reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczyny na razie dalej czysto :) Wyczytałam na ulotce, ze w poronieniu zagrażającym zaleca się dawkę 3 x dziennie. Zaszkodzić nie zaszkodzi a jeżeli to coś nie związane z obumarciem zarodka, tylko na przykład kosmówka się odkleja, to pomoże a jeżeli to plamienie związane z obumarciem, to i tak już pozamiatane. Dont panic! Na razie jest ok.

Aha jeszcze jedno. Ja zawsze plamiłam przed @, co mogło mieć zwazek z niedoborem progesteronu, więc może i teraz nie domaga, bo gin powiedział, że jeden dobry wynik niczego nie oznacza, bo to się bardzo potrafi wahać.

reklama
Zjola więc pamiętaj będzie ok. bo my tu wszystkie trzymamy &&&&z całych siła. bo przecież mały Tomcio będzie miał rodzeństwo to i duży też musi:tak:

Lili wiec może to właśnie to:tak: już sprawdzałam na wątku o naszych narodzonych cudach. bo ja się zastanawiam jakiej wielkości będzie następne dziecko chciałabym takie jak Tomcio , niech potem sobie rośnie.

Idę po leżakować z Tomkiem. dziś znowu zażywał kąpieli w rzece ciężko go z stamtąd wyciągnąć.

Zjola ja plamiłam tak samo jak ty na początku tej ciąży, mimo że progesteron miałam bardzo dobry na wynikach. Dupek 2xdziennie niewiele mi pomógł. W 7tc poszłam na USG do mojej ukochanej Pani gine na mazurach gdzie byłam na święta u teściów. Serduszko biło, wszystko bylo ok. Ana plamienia pani dr kazała mi połknąć UWAGA 4 tabletki duphastonu na raz, od razu! I potem wziąć przez jakieś 2 -3 dni 3 razy dziennie po 2 tabletki, aż plamienie ustanie. I brać już normalnie 3 x dziennie po 1. Oczywiście plamienie ustało prawie od razu po wzięciu tych 4 tabletek. Następnego dnia wzięłam 3 x 2, potem już 3 x 1. trzymam kciuki. Na pewno będzie dobrze.

zjola ja w ciązy z Natanielkim do 12 tgodnia brałam dupka 3 razy dziennie i luteinę 3 razy dziennie, a jak zaczełam plamić ( na brązowo) to luteinę dodatkowo 3razy po 2 i 2 razy dzienni nospa, żeby macicę rozluźnić. Ale do gina się dobijaj czym prędzej. A i mialam tak wysokie dawki progesteronu pomimo idealnychwyników. Będzie dobrze trzymam kciuki!!!

Zjola- ja tez plamilam na brazowo na poczatku tej ciazy. Pojechalam na emergency i okazalo sie, ze mam jakis maly torbielek czy cos takiego (nie bylam na 100% pewna jak to sobie przetumaczylam z ang) i on sobie poplamial. Potrwalo to ze 2 tyg i samo sobie przeszlo, wiec moze byc, ze to jakas tam martwa tkanka sie skads zluszczyla wewnatrz. Mam nadzieje, ze juz jest czysto i tak zostanie :tak:. Trzymam kciuki.
Gosiulek - gratulacje!Coraz nas tu wiecej i oby tak dalej :-D
Klaczek - jak Ci idzie pakowanie? Ja wreszcie wczoraj odprawilam 19 pudel i 3 paczki z ELi sprzetami. Teraz kolejny etap to sprzatanie i wyrzucanie niepotrzebnych gratow, uff juz ledwo zyje...
Martusionek - to super wczesnie te pierwsze ruchy czujesz, fajnie :-), ja tym razem poczulam w 16tc a z Ela to dopiero chyba w 19 ablo 20-tym.

Bylam dzis na ostatniej wizycie w szpitalu i wszystkie wyniki krwi super, wymiary brzucha tez w normie (polozna mi mierzyla brzuch zeby stwierdzic czy corcia jest odpowiednich rozmiarow :baffled:), tylko, ze wykryli mi jakies sladoweilosci cukru w moczu i musze jutro zaniesc kolejna probke, tylko teraz na czczo z porannego siku. Mam nadzieje, ze to jakis falszywy alarm ale juz sie zdazylam zestresowac :dry:. Prosze o kciuki zeby sie okazalo, ze wszystko jest ok.

Pozdrawiam dziewczynki i lece do lozeczka.

reklama
Cati - jak się czujesz z trójką na suwaku? :-p Kciuki za nowe, dobre wyniki moczu.
Zjola - jak tam u Ciebie? Nie denerwuj się dodatkowo, bo stres nie pomaga. :tak:

Do góry