczek już tak daleko, że szok :-)
jak ostatnio znalazłam usg z 10 tyg to był taki człowieczek misio:-)taka jeszcze mała kulka a potem robiłam w 13 to był ludzik. Ja idę jutro do gin więc zobaczymy co będzie teraz:-)
Tak pani dr powiedziała że mogę brać już zamiast podwójnej dawki kwasu bo tam już jest. I w sumie dobrze, bo przy moim jedzeniu to przydadzą mi sie te witaminki
Tak pani dr powiedziała że mogę brać już zamiast podwójnej dawki kwasu bo tam już jest. I w sumie dobrze, bo przy moim jedzeniu to przydadzą mi sie te witaminki
She1978
Orzeszek 27.05.2009 [*]
Magnez łykam już od dawna (tylko nie codziennie, a wtedy jak czuję, że na wieczór będę miała problem z niespokojnymi nogami w łóżku), bo nawet przed ciążą cierpiałam na kurcze łydek. Ja łykam Aspargin. A mój gin polecał mi chyba ten sam, który Ty łykasz Agatko. Ale do Asparginu nie miał zastrzeżeń, więc póki go nie skończę zostałam przy nim.
Kasikz ja będę na wizycie w 10t5d, więc może jest szansa na jakiś bardziej konkretny i człekopodobny kształt :-)
Kasikz ja będę na wizycie w 10t5d, więc może jest szansa na jakiś bardziej konkretny i człekopodobny kształt :-)
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: