reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

zjola aż mi ciary przeszły!!!! woooow ale się cieszę!!!!

IZW już gdzueś pisałam że z twojej ciązy równie ogromnie się cieszę ale powtarzam bo nei wiem czy czytałaś :)

Jeny dziewczyny naprawdę suwaki wam mkną że hej!!!! buziole w brzuchole!!!!

jankesowa a ty się tam ciesz z boboseksów, ewentualnie po następnych przytulankach zaciśnij męża nogami albo niech ci stopy do lampy sufitowej przywiąże :)

reklama
hmmmm..... chyba prawdziwa hardcorowa ciąża zaczyna się po 30 tygodniu :-)
No a jeszcze 5 tygodni przed Tobą :-p Chyba teraz Nina25 leci na porodówkę ... albo Ty. ;-)

właśnie zajarzyłam że nawet się tu nie zameldowałam ani na grudniowym forum hehe no ale dałam popis
dziś się zakręciłam przez super wieści od ziółka naszego i na dobre mi wyszło
No ja dzisiaj na CPP nie mogłam się nadziwić jak zobaczyłam u Ciebie 17tc. :shocked2:

Zjola - a bo wmawiasz, że tu nic, że nie ma szans, a potem takie boskie wieści. :laugh2:
Kłaczek - a zostawiłaś sobie coś clexanu w razie wu czy wszystko poszło? Lub cokolwiek innego, progesteron? Ty coś brałaś ostatnio oprócz tego clexanu w późniejszych tygodniach? A tak naprawdę to przy Karolu te tygodnie bardzo szybko Ci miną, ja na pierwszą wizytę jak szłam to był to już prawie 10tc. No, ale 13t3dc to jakby nie patrzeć miesiąc dłużej ...

Ostatnia edycja:
Lilijanna, nie chodzi o Clexane bo to profilaktyka i bralam go od prawie polowy ciazy. Chodzi o NT. Karol na 1 scanie okazal sie o 5 dni starszy, jesli teraz dziecko jest choc 3 dni starsze niz to wynika z wyliczen to mi NT nie zrobia.

Kłaczek - doczytałam właśnie na CPP w czym problem i tam odpisałam. Kwestia jeszcze procedur u nich, że robi się w takich i takich tygodniach i nie inaczej.

Wg procedury 1 scan robi sie po 12 tygodniu. czyli spokojnie mogli go wyznaczyc tydzien wczesniej. Wedlug procedur wlasnie, ma byc podczas tego scanu robione NT, tylko chyba nie biora pod uwage roznic miedzy wyliczonym tygodniem a wiekiem rozwojowym dziecka.

kłaczku , może jakoś interweniuj , choćby ze względu na Twój wiek , niech zrobią wcześniej
ja bym była zielona ze strachu

reklama
Taki sam numer wywineli mi przy Karolu... Scan byl w 13 tygodniu, a na scanie okazalo sie ze to juz 2 dzien 14 tygodnia, wiec jeszcze mozna bylo. Pytalam operatorke o NT, to powiedziala ze jeszcze nie robi, potem sie wykrecala, wiec uznalam ze ona nie udziela informacji - kiedy robili mi scan przy pustym jaju, operatorka wila sie jak piskorz zeby mi nie potwierdzic mimo ze pytanie zadawalam w takiej formie, ze wystarczylo powiedziec "tak". Po prostu widzialam co jest, ale ona w zaparte nie odpowiadala. No, to dalam spokoj operatorce, ale jak potem pytalam polozna o NT, to mi powiedziala ze... bylo za pozno. Kurde, przeciez nie bylo! Na opisie scanu natomiast bylo ze "niemozliwy do wykonania w tej pozycji plodu". A mozna sprowokowac zmiane pozycji dziecka przeciez... Z reszta Karol fikal caly czas, wiec nie bylo mowy o jakiejs "pozycji" bo jego bylo wszedzie pelno.

Do góry