reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Lilijanna lekarka na to jeszcze nic, bo w środę dopiero mam wizytę.. Już się boję.. Czy ten strach w ogóle kiedyś minie? Ja nadal nie patrzę do wc.. Juz mi to zostanie chyba na stałe...

reklama
To i tu się pochwale moim skarbem....jest teraz całym moim światem...nie wierzyłam nigdy, ze tak silny potafi być instynkt macierzyński...nie sądziłam, ze można kogoś tak bardzo kochać, że aż boli.

Ostatnie zdjęcie jeszcze z sali porodowej dla tych co nie widziały nas wcześniej ;)

o ja pitole!!!!!! Kłaczek co ja widzę....moja kochana wariatko....kolejny cud w drodze!!!!!!! tak się cieszę!!!!!!!!

a co u Zjoli? muszę doczytać!!!!

Załączniki

• P1010887.jpg
    P1010887.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Cati, Keadby, do ktorego sie wyprowadzamy, to wies, ale wies angielska wyglada troche inaczej niz polska. Nie wiem jak wyglada wies irlandzka... Tu kilka domow w kupie to juz blizniaki, Nasz dom to wlasnie blizniak, czyli jacys sasiedzi beda przez sciane i plot. Ogrod moze nie jest duzy jak na Polske, ale jak na tutejsze warunki calkiem spory, podobnie jak pokoje. Tu najmniejsza sypialnia potrafi miec 193x178cm (sypialnia??), nasz ma 2,34x2,56m, wiec tez nie jest zle. Cieszy mnie to, ze ogrod jest od poludnia, a sasiad od wschodu - bedzie wiecej slonca w domu, a ogrod bedzie milszy dla dzieci.
Karolcia, fajnego masz szkrabika! Zjolka niestety bez zmian - mialam nadzieje ze uda sie nam razem, ale nie wyszlo. A ja... A ja spelniam marzenia!

Witajcie
Zajrzałam na chwilę, trochę poczytać co u Was a tu takie wieści
Klaczku gratuluje, super ze sie udało, trzymam kciuki za całe jeszcze 8 miesięcy :-):-):-)
Karolcia śliczny mały, jaki zapatrzony w mamę :-)
Mart81 wiem o czym mówisz my tez zaczelismy remonty na szczęście pokój małego w pierwszej kolejności i jest już zrobiony, a reszta może powoli sie robić.
A ja niestety a może i stety szykuję sie do cc :tak: mały ułożony jest miednicowo, i poród za ok. 4 tyg jutro jeszcze USG więc będę wiedzieć więcej. Wiem że już torba powinna czekać w pogotowiu ale ja jakoś nie mogę sie zebrać jeszcze do kupna, i chyba wciaż nie dociera do mnie że to już za chwilę :-)
pozdrawiam

I ja się witam i wpraszam do grona ciężarówek. Po dzisiejszej wizycie jestem już spokojna, dzidzia wymierzona, obejrzana wzdłuż i wszerz, a co najważniejsze: zdrowo rośnie. Następna wizyta 25 lipca, a ja mam po prostu o siebie dbać i łykać witaminki. Jakoś tak spokojnie się ta ciąża rozkręca, pomijając ciągłe bieguny z pierwszego miesiąca, hehe. Nie narzekam, nie,nie!:-)
Kacper za to odkrywa uroki biegania, i z dworu nie schodziłby w ogóle.A gorąc niemiłosierny....
A, po ostatnich deszczach został mi jakiś paskudny kaszel z odrywającą się flegmą, bleeee.Męczy trochę.

Kłaczku, ale super że będziecie mieli swój domek. Polecam ten stan. Kupa radochy i wreszcie na swoim :-)

A jeśli chodzi o przejściowe spanie dla malucha u mamy, to zadzwoniłam do niej wczoraj i powiedziałam, że ja nie mam głowy ani czasu ani pomysłu, i że ma za zadanie coś ogarnąć w tym temacie. Wg swojej wiedzy i doświadczenia. Ma dużo koleżanek które są już babciami, może coś od kogoś pożyczy, wykombinuje. Niech się babcia stara i ma cel i zadanie do spełnienia. Ja wracam ze szpitala, i spanie ma być gotowe :-)

Ostatnia edycja:
Kasiaa, dzieki. Polozeniem miednicowym na razie sie jeszcze nie przejmuj - 4 tygodnie to dosc czasu, zeby dzieciatko stanelo na glowie. Poczekaj jeszcze chwile.
Mart, tez mysle ze super. Bedzie po prostu dobrze. Co prawda z meblami lipa i bedziemy na materacu spali, ale maly ma lozeczko, a materac bedzie na NASZEJ podlodze.:-D

Termin do poloznej mam na 11.07 - nie ma pospiechu.

reklama
Do góry