reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

kurcze sorki napisałam na cpp tylko :D
Na wizycie wszystko ok, szyjka długa, rozwarcia nie ma, mała puls 140 tradycyjnie, wody płodowe ok :D nastepna wizyta 30 listopada to bedę juz w 37 tyg, będzie USG z pomiarami wiec dowiem sie jak mała wagowo wygląda :D
Miałam pobierany wymaz na paciorkowca, na szczęście nie mam, przynjamniej jeden problem z głowy mniej.
Mała coraz częściej układa główke tak że pęcherz boli masakrycznie, jak se fika jest ok bo nie zawsze "trafi" ale jak w trakcie jej snu tak sie usadowi to czasem nie moge wstać, czy zrobic kroku, ale da sie wytrwać nie trwa to zbyt długo i nie ma co za bardzo narzekać.

pardoes i sowinka ja tez na nadchodzacy tydzień mam plan prania ostatecznego i prasowania obiecałam sobie że zaczne dokładnie miesiąc przed terminem i tak zrobię

agamati1 gratulacje!!!

Pozdrawiam wszystkie papa

Ostatnia edycja:
reklama
Melduje sie ze u nas wszystko dobrze! Doczytam moze jutro... Pozdrofki
Bartkowa i te ktore o mnie pytaly dzieki za troske!!! Buziole dla wszystkch !

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
IZW , jak po dzisiejszej wizycie ?????
ja też dziś po usg , tym razem miałam genetyczne
maluch fika koziołki , wszystkie parametry prawidłowe , kość nosowa widoczna , NT 1,0
fajnie juz widać takiego szkraba , wg usg to 12t2d

Witam ja dziś mega przelotem (mamy weekendowych gości od wczoraj), ale musze sie pochwalic mała ma 3,084kg więc idealnie mysle że do 3,5 dojdziemy :D wszystko ok szyjka z 42 mm na 36 wskoczyła (troche mam długaśną) łożysko st. dojrzałości 2. Nastepna wizytancja 14 grudnia (3 dni przed terminem porodu z mojego suwaka i USG z 13tc i tydzień przed terminem wg ostatniej miesiączki - mam na 21 grudnia).
Mała ziewała w końcu pokazała nam buźke ale foto se zrobić nie dała 3 próby i za każdym razem rączki na buźke, juz niemoge sie doczekać zobaczenia i przytulenia jej po drugiej stronie brzuszka.
Pozdrawiam i życze udanego weekendu

czarna :D ciesze sie z twojego szczęścia tak jakby o moją ciążę chodziło :D

ja w piątek ledwo weszłam do domu miałam gości znaczy moi rodzice ale to ciocie z daleka których nie widziałam 8 lat, wiec mam nadzieje że mam wytłumaczenie hehe :D

martyna cudna fota :D, mnie tez namawiaja na ciążową sesyjke mam nadzieje pstryknąc niebawem

Dziekuje dziewczynki!
a_gala-dziekuje!
IZW-polecam/ fajna pamiatka
Szyjka- super!!! Dluga!! Moja tez cala ciaze ma okolo 4
Czarna- super
Pozdrawiam wszystkie was
Co u Klaczka?

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane ciężarówki:)
Życzę wszystkim szczęśliwych rozwiązań!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po burzy zaświeci słońce, tak jak u mnie. Właśnie mój cud raczkuje obok i ma milion żeczy do powiedzenia:)

pozdrawiam
ps Kahaka mnie też tu strasznie ciągnie, pozdrowienia dla Agatki

Ostatnia edycja:
martyna , kłaczek urzęduje na 40-tkach

izw ??? rozpakowana ??? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

u mnie ok , narazie nie mam brzucha , 2ka na plusie , dobrze się czuje , przymierzam się od oznajmnienia rodzinie o potomku ....jak nastolatka

czarna patrz jak mnie wywołałaś, właśnie wyszłam z wanny i pomyslałam żeby włączyć kompa i dać znac tu i znajomkom że nadal jestesmy w dwupaku :D
cieżko wi sie siedzi przed kompem więc staram sie nie gniesć małej. Czuje sie ok tylko juz coraz częściej brzuch sie napina co czasem boli, ale znośnie, w piatek mam ginko-wizytancje, nie spodziewałam się że ją "zaliczę". Dzis na nowo rozkopałam torbe swoja i małej do szpitala, dopakowałam conieco i zrobiłam liste tego co trzeba na "ostatnia chwilke dociepać" typu telefon + ładowarka itp

Ciesze sie że u ciebie i maleństwa wszystko ok :D a jakby mnie chwyciło a nie było by okazji to Wesołych Świąt, ale stane na głowie żeby wam przedstawić moja małą jak już bedzie po drugiej stronie :D

reklama
IZW , no fajnie że jesteś :) życzę Ci żeby szybko i gładko poszło na porodówce . A jakie ty imię wybrałaś dla córeczki / bo ja chyba przegapiłam albo zapomniałam :zawstydzona/y:

Do góry