reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

kłaczku jupii :-):-):-) ogromniaste gratulacje. a z tym clexane to ty powinnas juz je dostać!!! jak sie tworzą naczynia krwionośne u dziecka i serduszko zaczna bić, wg mnie powinnaś leciec do gp po te zastrzyki, ja je brałam od 4 tygodnia z michałem i z weroniką i wiem ze z tym się nie zwleka, może weź przynajmniej akard na rozrzedzenie krwi.

agnieszko tobie tez gratuluje:-)

reklama
wiesz mi powiedział lekarz tak, ze u dziecka jak sie tworza naczynia krwionosne a ma sie gesta krew to moze dojsc do mikro zakrzepow wlasnie u dziecka dlatego najlepiej jest brac zastrzyki od poczatku albo przynajmniej aspiryne jak nie masz innej mozliwosci. ja wlasnie bylam usunac swoje zylaki, niby male ale jak chirurg robil mi usg i mu powiedzialam o clexane w ciazy to bardzo to pochwalił, bo jak sie ma juz zylaki to do zakrzepicy w ciazy juz nie daleka droga... tyle ze mi zylaki wyskoczyly po ciazy z weronika, przy michale mialam jeden malutki a potem to juz wiecej tego bylo. usuwalam prywatnie, przez skleroterapie.

Kłaczku - jupi! Gratuluję i trzymam mocno kciuki :-) przyznam sie bez bicia, że czasem wchodzę na twoja ciąże po 40-tce i patrze co tam u was ciekawego ;-) brakuje mi twojego sposobu bycia (pisania) i humoru :-) stąd te sporadyczne wizyty na "twoim" wątku ;-)

Witam
Kłaczku u nas clexane do samego początku to był 4 tydzień, tak jak PAti pisała mi to samo mówili.Polega to na tym ze od 28 dnia zaczyna pracować serce i zaczyna się tworzyć układ krwionośny a potem są mikro udary czy zakrzepy i obumarcie płodu.Możesz brać acard abo polocard nie aspirynę!Aspiryny w ciązy nie można. CZuję sie wogóle inaczej niż z Lenką albo w poprzednich ciążach. Moje Bmi też wysokie hehhe.Ja mam ten luksus ze usg co 2 tyg. Zaciskam mega kciuki za Was!!!

reklama
No cóż miałam za dużo na głowie i w głowie. Tata mój nagle zachorował zostałam z rodzeństwa tak jakby sama bo dwaj bracia za granicą więc badania jeżdżenie po lekarzach po sto km w jedną str kilka razy w m-cu po szpitalach pilnowanie tego wszystkiego, leków, rodziców uczenie się o raku prostaty z przerzutami do kości wypytywanie lekarzy jak nie dało się drzwiami to oknem jak to się mówi walka trwała rok pochowaliśmy tatę 2 tygodnie temu. Był całym moim światem a ja jego taka córeczka tatusia pewnie wiecie o co mi chodzi pomagał mi jak mógł mogłam na niego liczyć o każdej porze dnia i nocy. Jestem cały czas sama z dzieciakami A. w de dalej. Więc przez ostatni rok nie miałam czasu naprawdę na nic. Szymon choruje dostaliśmy orzeczenie o niepełnosprawności na wadę serducha ma dwupłatkową zastawkę aortalna co kwartał kardiolog no i co kilka m-cy szpital bo ni z gruszki ma zapalenia oskrzeli bądź płuc jeździmy teraz też do pulmologa sprawdzić czy to nie jest astma oskrzelowa A tak po za tym jest wspaniałym, ślicznym, mądrym chuliganem:-D
Kacperek uczy Szymonka jak być niegrzecznym i mam cyrk w domu. To tak w skrócie co u nas;-) Mam nadzieję że chociaż troszkę nadrobię:) co tam u was:)
Buziaki

Do góry